4η Πανελλήνια Σύσκεψη Αιρετών με το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε- Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού, Στ. Θεολόγη

color_pens_640x250

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Καρδίτσα, 20.03.2015

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 16/3, η 4η Πανελλήνια Σύσκεψη Αιρετών με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Εξαρχής έγινε σαφές ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη δεν αποτελεί όργανο αποφάσεων της Ομοσπονδίας παρά μόνο έχει εισηγητικό ρόλο στα πλαίσια ενημέρωσης και ανάδειξης ζητημάτων, που αφορούν τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Σταχυολογώντας αναφέρω κάποια από τα ζητήματα του κλάδου, όπως εκφράστηκαν από την πλειοψηφία των ομιλητών:

–      Κατάργηση – αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου

–      Αναμοριοδότηση μεταθέσεων και αποσπάσεων και διενέργεια αποσπάσεων μόνο από το ΚΥΣΠΕ

–      Θέματα Ειδικής Αγωγής και αδιοριστία – ομηρία των συναδέλφων αναπληρωτών

–      Ύπαρξη δομής – οργάνου που θα συνδράμει και θα ενισχύει το εκπαιδευτικό έργο

–      Μετατάξεις εκπαιδευτικών στην Π.Ε.

Στον ελάχιστο χρόνο των 5 λεπτών που δόθηκε στον κάθε ομιλητή, από την πλευρά μου προσπάθησα να παρουσιάσω την εικόνα που επικρατεί στην περιοχή μας, εστιάζοντας σε δύο ζητήματα: Τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις μετατάξεις των συναδέλφων από τη Δ.Ε.

Θέλω, πολύ σύντομα, να σταθώ στο ζήτημα των μετατάξεων επισημαίνοντας προβλήματα και δυσλειτουργίες που δημιουργεί και σήμερα η προχειρότητα (;) του Ν. 4172/13 με τον οποίο έγιναν. Αν δε γίνει άμεσα, όπως έχει αποφασιστεί, έλεγχος των μετατάξεων δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς οι συνάδελφοι που προέρχονται από μετάταξη συμμετέχουν για πρώτη φορά φέτος σ’ αυτή τη διαδικασία. Επειδή οι μεταθέσεις γίνονται με συγκεκριμένο Π.Δ. δε μπορούν να προηγηθούν κάποιοι συνάδελφοι κάποιων άλλων (όσοι υπηρετούσαν και πριν τις μετατάξεις στην Π.Ε. έναντι των μεταταγμένων ή αντίστροφα) παρά μόνο οι ανήκοντες σε ειδική κατηγορία. Θα πρέπει, το συντομότερο, να θεσπιστούν με ΦΕΚ τουλάχιστον οι οργανικές θέσεις συναδέλφων ειδικοτήτων που προ μετατάξεων δεν υπήρχαν στην Π.Ε. (πληροφορικής, γερμανικών, γαλλικών κ.ά) καθώς δεν επηρεάζουν κανέναν και καμιά διαδικασία.

Αυτά τα αναφέρω χωρίς πρόθεση να αναδείξω αδικίες και προβλήματα που δημιούργησαν οι μετατάξεις στους συναδέλφους που υπηρετούσαν ήδη στην Π.Ε. αλλά και σ’ αυτούς που μετατάχθηκαν. Εξάλλου έχουν αναλυθεί και αναδειχθεί τόσο σε συνάντηση όσο και σε Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου. Όμως, φαίνεται πως για μια ακόμη χρονιά το όποιο χρονοδιάγραμμα των υπηρεσιακών μεταβολών θα πάει περίπατο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό των συναδέλφων. Ελπίζω να μην επαναληφθεί το περσινό φαινόμενο όπου όλες οι μεταβολές πραγματοποιήθηκαν μετά το κλείσιμο των σχολείων και οι συνάδελφοι καλούνταν μέσα στο Δεκαπενταύγουστο να κάνουν δηλώσεις υπεραριθμίας!

 

Με τιμή

Θεολόγης Στέφανος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας

Κατηγορίες: Σημαντικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.