ΔΗΛΩΣΗ του Συλλόγου Διδασκόντων σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου στην αυτοαξιολόγηση

unnamed (3)

Επείγουσα ενημέρωση

Μετά από την προκήρυξη της απεργίας – αποχής της ΔΟΕ (αρ. πρωτ. 1201/31-10-14), η οποία σηματοδοτεί νέα δεδομένα, δίνεται η δυνατότητα στους Σύλλογους Διδασκόντων ακόμα και να ανακαλέσουν προηγούμενες αποφάσεις τους και να μην συμμετέχουν πλέον σε καμία διαδικασία της ΑΕΕ. Αυτό γίνεται μέσα από  νέα συνεδρίαση του ΣΔ, μετά τις 31-10-14, με θέμα «ανάρτηση του προγραμματισμού στο παρατηρητήριο».

Στην περίπτωση που ο / η δ/ντής/ντρια αρνείται να δεσμευτεί από την πλειοψηφία ή ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΕΙ σύλλογο διδασκόντων όπως έχει υποχρέωση, οι συνάδελφοι να ενημερώσουν άμεσα το ΔΣ του συλλόγου και παράλληλα μπορούν να προχωρήσουν στην υπογραφή της παρακάτω δήλωσης, ζητώντας να πρωτοκολληθεί. Αν ο διευθυντής θέλει να ανακαλέσει την ανάρτηση (σύμφωνα με οδηγία του ΙΕΠ), μπορεί να γράψει μέσα στο κείμενο: «παρακαλούμε αγνοήστε όλην την ανάρτηση» και η ανάρτηση δεν θα ισχύει. Σε περίπτωση που, αγνοώντας την πλειοψηφία, αυθαιρετεί, παραμένει έκθετος σε διοικητικές και νομικές ευθύνες.

……………………………………………………………………………………………………….

                                                                                                                                                                                                                         ΔΗΛΩΣΗ                                           Αρ. Πρωτ.

Σχετικά με τη συμμετοχή του σχολείου στην  αυτοαξιολόγηση

Προς : το Δ/ντή/ντρια του … ΔΣ Σχολείου ………………

Κοινοποίηση : Σύλλογο Εκπαιδευτικών  ΠΕ  Καρδιτσας, ΔΟΕ

 

Με βάση το γεγονός ότι (μετά την εξώδικο δήλωση της ΔΟΕ αρ. πρωτ. 1201/31-10-14 και την προκήρυξη της απεργίας-αποχής) δεν έγινε καμία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων, για την εφαρμογή της εγκυκλίου «Υλοποίηση της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασίες αυτοαξιολόγησης κατά το σχολικό έτος 2014-2015 – Οδηγίες και διαδικασίες», μέχρι την 15η Δεκεμβρίου που ορίζει η εγκύκλιος ως προθεσμία για την ανάρτηση στοιχείων του σχολείου στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ και δεν δόθηκε η δυνατότητα να αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων αν θα συμμετέχει το σχολείο στην αυτοαξιολόγηση κατά το σχολικό έτος 14-15,

Oι εκπαιδευτικοί του ……………Δ. Σχολείου, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ (αρ. πρωτοκ 1201) και με το εξώδικο απέστειλε προς το Υπουργείο Παιδείας και Οικονομικών και δεν συμφωνούμε να αναρτηθεί στο Παρατηρητήριο της ΑΕΕ κανένα στοιχείο που αφορά το σχολείο μας ούτε για τον προγαρμματισμό ούτε για οποιοδήποτε σχέδιο δράσης και δεν εξουσιοδοτούμε κανένα να το κάνει.

 

Οι εκπαιδευτικοί

Κατηγορίες: Δράσεις Συλλόγου, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.