Διευκρινήσεις για τις έως τώρα διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης

Θέμα:     «Διευκρινήσεις για τις έως τώρα διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης»

 

Συνάδελφοι, το μέτωπο που έχουμε μπροστά μας αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα καθοριστικό. Τα μηνύματα πανελλαδικά είναι ελπιδοφόρα. Οι μικρές νίκες διαδέχονται η μία την άλλη. Έτσι, χάρη στη δική σας διάθεση, τα ποσοστά της χθεσινής απεργίας κυμάνθηκαν περίπου στο 45% στο Νομό μας, όταν πολλοί μιλούσαν για μονοψήφιο νούμερο!!! Άρα μπορούμε να ξεπεράσουμε και άλλα εμπόδια.

Το ΥΠΑΙΘ απ’ την άλλη,  καταφεύγει σε παρατάσεις των χρονοδιαγραμμάτων του. Φαίνεται πως κάτι δεν του βγαίνει… Μέχρι 3 Δεκεμβρίου για το portfolio των διευθυντών και μέχρι 15 Δεκεμβρίου για την ΑΕΕ (αυτοαξιολόγηση).

Η χθεσινή γνωμοδότηση της Κ. Τσίπρα, αποσαφηνίζει αρκετά σημεία και  ελπίζουμε να ανακουφίζει  όσους  διευθυντές λειτουργούσαν διλημματικά. Από την πλευρά μας, καλούμε τους συναδέλφους διευθυντές και προϊσταμένες, να παραμείνουν συνάδελφοι, να κάνουν χρήση της απεργίας – αποχής και να μην καταθέσουν portfolio. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

 

Όσο για το θέμα των αναρτήσεων στο παρατηρητήριο σχετικά με την ΑΕΕ, τονίζουμε: Σύμφωνα με τον 1566, το καθηκοντολόγιο ΦΕΚ 1340 τ.Β΄16.10.2002 και το έγγραφο 155922/Γ1/30-09-2014 (σχετικά με την αυτοαξιολόγηση), ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει καθοριστικό ρόλο και δεν μπορεί να τον υπερπηδήσει ο διευθυντής. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους. Τα σχέδια εργασίας, ο προγραμματισμός κλπ, είναι αρμοδιότητα του ΣΔ και όχι των διευθυντών. Υπάρχουν ευθύνες για όσους διευθυντές αγνοήσουν τη θέληση της πλειοψηφίας. Όπου οι διευθυντές λειτούργησαν αυθαίρετα πρέπει να επανέλθουν και να ζητήσουν τη γνώμη του ΣΔ.

 

Σε όσα σχολεία δεν έχει  συγκληθεί Σύλλογος Διδασκόντων, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Θα τα πούμε και στη Συνέλευση της Τρίτης. Παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους, να περιφρουρήσουν τη διαδικασία και να μας ενημερώνουν για κάθε αυθαιρεσία, την οποία θα δημοσιοποιούμε και θα καταγγέλλουμε.

 

Επίσης, παρακαλούμε, όσοι διευθυντές και προϊσταμένες/οι Νηπιαγωγείων και Δημοτικών κάνουνε χρήση της απεργίας –αποχής και δεν συμμετέχουν στην αξιολογική διαδικασία (είτε δεν έχουν σκοπό να συμμετάσχουν από δω και πέρα), να μας ενημερώσουν άμεσα με email στο Σύλλογο.

 

Παράλληλα σας ενημερώνουμε, ότι στη συνάντηση με την Διευθύντρια, θέσαμε τα προβλήματα όπως τα είχαμε ιεραρχήσει στη συγκέντρωση των νηπιαγωγών. Δυστυχώς, η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα ζήτημα! Δεν εξαρτάται από την ίδια, μας είπε. Κατά τα άλλα κάντε  «αξιολόγηση»…

Επίκειται και συνάντηση με τον Δήμο Καρδίτσας, για το κτηριακό του Ειδικού Σχολείου, του 12ου και 13ου Νηπιαγωγείων, ως απολύτως επείγοντα, καθώς και για την αυτόνομη χρηματοδότηση των Νηπιαγωγείων που ζητήσατε.

Τέλος, υπενθυμίζουμε τη ΓΣ της Τρίτης, 02-12-14, στο 5ο Δημοτικό, στις 18:00΄. Είναι η μόνη ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα κρίσιμα ζητήματα και τη στάση μας.

Ενημερώστε μας για τις προαξιολογικές συναντήσεις προϊσταμένων/διευθυντών,

 για να είμαστε εκεί.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.