13η Ενημερωτική ανακοίνωση του Δ.Σ εκπαιδευτικών Π.Ε Καρδίτσας

plastiras.jpg

13ο  ενημερωτικό

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ, στις 14-10-14, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 

  1. 1.     Για το θέμα της «(αυτο)αξιολόγησης»,

 καλούμε όλους τους συναδέλφους, με βάση την απεργία-αποχή που κήρυξε η ΔΟΕ, να απέχουν, από κάθε διαδικασία. Το σύνθημά μας είναι: ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ, ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΑΙ.

Οι συνεχείς αναβολές των ημερομηνιών από το ΥΠΑΙΘ φανερώνουν ότι η αντίσταση του κλάδου είναι σημαντική. Το φιάσκο της «αξιολόγησης» Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων, καθώς και τα παράπονα που διατυπώνονται από τους ίδιους, πιστοποιούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο, το τι μας περιμένει…

Άλλωστε και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ μπλοκάροντας το καλοκαίρι τη διαδικασία ενώ, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, δεν κατέθεσαν τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης αλλά την παρέδωσαν στα σωματεία τους. Ήδη, πάνω από 20 Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα έχουν κηρύξει, όπως και η ΔΟΕ, απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης με εξώδικα που έχουν αποστείλει στα αντίστοιχα υπουργεία.

ΕΠΕΙΔΗ, ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:

ü   Η αξιολόγηση έχει προκαθοριστεί: από όσους εκπαιδευτικούς «αξιολογηθούν» θετικά, μόνο ένα ποσοστό θα περνάει στον επόμενο βαθμό (το 100% από το ΣΤ στον Ε, το 90% από τον Ε στο Δ, το 80% από το Δ στο Γ, το 70% από τον Γ στον Β, το 30% από τον Β στον Α), νόμος 4024/11, άρθρο 7 παρ. 6.

ü   Αυτό το ποσοστό όμως είναι το ανώτερο. Στην πραγματικότητα ο Υπουργός Οικονομικών θα αποφασίζει ποιο θα είναι το ποσοστό, γιατί θα το «μειώνει ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες», νόμος 4024/11, άρθρο 7, παρ. 6.

ü   Ακόμα όμως και αν όλ’ αυτά τα εμπόδια τα ξεπεράσεις, καμία βαθμολογική – μισθολογική βελτίωση δεν θα έχεις. Σύμφωνα με το νόμο 4263/14 (μεσοπρόθεσμο) μέχρι το 2016, η βαθμολογική ωρίμανση είναι «παγωμένη». Μετά δε το 2016, αυτή θα γίνεται σταδιακά για μια τριετία, μέχρι το 2018, αν δεν υπάρξει βέβαια κάποιο νέο μεσοπρόθεσμο μέχρι τότε, με βάση τις κατευθύνσεις Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ (Τρόικας).

ü   Εξωφρενική είναι επίσης και η παρ. 4 του άρθρου 8 του νόμου 4024/11 που προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που κρίνεται αρνητικά «τιμωρείται» και δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την προαγωγή του τα επόμενα δύο χρόνια.

ü   Ετοιμάζουν νέες υποψηφιότητες για διαθεσιμότητες – απολύσεις. Ο εκπαιδευτικός «ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο  μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό», άρθρο 95 του νόμου 3528/2007.

Όλα τα παραπάνω, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν σε ανταγωνιστικές σχέσεις ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου διδασκόντων σε κάθε σχολείο, θα οδηγήσουν σε διάλυση την αναγκαία οξυγονούχα συλλογικότητά μας και θα μετατρέψουν τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στο σχολείο σε «ζούγκλα».

Για τους παραπάνω λόγους, καθώς και για το μεγάλο φόρτο εργασίας που επωμίζονται οι επικεφαλής δημοτικών και νηπιαγωγείων, όπως και για την συχνή δημιουργία κενών (λόγω επιμορφώσεων), καλούμε σε συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου, τους διευθυντές δημοτικών και προϊστάμενες νηπιαγωγείων του νομού μας, την Τρίτη 21-10-14, στις 19.00΄, για να τα συζητήσουμε. Η παρουσία σας και οι προτάσεις, μας είναι απαραίτητες.

 

  1. 2.     Μετά τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού με τους Παλαιστίνιους της Γάζας και τα τωρινά με τους Κούρδους του Κομπάνι, αποφασίσαμε, ΟΜΟΦΩΝΑ, να καλέσουμε όλα τα σχολεία του νομού μας, σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας τρόφιμα (μακράς διάρκειας), φάρμακα και σχολικά είδη. Παρακαλούμε, να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Ημερομηνία παράδοσης υλικού 27η Οκτωβρίου. Υπεύθυνος εκ μέρους του ΔΣ, Μπόρλας Ηλίας (6987099932).

 

 

  1. 3.     Αποφασίστηκε, η συμμετοχή του σωματείου μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ , που διοργανώνεται από το  ΠΑΜΕ, στην 1η Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

 

 

  1. 4.     Επίσης, συζητήθηκε η επανασύσταση της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου μας. Θα ενημερωθείτε για την μέρα και τον τόπο αιμοληψίας.

 

 

  1. 5.     Ενημερώνουμε, πως για την έκδοση κάρτας ελευθέρας εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, θα πρέπει να απευθύνεστε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων (τηλ. 24410 61564, Λουκιανού 1 Καρδίτσα), όπου γίνεται η έκδοση προσωπικής ταυτότητας.

 

 

  1. 6.      Υπενθυμίζουμε, πως η ομάδα χορού που δημιουργήθηκε στο σύλλογό μας,  συναντιέται κάθε Πέμπτη, στις 19:00΄, στα γραφεία του Συλλόγου (10ο Δημοτικό). Ήδη την παρακολουθούν περίπου 25 συνάδελφοι. Κάθε ιδέα και για άλλη δραστηριότητα, δεκτή.

 

            Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας

Τάσος Γκαραγκάνης                                         Γιώργος Τσιτσιμπής

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.