Συνάντηση του Δ.Σ με τη Διευθύντρια Π.Ε

Συνάντηση με την Διευθύντρια

 

Στη συνάντηση που έγινε με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης (19-09-14), τέθηκαν από την πλευρά του σωματίου διάφορα θέματα, ανάμεσα στα οποία ήταν η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ και η βελτίωση της υφιστάμενης διαφάνειας. Ζητήσαμε να κοινοποιούνται τα λειτουργικά κενά (τουλάχιστον όσα είναι βεβαιωμένα, με την λογική επιφύλαξη ότι δεν μπορούν να προβλεφθούν όλα) και φάνηκε ότι εκτός από σεβαστό γίνεται και αποδεκτό. Βέβαια, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να φροντίσουν και οι προσεχώς εκλεγόμενοι αιρετοί.

Όσο για τις υπεραριθμίες, όπως μας εξηγήθηκε, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο θα υπάρχουν πλεονασματικές οργανικές θέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να καταργηθούν, παρά μόνο από το ΥΠΑΙΘ. Γενικά, υπάρχουν θέματα που ξεπερνάνε την διάθεση του ΠΥΣΠΕ και γι’ αυτό χρειάζεται ολική αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου.

Ακόμη συζητήσαμε για τις λίγες, αλλά υπαρκτές περιπτώσεις, αδυνατούντων συναδέλφων να προσφέρουν διδακτικό έργο. Ένα θέμα λεπτό και διακριτικό από την φύση του. Υπάρχει ανάγκη πίεσης απ’ όλους μας (διοίκηση και συνδικάτο) προς το ΥΠΑΙΘ καθώς και λεπτός χειρισμός προς τους συναδέλφους για να προασπίσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, όπως σε περίπτωση συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.

Αναφερθήκαμε και στα ιδιαίτερα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου και στις πιθανές λύσεις μεταστέγασής του, παράλληλα με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για εξεύρεση χώρου και κατασκευή κτηρίου με κοινό αύλιο χώρο σχολείου γενικής αγωγής. Για το θέμα αυτό θα συνεχίσουμε τις επαφές και με το Δήμο Καρδίτσας.

Τέλος, θέσαμε το θέμα των στάσεων εργασίας, υποστηρίζοντας πως αφού έχουν διευκολυντικό χαρακτήρα, θα πρέπει η παρακράτηση χρημάτων να γίνεται αντίστοιχα με όσες ώρες στάσεων δηλώνονται από τον κάθε συνάδελφο και όχι με γενική εφαρμογή όλων των ωρών για όλους. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση για να γνωρίζουμε πως θα κινηθούμε.

Κλείνοντας, δηλώσαμε την διάθεση του Συλλόγου να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και κυρίως σε περιπτώσεις που το κλίμα είναι ιδιαιτέρως βεβαρημένο, θα προασπίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.