Απάντηση του Δημ. Σχ. Αγναντερού στο 7ο ενημερωτικό του ΔΣ.

Αγναντερό, 09-04-2014

 

Προς

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας

<< ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ>>

 

Θέμα: << Απάντηση στο 7ο  ενημερωτικό του Συλλόγου >>

 

     Απαντώντας στη «δήθεν» ενημέρωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας» με το 7ο ενημερωτικό της 6-4-2014 θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

  • § Η υπεύθυνη ενημέρωση δεν μπορεί να τεκμαίρεται με αόριστες πληροφορίες που κάποιοι καλοθελητές συλλέγουν με σκοπό την εξυπηρέτηση συνδικαλιστικών  ή άλλων προσωπικών μικροπρακτικών.
  • § Η υπεύθυνη ενημέρωση κατέστη παντελώς ανεύθυνη αφού ο Σύλλογος δημοσιοποίησε τις ανεπίσημες προθέσεις δυο σχολείων να συμμετάσχουν στη συγκρότηση ομάδων για τη διαδικασία της ΑΕΕ, χωρίς να έχει στη διάθεσή  του – όπως ο ίδιος υποστηρίζει στο παραπάνω ενημερωτικό σημείωμα- όλα τα στοιχεία των σχολείων του νομού με προφανή σκοπό να ασκήσει ψυχολογική βία απέναντι σε οποιονδήποτε θα επιθυμούσε να αποφασίζει ελεύθερα.
  • §Η ενορατική, μεταφυσική ερμηνεία της απόφασης του ΣΔ του σχολείου μας είναι δυστυχώς αυθαίρετη, απαξιωτική και μειωτική για το σύνολο της πλειοψηφίας που δημοκρατικά θέλησε να εκφραστεί θεωρώντας ότι «  ο ΣΔ είναι κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων» ακόμη  κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους και δεν υποκύπτει σε πιέσεις.
  • §Η ενορατική, μεταφυσική ερμηνεία της απόφασης του ΣΔ του σχολείου μας είναι

δυστυχώς συκοφαντική, κατάπτυστη και εξυπηρετεί σκοπούς «μαύρης προπαγάνδας» που κατά τη γνώμη μας δεν έχει θέση στους κόλπους της διδασκαλικής κοινότητας

 §Η ενορατική, μεταφυσική ερμηνεία της απόφασης του ΣΔ του σχολείου μας είναι

δυστυχώς έξω από τα όρια του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ελευθερίας του «σκέπτεσθαι» και του «πράττειν» και καταδολιεύει την απρόσκοπτη λειτουργία των ΣΔ γενικά.

      Αφού σας θυμίσουμε , όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του Σωματείου που εσείς οι ίδιοι εκπροσωπείτε τη ρήση του Δ. Γληνού ότι «ο δάσκαλος που θα υποχρεωθεί να καταπνίξει τη σκέψη του, θα γίνει διπλά σκλάβος ή θα  καταντήσει ένας ψυχικά ανάπηρος άνθρωπος, ανίκανος να μορφώνει άλλους» και το ιστορικό απόφθεγμα του Δασκάλου του Γένους Ρ. Φεραίου ότι «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά», σας καλούμε να δημοσιεύσετε άμεσα την απάντησή μας σε ενημερωτικό δελτίο του Συλλόγου και να προβείτε σε διορθωτική-διευκρινιστική αποκατάσταση της αλήθειας.

       Εκτιμώντας ότι ο άνεμος της δημοκρατίας, της ελευθερίας σκέψης και λόγου διαπνέει ακόμη το Σωματείο μας και θα το οδηγήσει σε επανεξέταση της θέσης του απέναντι στα προαναφερθέντα ζητήματα δηλώνουμε ότι η μη ικανοποίηση μας συνεπάγεται και την επιφύλαξή μας για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Η πλειοψηφία των εκπ/κών του Σχολείου.

Ακολουθούν υπογραφές.

 

Το Δ.Σ  επιφυλάσσεται να απαντήσει σύντομα.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.