Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τους Σχολικούς Συμβούλους

plastiras.jpg

Καρδίτσα 15-1-2013

ΠΡΟΣ: 1.  Τα Μέλη του  Συλλόγου μας

2.  Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους Σχολικούς Συμβούλους που έχουν την ευθύνη υποστήριξης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών που προωθούνται από την Πολιτεία. Μέχρι τη στιγμή που συντάσσεται αυτή η ανακοίνωση, δεν έχει νομοθετηθεί επίσημα οποιοδήποτε νέο μέτρο προς την κατεύθυνση της αξιολόγησης.

Το γεγονός της δημοσίευσης του πορίσματος της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε από τον Υπουργό Παιδείας σηματοδοτεί μια κινητικότητα πάνω στο θέμα. Επισημαίνουμε ότι, η διαδικασία αξιολόγησης που ενεργοποιήθηκε για τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούσαν να τοποθετηθούν στα Πειραματικά Σχολεία, που συνεργάζονται με κάποιο Πανεπιστημιακό Τμήμα, δεν έχει καμιά σχέση με τις διαδικασίες αξιολόγησης στο σώμα των εκπαιδευτικών.

Η παρούσα συγκυρία που χαρακτηρίζεται από ανακοινώσεις για απολύσεις, σύνδεση της αξιολογικής διαδικασίας με απολύσεις, διαθεσιμότητα, κλπ χαρακτηρίζει αρνητικά αυτή την διαδικασία.

Παρουσιάσαμε τις ενστάσεις μας που αφορούσαν α) τον προγραμματισμό δραστηριοτήτων και επισκέψεων για κάθε τρίμηνο που ζητήθηκε από κάθε σχολική μονάδα και, β) την παρουσία Σχολικών Συμβούλων μέσα στα τμήματα για να παρακολουθήσουν διδασκαλία που πραγματοποιείται από εκπαιδευτικό στα πλαίσια της συνεργασίας μαζί της/του. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι μας ενημέρωσαν ότι οι παραπάνω ενέργειες αναπτύσσονται στην κατεύθυνση της βελτίωσης του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων δέχεται την αξιολογική διαδικασία ως μια ανατροφοδοτική διαδικασία που σε καμιά περίπτωση δεν σχετίζεται με ποσοστώσεις βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης και απολύσεις.

Το θετικό κλίμα που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης οδήγησε σε εκατέρωθεν δεσμεύσεις για μελλοντικές συναντήσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκτιμά ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα προωθεί την αξιολόγηση και με βάση την απόφαση της Γ.Σ. του συλλόγου, καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γραμματέας

Βάϊος Κουτής                                                                            Ιωάννης Σβάρνας

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *