Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης για την αξιολόγηση

plastiras.jpg

Ημερομηνία 23-10-2012

Π Ρ Ο Σ:   1. Μ.Μ.Ε.

2. Τα Μέλη του Συλλόγου μας

Σήμερα που η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στην πατρίδα μας βρίσκονται στο επίκεντρο της πιο βάρβαρης επίθεσης μέσω των αλλεπάλληλων  μνημονιακών μέτρων,  το Υπουργείο Παιδείας φέρνει την αξιολόγηση, συνδέοντάς την με την επίδοση των μαθητών,  με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη αλλά και με τον εφιάλτη της απόλυσης.

Η αξιολόγηση με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ξεκινά άμεσα απ΄τα πρότυπα σχολεία,  την ώρα που οι μισθοί μας έχουν γίνει φιλοδώρημα, που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε βιβλία, που η παιδεία υποχρηματοδοτείται, που οι σχολικές επιτροπές δεν καλύπτουν στοιχειώδεις ανάγκες, που υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται και δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο ποιοτικό με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, δημόσιο και δωρεάν.

Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος και επιστημονικά πληρέστερος.  Δε θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Στο νέο σχολείο που προετοιμάζεται ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να είναι πειθήνιος και υποταγμένος. Απόλυτα χειραγωγημένος από την κεντρική εξουσία και απόλυτα μόνος από υπεράσπιση.

Όλο αυτό το αυταρχικό, αντιεκπαιδευτικό πλέγμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα. Είναι εμφανής ο στόχος να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης ο εκπαιδευτικός.

Υπάρχει κατηγορηματική διαφωνία με τα νομοθετήματα των τελευταίων χρόνων γιατί είναι φανερό ότι στόχος τους δεν είναι η αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, αλλά η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, η κατηγοριοποίηση των σχολείων και σε τελική ανάλυση η δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα μετατρέπουν τον εκπαιδευτικό σε ένα φοβισμένο και άβουλο όργανο που άκριτα και κάτω από τον φόβο τιμωρητικών διατάξεων θα εφαρμόζει όσα του επιβάλλονται.

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας είναι  αντίθετο σε κάθε μορφή  αξιολόγησης – χειραγώγησης που προσπαθεί να επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας και θα εργαστεί με κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης για την ανατροπή της υλοποίησής της.

Καλούμε τους συναδέλφους, διευθυντές και σχολικούς σύμβουλους να μη γίνουν όργανα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου. Σε κάθε σχολείο οι εκπαιδευτικοί κι οι Σύλλογοι διδασκόντων αφού συνεδριάσουν να απορρίψουν την αξιολόγηση.

Λέμε : Όχι στην αξιολόγηση- χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Όχι στην  κατηγοριοποίηση  μαθητών και σχολείων.

Απόλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη-Καμία απόλυση.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.

Κατάργηση  του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση.

Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία.

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Με βάση τα παραπάνω :

  • Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
  • Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (π.χ. ερωτηματολόγια κ.α.)
  • Κανένα στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *