Μεταβολές σχολικών μονάδων Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας

plastiras.jpg

Ημερομηνία:19-2-2012

ΠΡΟΣ: 1.  Δήμους: Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά,

Πλαστήρα, Σοφάδων, Αργιθέας

2.  Μ.Μ.Ε.

3.  Σχολεία της περιοχής μας

ΘΕΜΑ: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Π/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας «Ν. Πλαστήρας» εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο νέο κύκλο συγχωνεύσεων, υποβιβασμών και καταργήσεων  σχολικών μονάδων της περιοχής μας, που εισηγείται η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και οι οποίες για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι σαρωτικές, κυρίως για τα νηπιαγωγεία αυτή τη φορά.

Το Υπουργείο Παιδείας για καθαρά οικονομικούς λόγους ανοίγει ένα νέο κύκλο μαζικών καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, τη στιγμή μάλιστα που  είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ της ΔΟΕ ότι δε θα υπάρξει νέος κύκλος για το σχολικό έτος 2012-2013. Η πολιτική διάλυσης του Δημοσίου από συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, οδηγεί και σε μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών.

Οι μεταβολές αυτές μαζί με την υποχρηματοδότηση   υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν παιδεία και θα έχουμε:

  • Αύξηση αριθμού μαθητών στα αστικά κέντρα και μαρασμό των σχολείων της υπαίθρου.
  • Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή που δε θα καλύπτει τα στοιχειώδη τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών).
  • Κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών και νηπίων, ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου από την καθημερινή μετακίνηση. Η ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών από τους δήμους χωρίς όμως και την αντίστοιχη μεταφορά πόρων και μάλιστα σήμερα που η μνημονιακή πολιτική έχει δημιουργήσει μια πραγματική κρίση στην εκπαίδευση με την έλλειψη χρημάτων ακόμα και για τα απαραίτητα (πετρέλαιο και αναλώσιμα).
  • Ανύπαρκτες μεταθέσεις και  αποσπάσεις  στην περιοχή μας σε μια εποχή που κάθε έννοια κοινωνικού κράτους έχει καταρρεύσει και οι εκπαιδευτικοί όπως όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν μεγάλα προβλήματα ακόμα και αδυναμία να αντιμετωπίσουν τα στοιχειώδη και αναγκαία για την επιβίωσή τους.

Είναι καιρός να μπει φραγμός,  να σταματήσει το ξεθεμελίωμα της δημόσιας εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε  ένα νέο κύκλο συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων. Καλούμε τους Δημάρχους, τα Δημοτικά Συμβούλια και την τοπική κοινωνία με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών τους, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και  την αναγκαιότητα της δίχρονης προσχολική αγωγής, που είναι καθοριστική για τη μετέπειτα μορφωτική πορεία του παιδιού, να μη συναινέσουν στην κατάργηση καμιάς σχολικής μονάδας στον Δήμο τους.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΦΗΚΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ                                                                             ΣΒΑΡΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *