ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙς 19 ΚΑΙ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Θέμα: «Απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2011»

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους αλλά και στο χώρο της εκπαίδευσης, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών, ενάντια  στη φανερή πλέον προσπάθεια διάλυσης-κατάργησης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ.,αφού άφησε τα εναπομείναντα δημόσια σχολεία χωρίς βιβλία και τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρηματοδότηση, αφού συρρίκνωσε τις δαπάνες για την παιδεία στο χαμηλότερο ποσοστό μεταπολεμικά, τώρα αφήνει και τους εκπαιδευτικούς χωρίς μισθούς και με την απειλή της εργασιακής εφεδρείας.

Με την ανάλγητη πολιτική της επέφερε ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, διέλυσε  το κοινωνικό κράτος, εξόντωσε τους εργαζόμενους  και τους οδήγησε σε συνθήκες μεσαίωνα.

Είναι πλέον φανερό ότι η ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι μονόδρομος. Τούτη την κρίσιμη στιγμή ο καθένας μας πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του και όλοι μαζί ενωμένοι να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Όλοι μαζί θα πρέπει να μπούμε αποφασιστικά στο δρόμο των αντιστάσεων, των ανατροπών και των αγώνων μέχρι την τελική νίκη.

Στο δρόμο της ανατροπής και της ανάγκης κλιμάκωσης του αγώνα, ώστε να μπει φραγμός στην καταστροφική πολιτική, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους συναδέλφους:

  • Στην περιφρούρηση της απεργίας την Τετάρτη 19 -10-11 και ώρα 07:30 το πρωί στο 4ο Γυμν. – Λύκειο και 9ο Δημοτικό Καρδίτσας με τους συναδέλφους της Δ/θμιας.
  • Στην περιφρούρηση της απεργίας την Πέμπτη 20-10-11 και ώρα 07:30 το πρωί στα 3ο-13ο Δημοτικά Σχολεία Καρδίτσας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Από το Δ.Σ.

Σημ.: Στα πλαίσια ενημέρωσης των συναδέλφων, κλιμάκια του Δ.Σ. του Συλλόγου θα επισκεφθούν τα σχολεία της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στην Κύρια Θέματα και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση