ΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

plastiras.jpg

Ημερομηνία: 10-10-2011

ΠΡΟΣ:  Μ.Μ.Ε.

      ΚΟΙΝ.: Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

ΤΟ «ΝΕΟ» ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στη Βουλή και προβλέπει φοροεπιδρομές, διάλυση φοροαπαλλαγών, περικοπές συντάξεων, εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο-φτωχολόγιο, επιβεβαίωσε ακόμη και τους χειρότερους εφιάλτες των εργαζομένων, αφού τους οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα και κοινωνική εξαθλίωση.

            Οι νέοι εκπαιδευτικοί κατακρεουργούνται και οι παλιοί, που τα τελευταία δύο χρόνια ήδη έχασαν τέσσερις μισθούς, βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους  να εξανεμίζεται.

           Με το νέο μισθολόγιο έχουμε:

Δραματικές μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 5% και φτάνουν μέχρι το 24% των αποδοχών ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας. Μισθό νεοδιόριστου χωρίς προηγούμενη εργασία στο Δημόσιο 660€ το μήνα και 577€ για όσους εργάζονται πρώτη φορά στο Δημόσιο κι έχουν κρατήσεις ΙΚΑ. Κατάργηση των επιδομάτων γάμου, εξωδιδακτικής απασχόλησης, κίνητρου απόδοσης, μεταπτυχιακών σπουδών, ειδικής αγωγής και διδακτικής προετοιμασίας. Παραμένουν των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών (100€), των ανήλικων παιδιών (50€ για ένα παιδί, 70€ για δύο, 120€ για τρία, 170€ για τέσσερα και 240€ για πέντε παιδιά), της θέσης ευθύνης και το κίνητρο επίτευξης στόχων που θα καταβάλλεται μετά από πιστοποιημένη έκθεση αξιολόγησης από το 2013. Τα επιδόματα εορτών και άδειας παραμένουν «φιλοδωρήματα» 500€ και 250€.

Με το νέο βαθμολόγιο:

Οι βαθμοί αυξάνονται από 3 σε 6 και ελάχιστοι εργαζόμενοι θα παίρνουν προαγωγή. Από τους 100 που προσλαμβάνονται στο βαθμό ΣΤ¨ οι 9 θα φτάνουν στο βαθμό Α΄(ποσοστό 20%). Η σύνδεση μισθού και βαθμού που επανέρχεται, και η  σύνδεση του μισθού με την αξιολόγηση, στόχο έχει την απόλυτη πειθάρχηση των εκπαιδευτικών στο νέο σχολείο της αγοράς, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ασφυκτικό πλαίσιο αναξιοκρατίας, αφού είναι σαφής η πρόθεση να προάγονται βαθμολογικά και μισθολογικά μόνο οι αρεστοί του συστήματος.

Τώρα που και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν, τώρα που η κυβερνητική πολιτική ταυτίστηκε με τη βαρβαρότητα, η απάντηση δεν μπορεί παρά να δοθεί στους δρόμους. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με στόχο την ανατροπή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, για την ανατροπή του μισθολογίου-φτωχολογίου, για την ανατροπή της πολιτικής που ισοπεδώνει τα πάντα, που υποθηκεύει το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας και τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση.  

Καλούμε τους βουλευτές της Καρδίτσας να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα, Προβαλλόμενα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *