ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 22-9-2011

POSTER_48X68_DOE_EPARXIA

        Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

       Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην 24ωρη , προειδοποιητική, απεργιακή κινητοποίηση, της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2011 που κήρυξε η Δ.Ο.Ε.

       Τα μεγάλα προβλήματα όπως η διαρκής υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους, το ξεθεμελίωμα όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων, η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι  συνεχείς περικοπές στην εκπαίδευση, η ανυπαρξία βιβλίων, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η συνεχής επίθεση στο πενιχρό εισόδημα των εκπαιδευτικών – των χειρότερα αμειβόμενων εργαζόμενων στο δημόσιο, πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων.

    Τα πάντα έχουν σαρωθεί και  το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα των ανάλγητων πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

     Ήρθε η ώρα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

     Ήρθε η ώρα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς, να διατρανώσουμε, πως η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας της, δεν αμφισβητείται.

     Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

Από το Δ.Σ.

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *