«Συνενώσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων Π/θμιας Εκπ/σης-Απόφαση

plastiras.jpg

Καρδίτσα 9-2-2011

ΘΕΜΑ: «Συνενώσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων Π/θμιας Εκπ/σης»

ΣΧΕΤ.:  Α.Π. 473/3-2-2011 έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Ν. Καρδίτσας.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου έχοντας υπόψη το παραπάνω έγγραφο της Δ/νσης, με το οποίο ζητήθηκε από το Σύλλογο να καταθέσει τη δική του πρόταση σχετικά με τις συνενώσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νομό,  συνεδρίασε  την Τετάρτη 9-2-2011 και αποφάσισε:

Να εκφράσει την αντίθεσή του και να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε   μεταβολή στις σχολικές μονάδες του νομού μας. Μια τέτοια ενέργεια μόνο επιπλέον προβλήματα μπορεί να προσθέσει στα ήδη υπάρχοντα και έχει στόχο -σύμφωνα με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας- την  «εξοικονόμηση» εκπαιδευτικού προσωπικού και πόρων από τις δαπάνες των σχολείων. 

    Αντί σήμερα το δημόσιο σχολείο να στηρίζεται και να γίνονται ενέργειες αναβάθμισής του, το αντίθετο με τα αντιπαιδαγωγικά μέτρα που παίρνονται υποβαθμίζεται και θα έχουμε:

  • Αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
  • Κατάργηση των τμημάτων ένταξης και των τάξεων υποδοχής.
  • Κτηριακή και υλικοτεχνική υποδομή που δε θα πληρεί τα στοιχειώδη τόσο από άποψη υποδομών όσο και από άποψη εργασιακών σχέσεων και συνθηκών εργασίας (εκπαιδευτικών και μαθητών).
  • Υποχρηματοδότηση Σχολικών Επιτροπών με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να μην έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα.
  • Κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών από την καθημερινή μετακίνηση, ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του προγράμματός τους, αλλά και της σχολικής τους επίδοσης.
  • Επιπλέον χαμένες  οργανικές θέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται, τόσο για τους συναδέλφους που έχουν οργανική στο νομό και θα βρεθούν υπεράριθμοι, όσο και για τους συναδέλφους που επιδιώκουν να έρθουν στο νομό με μετάθεση ή απόσπαση.

 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                                   Η Γ. Γραμματέας 

Αγγελική  Σφήκα                                                             Αικατερίνη Βαλκάνη

Κατηγορίες: Κύρια Θέματα. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *