domtheo

Την Τετάρτη, 09/04/2014, ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Σ.Δ.Ε. Μυτιλήνης, οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού του επετειακού έτους της Unesco (2014), με θέμα τον κρητικό ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

Το διάστημα που προηγήθηκε οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώθηκαν με τη ζωή και το έργο του, μέσα από τους γραμματισμούς της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, αξιοποιώντας παράλληλα το μάθημα της πληροφορικής για να αναζητήσουν πληροφορίες και να  προετοιμάσουν τις τελικές τους παρουσιάσεις.

Την ημέρα της εορτής οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να μας προβάλλουν στοιχεία σχετικά με τη βιογραφία του, τα καλλιτεχνικά ρεύματα που επηρέασαν το έργο του, καθώς και να μας ενημερώσουν για τους πίνακες  που ζωγράφισε στην Κρήτη, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Παράλληλα, προβλήθηκαν αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (Κάντια 1541- Τολέδο 1614)» της Δημόσιας Τηλεόρασης τα οποία έθεσαν το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο της ζωής στην Κρήτη, στην Βενετία και στο Τολέδο την περίοδο που έζησε εκεί ο μεγάλος ζωγράφος.

Συμμετέχοντες Εκπαιδευόμενοι όλου του σχολείου και οι Εκπαιδεύτριες που συντόνισαν τις δράσεις ήταν: Βασιλική Μπούρατζη (Αγγλικός γραμματισμός), Γιασεμή Πανσεληνά (Πληροφορικός γραμματισμός), Ελένη Παπαδοπούλου (Γλωσσικός γραμματισμός) και Μάλαμα Ρενταρή (Σύμβουλος Σταδιοδρομίας).