aboutLesvos5

Την Τετάρτη 7 Μαΐου και ώρα 18:30 στην αυλή του ΣΔΕ Μυτιλήνης θα γίνει Διαγωνισμός Ανάλυσης Μελοποιημένης Ποίησης.

 

Όροι

  1. Οργανωτική επιτροπή Παπαδοπούλου Ελένη, Γιασεμή Πανσεληνά και Έφη Πετανίδου
  2. Σε πρώτη φάση ενημερώνονται οι εκπαιδευόμενοι αλλά και οι εκπαιδευτές ότι πρέπει να αναζητήσουν στο διαδίκτυο ένα ελληνικό τραγούδι που προέρχεται από γνωστό ποιητή/τρια.
  3. Στην συνέχεια ενημερώνουν την επιτροπή για την επιλογή τους και τον σύνδεσμο στο διαδίκτυο όπου το βρήκαν. Η επιτροπή είναι αρμόδια να αποφανθεί εάν το τραγούδι εμπίπτει στους όρους του διαγωνισμού και να κρατούν κατάλογο με σειρά προτεραιότητας επιλογών όπου δεν θα μπορούν άλλοι να διαλέξουν τραγούδι που έχει επιλεχθεί ήδη.
  4. Μετά την κατοχύρωση του τραγουδιού ο διαγωνιζόμενος βρίσκει τους στίχους του ποιήματος τους αναλύει προκειμένου να τους παρουσιάσει.
  5. Ενδεικτικά θέματα της παρουσίασης μπορεί να είναι: Γιατί επέλεξε αυτό το τραγούδι, Τι θέμα και τι πραγματεύεται το τραγούδι, Συναισθήματα που του προκαλεί και άλλα
  6. Σε μέρα που θα επιλεγεί θα γίνει παρουσίαση κατά μέγιστο 9 τραγούδια.
  7. Στην αρχή της παρουσίασης ακούγεται το τραγούδι χωρίς σχολιασμό. Στην συνέχεια ο διαγωνιζόμενος μιλά και αναλύει το τραγούδι για 5 λεπτά μέγιστο χρόνο, ενώ στην συνέχεια γίνονται για άλλα 5 λεπτά ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το κοινό.
  8. Το κοινό θα έχει την λίστα των τραγουδιών και στο τέλος θα παραδώσει βαθμολογία που αφορά α) Την αισθητική του τραγουδιού και β) Την ανάλυση του.
  9. Στον νικητή θα δοθεί αναμνηστικό βραβείο (αγαλματίδιο της Σαπφούς γνωστής ποιήτριας της αρχαιότητας)
  10. Σε όλους τους διαγωνιζόμενους θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής
  11. Το όλο διαθεματικό μπορεί να επαναληφθεί (ανάλογα με την ανταπόκριση) και με άλλα θέματα πχ τραγούδια ξενόγλωσσα, πολιτικά, ερωτικά, ξενιτιάς κα

 

Καλή επιτυχία