DSCN4099 DSCN4098

Στις 15 Ιανουρίου του 2014 το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, Παράρτημα Καλλονής βρέθηκε στο Δημοτικό Δαφίων για να παρακολουθήσει μαθήματα σκάκι από τον συγγραφέα και έμπειρο σκακιστή Γιώργο –Τυρίκο Εργά.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στον χώρο του σχολείου, πήρανε θέσεις και τα παιχνίδι άρχισε!

Βασιλιάς και βασίλισσα σε κεντρικές θέσεις του σκακιού, οι πύργοι στις δυο γωνίες, τα άλογα και οι αξιωματικοί στην μέση της μεγάλης σκακιέρας που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό, σε ετοιμότητα για το παιχνίδι στρατηγικής και μυαλού. «Το σκάκι δεν είναι ένα παιχνίδι για τους ευφυής ανθρώπους, είναι απλές κινήσεις στρατηγικής και ο καλός σκακιστής είναι αυτός που του αρέσει το σκάκι και έχει μελετήσει πάνω σε αυτό» χαρακτηριστικά μας είπε ο κ. Τυρίκος –Εργάς εισαγωγικά στο μάθημα.

Το ενδιαφέρον παρέμεινε άσβεστο καθ’ όλη την διάρκεια του μαθήματος και οι ερωτήσεις καίριες  και ουσιαστικές όσον αφορά την τεχνική και τις κινήσεις που πρέπει σε κάθε περίπτωση να γίνονται για να μην «χαθεί» η παρτίδα.

Ο κ. Εργάς προσφέρθηκε με χαρά να κάνει μια σειρά από παρουσιάσεις στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Καλλονής μετά την μεγάλη ανταπόκριση των εκπαιδευομένων μας.

Άλλωστε η ίδια η  ζωή είναι ένας τρόπος να παίζεις σκάκι. Οι σωστές κινήσεις πάντα οδηγούν σε νίκη.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ.Εργά και θα είναι τιμή και χαρά μας να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί στον ίδιο χώρο πάνω από την ίδια σκακιέρα.