Το τριήμερο 15-17 Απριλίου 2013 όπου φιλοξενούσαμε εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους από Ιρλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία στα πλαίσια  του προγράμματος Grundtvig με αντικείμενο την ομότιμη μάθηση (Peer mentoring) «H.E.L.P.» ήταν από κάθε πλευρά γεμάτο αφού εκπλήρωσε όλους τους στόχους.

Επιστημονικά: Η ημερίδα που έγινε που τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου κ. Καλογρίδης έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες τους στο αντικείμενο της ομότιμης μάθησης. Όλες τα νεώτερα για την όμοτιμη μάθηση περιλαμβάνονται στην νέα σελίδα του προγράμματος που σχεδιάστηκε στην Μυτιλήνη www.peer-mentoring.eu

Ευρωπαϊκή συνείδηση: Τέτοιες δράσεις όπου οι εταίροι έρχονται κοντά, συζητούν και καταλαβαίνουν τις απόψεις των άλλων βοηθούν στην συνειδητοποίηση ότι το μέλλον μας είναι κοινό και από κοινού πρέπει να το σχεδιάζουμε.

Γεύση από άλλες κουλτούρες: Τέλος οι εκπαιδευτικές συμπράξεις βοηθούν να γευτούμε άλλα και να ζήσουμε για λίγο ένα διαφορετικό τρόπο ζωής γιατί η ζωή δεν είναι μόνο επιστήμη αλλά και χορός και τραγούδι και παρέες που γράφουν ιστορία.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη 29 Ιουνίου στο Bochum της Γερμανίας για νέες κατακτήσεις σε όλους τους τομείς.