Μαθητές της πρώτης και της δευτέρας τάξης Γυμνασίου. Σας καλωσορίζουμε στο Σχολείο της Δεύτερης Ευκαιρίας και σας ευχόμαστε να’χετε μια χαρούμενη εποικοδομητική χρονιά. Με χαρά μου παραβρίσκομαι στον αγιασμό του σχολείου και μου δίνετε η ευκαιρία να ξαναδώ παλιά πρόσωπα και αν γνωρίσω καινούρια.

Πριν από δύο χρόνια ήμουν και ‘γω ένας από εσάς που ήρθα για πρώτη φορά εδώ νιώθοντας λίγο άβολα και αναρωτιόμουν τι γυρεύω εδώ;

Το σχολείο αυτό είναι για να ξαναφέρνει εδώ μαθητές που για διαφόρους λόγους δεν μπορούσαν να συνεχίσουν και μοιάζει με μάνα που μαζεύει κάποιο παιδί της που το είχε χάσει και ανοίγει διάπλατα την αγκαλιά της.

Πιστέψτε με είναι μεγάλη η ευκαιρία που σας δίνετε ξέρω πως οι περισσότεροι από εσάς ήρθατε για να πάρετε το απολυτήριο αφού χωρίς αυτό δεν μπορείτε πουθενά να δουλέψετε και με τις τόσες ανάγκες που έχει ο καθένας μας δεν είναι να μένεις και χωρίς δουλεία. Ίσως να έχετε δυσφορία που υπάρχει το πρόβλημα του απολυτηρίου όμως εδώ υπάρχει κάτι που δεν το αντιλαμβάνεστε τώρα.

Μαζί με το χαρτί που προσδοκάτε μπαίνετε σε άλλους ορίζοντες . Στους ορίζοντες της γνώσης και αρχίζεις να μπαίνεις σε αυτούς χωρίς να το είχες προβλέψει αυτό. Χαρά σε εκείνους που το καταλαβαίνουν εγκαίρως και τελειώνοντας από δω δεν σταματούν και προχωρούν σε μεγαλύτερα μονοπάτια.

Αγαπητά μου παιδιά. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν το κουράγιο στην ηλικία μου να γυρίσουν στα θρανία. Ε λοιπόν σας λέω πως είναι ότι καλύτερο μου τύχε στην ζωή μου, και γιατί αυτό; Γιατί εδώ βρήκα μια οικογένεια ζεστή, φιλική, συνεργάσιμη γεμάτη αγάπη και κατανόηση που με έκανε και πάλι να νιώθω σαν παιδί.

Το ξέρω πως αυτό πουθενά δεν θα το ξαναβρώ γι αυτό και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πάντως η διαφορά που νιώθω είναι τεράστια και ελπίζω έτσι να νιώθουν και όλα τα παιδιά που τελειώνουν από δω γιατί η αντιμετώπιση είναι για όλους το ίδιο. Νιώθεις πιο σωστός άνθρωπος για σένα και την οικογένεια σου, τους φίλους, τους γύρω σου.

Μπορείς να δώσεις αγάπη και να πάρεις χωρίς επιφυλακτικότητα αφού υπάρχει το αίσθημα της σιγουριάς μέσα σου !!   Όλα τα βλέπεις από διαφορετική πλευρά.

Ξέρω πως όλα αυτά που έχω κληρονομήσει τα χρωστώ στους καθηγητές μου χωρίς την δική τους συμπαράσταση ίσως να μην έβρισκα το κουράγιο και την δύναμη να συνεχίσω .

 Χαίρομαι  που μου δίνετε η ευκαιρία να τους πω δημοσίως ένα μεγάλο πολύ μεγάλο ειλικρινές ευχαριστώ για ότι κάναν για μας.

Εύχομαι να’ναι καλά και ο θεός να τους δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους. Το χουμε τόση ανάγκη.

Και σεις παιδιά να τους σέβεστε και να ανταποκρίνεστε στις προσπάθειες. Να τους κάνετε υπερήφανους γι’ αυτές τις προσπάθειες που κάνουν. Το έργο τους είναι ιερό, και καθόλου εύκολο. Να ξέρετε πως η καλύτερη πληρωμή τους είναι να σας δουν σε ανώτερα στρώματα.

Σας ευχαριστώ.