ΤΜΗΜΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Οι εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης – εκτός έδρας Τμήμα Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στους χώρους εταιρείας στα πλαίσια του Project «Τα Προϊόντα του Τόπου μας» την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025.

Πρόκειται για μία εταιρεία με κύριο αντικείμενο «τον σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων ενεργειακών προϊόντων εξοικονόμησης ενέργειας, με σκοπό την προστασία του Περιβάλλοντος και την Οικολογική Βιωσιμότητα», όπως μας πληροφόρησε ο υπεύθυνος ο οποίος μας ξενάγησε και στις εγκαταστάσεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στους εκπαιδευόμενους προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, όπως ηλιακοί συλλέκτες τεχνολογίας κενού για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση οικιακών και εκπαγγελματικών χώρων καθώς και ηλιακοί αποξηραντές τροφίμων. Μάλιστα, με την άλλη επωνυμία  η εταιρεία παράγει αποξηραμένα chips φρούτων και λαχανικών.

Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλόξενη ξενάγηση!

IMG 06b84a2c65fd185e6fac9bf4de032be1 V

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

Την Τετάρτη 12 Μαρτίου το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης-εκτός έδρας Τμήμα Πτολεμαΐδας επισκέφτηκε τη Δημοτική Βιβλιοθήκης της πόλης.

Οι υπεύθυνοι μας ξενάγησαν στους χώρους της, μας ενημέρωσαν για την έκδοση ατομικής κάρτας δανεισμού, τους κανόνες δανεισμού, τη δωρεά βιβλίων και τις διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνει η Βιβλιοθήκη. Ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.

20250312 181209

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Τρίτη  18/3/2025 επισκεφτήκαμε, (Α και Β Κύκλος) την Αρχαιολογική συλλογή Κοζάνης Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Μουσείου για την ικανοποίηση κατ’ εξαίρεση των εξής αιτημάτων μας. Υποδοχή απόγευμα σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας του. Είσοδος δωρεάν. Αναλυτική ξενάγηση.

Όλοι μας μείναμε ενθουσιασμένοι και εκτιμούμε  ότι  αξίζει να την επισκεφτείτε:

http://odysseus.culture.gr/h/1/gh151.jsp?obj_id=3292

 

ARCHAIOLOGIKO

 

 

 

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Την Πέμπτη 14/3/2025 επισκεφτήκαμε, (Α και Β Κύκλος) το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης στα πλαίσια υποστήριξης των Σχεδίων Δράσης.

Προτείνουμε την επίσκεψη σε αυτό το υπέροχο και μοναδικό μουσείο της Πόλης μας.

https://mouseio-kozanis.gr/

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του Μουσείου και ιδιαίτερα τον κ. Μπασιά για την ικανοποίηση κατ’ εξαίρεση των εξής αιτημάτων μας. Υποδοχή απόγευμα σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας του. Είσοδος δωρεάν. Αναλυτική ξενάγηση.

1741971104113

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 27/2/2205 τα τμήματα εκπαιδευομένων της Κοζάνης στα πλαίσια υποστήριξης των project

(A ΚΥΚΛΟΣ : ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Β ΚΥΚΛΟΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΥ )

επισκεφτήκανε αξιοθέατα της πόλης, φωτογράφισαν και κατέγραψαν τα πολιτιστικά δρώμενα

που αφορούν την τουριστική προβολή της πόλης.

0 02 05 8188c72b29da314d5d365902bd69313e16a63e122a4844f407e7560db914f696 64b8ba4c28291cac 1εικόνα Viber 2025 02 27 18 05 58 542

 

 

ΤΜΗΜΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: “ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ”

Την Τετάρτη 26/2/2025, ο σχολικός νοσηλευτής, κ. Ιορδάνης Αβραμίδης, επισκέπτηκε το ΣΔΕ Κοζάνης- εκτός έδρας Τμήμα Πτολεμαΐδας και πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες. Μέσω της παρουσίασης, οι εκπαιδευόμενοι του Α’ και Β’ Κύκλου έλαβαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το τί εννοούμε με τον όρο Πρώτες Βοήθειες και πώς βοηθάμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, με τη βοήθεια του εισηγητή, καταρρίψαμε μύθους και αποκαταστήσαμε αλήθειες γύρω από τις Πρώτες Βοήθειες. Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αβραμίδη για την ολόπλευρη παρουσίαση.

20250226 172805