Οκτ 29 2019

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΤΟ ΣΔΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η εβδομάδα υποδοχής των εκπαιδευομένων Πρώτου Κύκλου του ΣΔΕ Κέρκυρας για τη φετινή σχολική χρονιά έλαβε χώρα από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019. Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλάμβανε μία σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του χώρου του Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευόμενοι Δεύτερου Κύκλου του Σχολείου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν τους νέους εκπαιδευόμενους σχετικά με τη φιλοσοφία, το πρόγραμμα σπουδών και τη διδακτική μεθοδολογία του ΣΔΕ, παρουσιάζοντας δείγμα των σχεδίων δράσης παλαιότερων σχολικών ετών. Απόφοιτοι του ΣΔΕ Κέρκυρας ανταποκρίθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην πρόσκληση και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιραζόμενοι τη δική τους εμπειρία από τη φοίτηση στο ΣΔΕ. Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με ελαφρύ γεύμα, το οποίο προετοίμασαν οι εκπαιδευόμενοι του Δεύτερου Κύκλου και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Η επόμενη ημέρα εστιάσθηκε στη γνωριμία μεταξύ των εκπαιδευομένων και των δύο κύκλων μέσα από βιωματικές και ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες μέσω των οποίων επιδιώχθηκε παράλληλα η εξοικείωση των μαθητών του Πρώτου Κύκλου με τις συμμετοχικές εκπαιδευτικές τεχνικές της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Η τρίτη ημέρα περιλάμβανε εκπαιδευτική επίσκεψη με ξενάγηση στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης καθώς και σε σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στην περιοχή γύρω από το Μουσείο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η εβδομάδα υποδοχής ολοκληρώθηκε με μία σειρά ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων, απώτερος σκοπός των οποίων ήταν η συνδιαμόρφωση του εκπαιδευτικού συμβολαίου από εκπαιδευόμενους και καθηγητές του Σχολείου.  Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων σε ολόκληρο το φάσμα των δραστηριοτήτων ήταν ενεργή και ουσιαστική και είχε ως αποτέλεσμα μία εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία μεταξύ τους.

Ευχαριστούμε το Νίκο Κάρο, διπλωματούχο ξεναγό, ο οποίος, όπως και τα προηγούμενα σχολικά έτη, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκλησή μας να προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για την ξενάγηση των εκπαιδευομένων μας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019: ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΣΤΟΝ

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια
Λυπούμαστε αλλά δεν επιτρέπεται η προσθήκη σχολίων προς το παρόν.

URI Παράθεσης |