Θερμή υποδοχή μας επιφύλαξε για άλλη μια φορά η υπεύθυνη του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης. Γίναμε και πάλι παιδιά, καθίσαμε στα μαξιλαράκια που χρησιμοποιούνται από τους μικρους επισκέπτες τα σάββατα και παίξαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα φαγητά που αγαπάμε και απεχθανόμαστε.
Κατόπιν συγκρίναμε τις παραδοσιακές και σύγχρονες διατροφικές συνήθειες και η μουσειολόγος μας μίλησε για την διατροφική παράδοση της Θράκης, τις ιδιαιτερότητες και την ποικιλία που παρουσιάζει και την πλούτο σε διατροφικό επίπεδο.
- Παραδοσιακή Μερέντα
- Παραδοσιακή Μερέντα
Τέλος φτιάξαμε με αγνά υλικά όπως μέλι, φουντούκια και ταχίνι μια πιο υγιεινή αλλά το ίδιο γευστική μερέντα!