Ημερήσια εκδρομή στη Δράμα και στο σπήλαιο Αλιστράτης

DSC_0165Στις 10 Ιουνίου 2012  πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή μας. Πρώτος σταθμός μας οι Φίλιπποι Καβάλας. Στο αρχαίο θέατρο μας περίμενε η ξεναγός η οποία μας παρείχε χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το αρχαίο θέατρο όσο και για τα υπόλοιπα  κτίσματα του χώρου, για την αρχαία αγορά και  τις δύο εκκλησίες .

Επόμενη μας στάση ήταν στη Δράμα όπου στο Κέντρο Ενημέρωσης Πολιτών μάθαμε οτι το υπέροχο πάρκο της πόλης καλύπτει έκταση 6Ο στρεμμάτων και συγκαταλέγεται σε ένα από τα αξιολογότερα πάρκα της Ευρώπης. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι  οτι το νερό της λίμνης προέρχεται από το όρος Φαλακρό, συνδέεται υπογείως με κανάλια και είναι πεντακάθαρο και πόσιμο. Κάθε χρόνο ανήμερα  της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας χιλιάδες πιστοί συρρέουν και αφήνουν μικρά καραβάκια με αναμμένα κεράκια σε ένδειξη πίστης και σεβασμού για την εκκλησία που βρίσκεται βυθισμένη στα νερά της λίμνης.

Έπειτα επισκεφθήκαμε το σπήλαιο Αλιστράτης. Οι εντυπωσιακοί σταλακτίτες και σταλαγμίτες , έργο της φύσης εδώ και αιώνες, μας έκαναν να μείνουμε έκθαμβοι με το τι μπορεί να κάνει η φύση και να σκεφτούμε για άλλη μια φορά  πόσο μικροί είμαστε.

Τελευταία μας στάση ήταν στο Μουσείο Καπνού στην Καβάλα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/sdeal/2012/06/22/%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b4%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%ae/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση