Εθελοντική αιμοδοσία των εκπαιδευόμενων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου

Εθελοντική Αιμοδοσία

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, διοργάνωσε, για δεύτερη φορά μέσα στο σχολικό έτος 2012-13, εθελοντική αιμοδοσία των εκπαιδευομένων του σχολείου. Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 στο χώρο του σχολείου (Δεληγιώργη 23, Αγρίνιο).

Η πράξη αυτή κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης των εκπαιδευομένων του σχολείου στο συνάνθρωπο, αναδεικνύει ανθρώπινες αξίες και διαμορφώνει θετικές στάσεις. Στέλνει το κοινωνικό μήνυμα της ευαισθητοποίησης και της ενεργοποίησης των πολιτών για την εθελοντική συμμετοχή τους στην προσφορά αίματος.

Tags :

Ένα Χαμόγελο στα Παιδιά από το ΣΔΕ Αγρινίου

Μήνυμα αγάπης και προσφοράς στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που λειτουργεί στο Αγρίνιο.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Διδασκόντων για μια προσφορά αγάπης στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που λειτουργεί στο Αγρίνιο. Μετά από συνεννόηση με την κοινωνική λειτουργό του «Χαμόγελου» κ. Νεκταρία Φελέκη, πήραν την πρωτοβουλία και συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία προσέφεραν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που στεγάζεται στη περιοχή Καλυβίων του Δήμου Αγρινίου και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου κ. Νάσιος Νίκος μαζί με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων του σχολείου, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» και προσέφεραν οι ίδιοι τα είδη που συγκεντρώθηκαν. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της προσφοράς χριστουγεννιάτικων δώρων σε καθένα από τα παιδιά.
Το ΣΔΕ Αγρινίου θέλησε με την πρωτοβουλία αυτή να στηρίξει και να στείλει ένα χριστουγεννιάτικο μήνυμα αλληλεγγύης, αγάπης και προσφοράς στα παιδιά του «Χαμόγελου».

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του ΣΔΕ Αγρινίου

Tags : ,

Ευρωπαϊκά προγράμματα – Grundtvig

Μέσω του Προγράμματος Grundtvig η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) επιχορηγεί δράσεις για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, της ποιότητας, της καινοτομίας και της ευρωπαϊκής διάστασης σε όλους τους τομείς εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το Πρόγραμμα Grundtvig ανταποκρίνεται στις διδακτικές και μαθησιακές ανάγκες όλων των μη επαγγελματικών μορφών εκπαίδευσης ενηλίκων, επισήμων, ανεπισήμων και άτυπων, καθώς και των Ιδρυμάτων και των Οργανισμών που παρέχουν ή διευκολύνουν αυτού του είδους τις ευκαιρίες για εκπαίδευση και κατάρτιση.

Ο εθνικός φορέας υπεύθυνος για το πρόγραμμα Grundtvig στην Ελλάδα είναι το ΙΚΥ (http://www.iky.gr) και η σελίδα με τις γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι εδώ.

Η σελίδα της Ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με τη δράση Grundtvig είναι εδώ και πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές συμπράξεις μεταξύ σχολικών μονάδων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση μπορείτε να δείτε (στα Ελληνικά) εδώ.

Μία καλή αρχή για την συμμετοχή στην κοινότητα και την αναζήτηση δυνητικών συνεργατών είναι το etwinning, στο οποίο εγγράφεται ο κάθε εκπαιδευτικός, συμπληρώνει τα στοιχεία που απαιτούνται (προσωπικά και σχολικής μονάδας) και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις παρεχόμενες υπηρεσίες με σκοπό να βρει ενδιαφέρουσες προτάσεις συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Tags : , ,

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. για το Σχ. Έτος 2012 – 2013

Απόφαση απόσπασης εκπαιδευτικών ΣΔΕ 2012 – 2013

Tags :

Εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Αγρινίου

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου για δέκατη συνεχή χρονιά

Σ.Δ.Ε. Αγρινίου

Η Διεύθυνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου ανακοινώνει ότι συνεχίζονται οι εγγραφές των ενδιαφερομένων πολιτών που θέλουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών του Σχολείου μας που λειτουργεί τις απογευματινές ώρες 16:30 έως 20:30.

Η φοίτηση διαρκεί δυο σχολικά έτη.

Το σχολείο παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα άνω των 18 ετών τα οποία δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχτούν στην κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική ζωή.
Οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν συμπληρώνουν αίτηση φοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου
  2. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας
  3. Πιστοποιητικό γεννήσεως

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται τις καθημερινές 10:00 έως 13:00 το πρωί και τις 16:30 έως 19:30 το απόγευμα στη Διεύθυνση του Σχολείου:
Δεληγιώργη 27 Αγρίνιο, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2641056100

Τελετή Αποφοίτησης Σ.Δ.Ε. Αγρινίου

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2006 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αποφοίτησης των εκπαιδευόμενων του Σ.Δ.Ε. Αγρινίου στο κτίριο του σχολείου (Δεληγιώργη 27).

Πρόσκληση σε μορφή pdf.

Δείτε περισσότερα για την τελετή αποφοίτησης, όπως τα παρουσίασε η τοπική διαδικτυακή «εφημερίδα» citivoice.gr.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διευθυντές στα Σ.Δ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόσπαση εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε. για το σχ. έτος 2012 – 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤA ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Ανοιχτή βιβλιοθήκη στο Διαδίκτυο

Διαβάστε «ελεύθερα» ελληνική λογοτεχνία στο διαδίκτυο.
Ανοιχτή βιβλιοθήκη

Tags : ,

Οι ενήλικες στην τυπική εκπαίδευση στην Ευρώπη

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο πληροφορίες σχετικά με την ενσωμάτωση των ενηλίκων στην τυπική εκπαίδευση.
Παρουσιάζονται πολιτικές και πρακτικές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ενήλικες στην τυπική εκπαίδευση στην Ευρώπη

Tags :

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων