Νηπιαγωγείο Εκκλησοχωρίου

Δεν είμαστε μεγάλα, ούτε δυνατά αλλά τα πάντα καταφέρνουμε ΟΜΑΔΙΚΑ!!!

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Εκκλησοχωρίου

Είμαστε το Νηπιαγωγείο στο Κλεισοχώρι. Επειδή δεν υπάρχει Δημοτικό Σχολείο εδώ έχουμε μια τεράστια αυλή δικιά μας!!! Έχουμε κούνιες και τραμπάλες , πολύζυγο και μονόζυγα. Η αυλή μας δεν είναι επίπεδη και το μεγαλύτερο κομμάτι της έχει χώμα και ψηλά πεύκα. Αρέσει πολύ στα παιδιά  να είναι έξω  να εξερευνούν και να παίζουν. Υπάρχει επίσης ένας χώρος σε πιο χαμηλό επίπεδο από το κτήριο του σχολείου ακριβώς στα αριστερά του κτηρίου όπου αποφασίσαμε να φυτέψουμε. Γονείς των παιδιών είπαν πως όταν ήταν μαθητές είχαν φτιάξει στον ίδιο χώρο λαχανόκηπο! Έτσι ξεκινήσαμε δειλά, δειλά με πολύ χώρο και λίγα εργατικά χέρια , αφού το Νηπιαγωγείο μας έχει φέτος μόνο πέντε παιδιά.

Αρχικά ήρθε ένας γονιός και φρέζαρε το κομμάτι αυτό της αυλής. Διαφορετικά θα ήταν δύσκολο για μας να φτιάξουμε τα σαμάρια.

Έπειτα κάναμε εξερεύνηση με τα παιδιά στο χώμα για να ανακαλύψουμε τη υπάρχει μέσα σ΄αυτό.

Ήταν μια διαδικασία πολύ ωραία για τα παιδιά.

Στη συνέχεια φτιάξαμε επτά σαμάρια στο χώρο αυτό με την ενεργή συμμετοχή   γονέων και  παιδιών. Ήταν μια ευχάριστη δράση όπου γονείς και παιδιά συνεργάστηκαν στο χώρο του σχολείου. Ένιωσαν το χώρο αυτό δικό τους.

Έφτιαξαν βόλους με τέσσερα διαφορετικά είδη σπόρων (σπανάκι, ρόκα, σέσκουλα και ραπανάκια.

Λερωθήκαμε και το ευχαριστηθήκαμε.

Έπειτα τους φυτέψαμε.

Φυτέψαμε όμως και σπόρους ,  μικρά φυτά , βολβούς και συμμετείχαν όλοι σ΄αυτό. Συγκεκριμένα φυτέψαμε στο 1ο σαμάρι σπόρους από σπανάκι, ρόκα, αρακά, σέσκουλα, στο 2ο κρεμμυδάκια, στο 3ο μαρούλια, στο 4ο τους βόλους, στο 5ο μαρούλια σγουρά, μαϊντανό,  μελισσόχορτο, δεντρολίβανο, στο 6ο μια  φραουλιά και στο 7ο λουλούδια.

Μετά το  φύτεμα σκεπάσαμε τα σαμάρια με άχυρο.

Φτιάξαμε ένα σχέδιο του κήπου μας, σαν μακέτα.

Έγιναν πολλές δραστηριότητες μέσα και έξω από την τάξη και φτιάξαμε και μια γωνιά για το Σχολικό Κήπο μέσα στην τάξη. Το σκιάχτρο που φαίνεται στην εικόνα τοποθετήθηκε φυσικά στον κήπο μας.

Παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη των φυτών και είδαμε ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν υπήρξε εξέλιξη. Αντίθετα τον τελευταίο μήνα του χειμώνα τα φυτά μας μεγάλωσαν αρκετά.

Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά για να πάρετε μια γεύση από τους Σχολικούς Κηπουρούς στο Κλεισοχώρι. Με χαρά δεχόμαστε επισκέψεις  και αν αποφασίσετε να έρθετε  ίσως σας κεράσουμε και καμιά σαλάτα!

3 σχόλια στο “Νηπιαγωγείο Εκκλησοχωρίου

  1. Πολύ εντυπωσιακός ο κήπος σας και όλη η δουλειά σας.
    Αυτό που μου άρεσε περισσότερο όμως είναι που ο κήπος σας δεν αφορά μόνο εσάς τους 5 αλλά και τις οικογένειες σας

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.