eTwinning-European Club

Η θεματολογία της Δράσης μας ήταν οι Ευρωεκλογές, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αξίες της και η πολιτιστική μας κληρονομιά. Στη δράση συμμετείχαν σχολεία από 7 χώρες τις ΕΕ.

Οι μαθητές προβληματίστηκαν, ενημερώθηκαν και συνδιαλέχθηκαν με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους πάνω σε θέματα που αφορούν την ΕΕ (αξίες, λειτουργία, ευρωεκλογές και η αξία της ψήφου) μέσω του φόρουμ που δημιουργήσαμε στην πλατφόρμα του eTwinning για την ΕΕ.

Επίσης οι μαθητές μας δημιούργησαν ταξιδιωτικούς οδηγούς με πόλεις την Ευρώπης σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους.

Η διάχυση των αποτελεσμάτων της δράσης έγινε μέσω του τοπικού ραδιοφώνου, το οποίο επισκέφτηκαν μαθητές και καθηγητές Πρέσβεις και μη. Τέλος, διάχυση έγινε μέσω της Ημερίδας που οργανώθηκε από το σχολείο μας και το Europe direct Ξάνθης όπου παρουσιάστηκε η παραπάνω δράση.

Το πρόγραμμα συντόνισαν οι καθηγήτριες Χρυσαυγή Τριανταφυλλίδου και Γεωργία Τσούγα. Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι :

  1. Θεοδωρίδου Φωτεινή (junior πρεσβευτής)
  2. Μάνος Δημήτριος
  3. Καρταλίδης Χρήστος
  4. Καλογιαννάκης Θανάσης (junior πρεσβευτής)
  5. Καπζά Ενές Καάν
  6. Βαλκάνη Άννα
  7. Μολώνη Σοφία
  8. Μπαμπαλή Μαρία
  9. Αιδινίδου Μαρία
  10. Καπζά Ασουντέ Ιντίλ

Για να δείτε με λεπτομέρεια το παραχθέν υλικό της eTwinning δράσης,  επισκεφθείτε το etwinning.net , αναζητείστε το έργο με τίτλο “European club” και χρησιμοποιήστε τους παρακάτω κωδικούς

username:   epas.guest
password:     2ndlyceumofxanthi