Διαγωνισμός Kahoot

Την Τρίτη 9 Μαΐου  2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – διαγωνισμός Kahoot του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της ημερίδας για την ημέρα της Ευρώπης. Σκοπός ήταν η ενημέρωση των μαθητών των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της πόλης και η ευαισθητοποίησή τους για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης.

Τα σχολεία συμμετείχαν στον δια ζώσης διαγωνισμό με πενταμελείς ομάδες και με ένα τμήμα – «κερκίδα» για την υποστήριξη των διαγωνιζομένων, εκτός από το 3ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης που συμμετείχε με 100 μαθητές.

 Την παρουσίαση του παιχνιδιού είχε η Πατάνη Π. της Β΄ τάξης και τον χειρισμό του υπολογιστή ο κ. Εξαφτόπουλος Ανέστης, ο οποίος διάλεξε και συνέταξε τις ερωτήσεις μαζί με την κ. Βασιλειάδου Φ., μέσα από το εγχειρίδιο του προγράμματος EPAS για τους μαθητές.

Το παιχνίδι κύλησε ομαλά, χωρίς απρόοπτα ή τεχνικά προβλήματα. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, πράγμα συνηθισμένο για τα κουίζ του Kahoot. Ως προς το αγωνιστικό μέρος, νικήτρια για δεύτερη χρονιά αναδείχτηκε η ομάδα του 1ου   ΓΕΛ. Στο τέλος απονεμήθηκε το βραβείο (αναμνηστική πλακέτα) στο Λύκειο-νικητή, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Σε μία προσπάθεια επέκτασης και ευαισθητοποίησης του συνόλου των μαθητών και των οικογενειών τους, διεξήχθη και on line διαγωνισμός κατ’ οίκον.

Κάθε μαθητής και μαθήτρια των παραπάνω ΓΕΛ και όχι μόνο, μπορούσε να συμμετάσχει μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και να παίξουν από το σπίτι, είτε ταυτόχρονα, συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον, είτε διαδοχικά, αν δεν διέθεταν πολλές συσκευές smartphone/tablet. Λεπτομέρειες για τον τρόπο συμμετοχής συμπυκνώθηκαν σε αφισάκια (συνημμένο) που τυπώσαμε και στείλαμε στα ενημερωμένα από εμάς σχολεία.