City Lab, ένα παραγωγικό εργαστήρι ιδεών

Ημερομηνία έναρξης δράσης: 15/01/2018

Συμμετέχοντες (υποψήφιοι) καθηγητές-πρέσβεις: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΓΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΟΥΓΑ

Συμμετέχοντες (υποψήφιοι) μαθητές-πρέσβεις: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΚΝΙΖΙΔΟΥ ΕΛΕΝΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ

Περιγραφή δράσης: Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης που συμμετείχε στο City Lab παρουσίασε το procect της αναφορικά με το smart city και τις εφαρμογές του στην πόλη της Ξάνθης στην ημερίδα ”Σκέψεις για την Νεολαία, την Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ξάνθη του 21ου αιώνα” σε συνεργασία με τους Robospesialist. Οι νέοι φιλόδοξοι μαθητές της Ξάνθης διαμορφώνουν την ατζέντα της πόλης του μέλλοντος σε συνεργασία με την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών.

Η διοργάνωση έδωσε βήμα στους μαθητές όλων των Γενικών Λυκείων της Ξάνθης να επεξεργαστούν τις ενότητες ‘έξυπνη πόλη΄ και ‘στρατηγική για τους νέους’, να καταθέσουν καινοτόμες προτάσεις και να ξεδιπλώσουν μέσω αυτών τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους και, ίσως το σπουδαιότερο, να αποδείξουν ότι οι νέοι της Ξάνθης είναι η δυναμική συνέχεια μιας παραγωγικής κοινωνίας που τολμά και ξέρει να διεκδικεί.

Η φετινή διοργάνωση ήταν και το νέο ξεκίνημα για ένα ουσιαστικό, νεανικό θεσμό, τον οποίο οι ίδιοι οι νέοι της πόλης κατάφεραν να μετ’ εξελίξουν σε μια πλατφόρμα παραγωγής ιδεών και προτάσεων για την τοπική κοινωνία με έμφαση στα ζητήματα της νέας γενιάς.