Kahoot challenge

Την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – διαγωνισμός Kahoot του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σκοπός ήταν η ενημέρωση των ΓΕΛ της πόλης και η ευαισθητοποίησή τους για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου. Το «παρών» έδωσαν τα 1o, 2ο, 3ο, και 4ο ΓΕΛ Ξάνθης και η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης.

Εκ μέρους της Δ.Δ.Ε. Νομού Ξάνθης παρούσα ήταν η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Καρατζιά Αικατερίνη.

Μέρος Α΄: Η εκδήλωση – παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος
Η κ. Τσούγα Γ. συντόνισε το πρώτο μέρος της εκδήλωσης (παρουσιάσεις). Αναλυτικότερα:
Στην αρχή οι μαθήτριες Πότσιου Ε. και Τσούγα Φ.Μ. της Α΄ τάξης παρουσίασαν το πρόγραμμα και τον σκοπό της εκδήλωσης.
Στην συνέχεια οι Κρασνίδου Γ., Χατζηγαννάκης Γ. της Β΄ τάξης και Τζεβελέκου Π. της Α΄ τάξης παρουσίασαν την ιστορία, τα όργανα και τις αξίες της ΕΕ.
Ακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων του σχολείου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος, από τις μαθήτριες της Β΄ τάξης Τσιρχόγλου Θ. και Σινά Κ.
Την υποδοχή των σχολείων ανέλαβαν οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Τσικνιζίδου Μ. και Χατζηκώστα Ε. και την κινηματογράφηση η μαθήτρια Μαλαγάρη Σ. της Γ΄ τάξης, ο μαθητής Ευστρατίου Δ. της Α΄ τάξης και ο κ. Τσικρικώνης Γ.

Μέρος Β΄: Ο διαγωνισμός Kahoot για την ημέρα της Ευρώπης
Τα σχολεία συμμετείχαν με πενταμελείς ομάδες και με ένα τμήμα – «κερκίδα» για την υποστήριξη των διαγωνιζομένων.
Την προετοιμασία της ομάδας του 2ου ΓΕΛ και του τμήματος Β1 ανέλαβε η κ. Γκόγκου.
Την καταγραφή της βαθμολογίας των τεσσάρων ομάδων (για ασφάλεια απέναντι σε ιντερνετικά «ατυχήματα» που, ευτυχώς, δεν συνέβησαν) ανέλαβαν οι Μπαμπαλή Μ, Πότσιου Ε. και Ρούσσου Π. της Α΄ τάξης και οι Παναηλίδου Δ.Μ., Παπαδοπούλου Δ., Μαζαράκη Β., Τσεντικοπούλου Ε. και Σεβαστάκη Σ.Π. της Β΄ τάξης.
Την παρουσίαση του παιχνιδιού είχε ο Φελεκίδης Ν. της Β΄ τάξης και τον χειρισμό του υπολογιστή ο κ. Εξαφτόπουλος Ανέστης, ο οποίος διάλεξε και συνέταξε τις ερωτήσεις μαζί με την κ. Βασιλειάδου Φ., μέσα από το εγχειρίδιο του προγράμματος EPAS για τους μαθητές.
Το παιχνίδι κύλησε ομαλά. Ο ενθουσιασμός των μαθητών και οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, πράγμα συνηθισμένο για τα κουίζ του Kahoot. Ως προς το αγωνιστικό μέρος, ξεχώρισαν με την απόδοσή τους οι ομάδες του 1ου και του 3ου ΓΕΛ και η πρώτη θέση άλλαξε πολλές φορές χέρια μεταξύ τους. Για την ιστορία, τη νίκη κατέκτησε το 1ο ΓΕΛ, με 36.721 βαθμούς και ακολούθησαν το 3ο ΓΕΛ με 33.924 βαθμούς, το 2ο ΓΕΛ με 27.678 βαθμούς και το 4ο ΓΕΛ με 22.133 βαθμούς. Στο τέλος απονεμήθηκε το βραβείο (αναμνηστική πλακέτα) στο Λύκειο-νικητή, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής (πρότυπα στο παράρτημα του συνημμένου εγγράφου) σε όλους τους συμμετέχοντες.
Φωτογραφικό υλικό και βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε στο διαφημιστικό τρέιλερ (1’05’’) που δημιουργήθηκε για τον επόμενο διαγωνισμό (2019), στον σύνδεσμο της σελίδας 4 του συνημμένου αρχείου)

Μέρος Γ΄: Ο «οικογενειακός» διαγωνισμός Kahoot Challenge
Σε μία προσπάθεια επέκτασης και ευαισθητοποίησης του συνόλου των μαθητών και των οικογενειών τους, ο διαγωνισμός συνεχίστηκε … «κατ’ οίκον».
Κάθε μαθητής και μαθήτρια των παραπάνω ΓΕΛ και όχι μόνο, μπορούσε να συμμετάσχει μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του και να παίξουν από το σπίτι. Οι πόντοι κάθε οικογένειας αθροίζονταν και η νικήτρια οικογένεια θα βραβευτεί σε μελλοντική εκδήλωση του σχολείου μας.
Το μότο του διαγωνισμού ήταν: «Συμμετέχω – ενημερώνομαι – ψηφίζω (23-26/5/2019) – ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΩ». Λεπτομέρειες και υλικό στο συνημμένο pdf.