Αρχείο για "Δεκέμβριος, 2017"

“Κινητικά παιχνίδια στην Αυλή”

Βίντεο “Κινητικά παιχνίδια στην Αυλή”

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Αυλή μας Αλλιώς”, υλοποιήθηκαν δράσεις από μαθητές και γονείς. Στόχος μας η διαμόρφωση του περιβάλλοντος της Αυλής μας με κινητικά παιχνίδια ( 3ο λεπτό στο βίντεο) σχεδιασμένα στο δάπεδο. Προηγήθηκαν εργασίες από το δήμο μας, συνέντευξη με συμμαθητές (όπου ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε τάξη, ενημερώθηκε και ψήφησε για τα σχέδια των παιχνιδιών), υλοποιήθηκαν προσχέδια με κιμωλίες Αυλής, αγοράστηκαν υλικά από τον Διευθυντή μας κ. Δάμη Κωνσταντίνο και κατασκευάστηκαν στένσιλ. Η χαρά της δημιουργίας ακολούθησε… Μαθητές και γονείς έπιασαν τα πινέλα! Ευχαριστούμε την κ. Νίνα Νικόλοβα, την κ. Ελένη Κεφαλά, την κ. Ειρήνη Γεωργιάδου και τον κ. Νίκο Σιμωνόπουλο, για την συνεισφορά τους και τον ενθουσιασμό τους! Στη συνέχεια μας περίμεναν δύο δρομικά παιχνίδια με σταθμούς (ένα στη μικρή αυλή και ένα στο υπόστεγο), το Twister και το Άλμα. Ήμασταν έτοιμοι για παιχνίδι! Το διασκεδάσαμε όλοι μαζί!

Δημιουργία κινητικών παιχνιδιών: Σαζακλίδου Βασιλική MSc

Ετικέτες: ,

“Η Αυλή μας Αλλιώς”

Tο καινοτόμο Περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Η Αυλή μας Αλλιώς” υλοποιείται από τους μαθητές και μαθήτριες του Γ1 και του ολοήμερου τμήματος. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και μαθήτριες να μάθουν να παρατηρούν,  να καταγράφουν και τελικά να διαμορφώνουν το περιβάλλον του διαλείμματος, την αυλή  και να συντονίζονται με τις δυνατότητές της ως ενεργοί πολίτες (Α΄ φάση). Επίσης στόχος είναι η αύξηση της οργανωμένης φυσικής δραστηριότητας των παιδιών, με κινητικά παιχνίδια σχεδιασμένα στο δάπεδο και στον τοίχο της αυλής  του σχολείου(Β΄ φάση). Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί:  Σαζακλίδου Βασιλική, MSc,  Φυσικής Αγωγής και Τόνα Μαγδαληνή, Δασκάλα του Γ1. Ευχόμαστε στους μαθητές μας ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό ταξίδι.

  • Στο πλαίσιο του προγράμματος ”Η Αυλή μας Αλλιώς” ( Α΄ φάση) δημιουργήσαμε πέντε ομάδες μαθητών, παρατηρήσαμε και φωτογραφίσαμε την Αυλή μας και απαντήσαμε στην ερώτηση κλειδί Νο1 “Τι μου αρέσει στην Αυλή”.

Βίντεο – “Φωτογραφίζοντας την Αυλή”

  • Δράση # 1 – “Η Ελιά μας” Στη συνέχεια προχωρήσαμε στην ερώτηση κλειδί Νο 2 ”Τι θα ήθελα να δω να αλλάζει άμεσα ”.  Συζητήσαμε πάνω στο κείμενο της Γλώσσας “ Πώς Υιοθετήσαμε ένα κομμάτι γης” και αποφασίσαμε μια άμεση αλλαγή της εισόδου μας.  Έτσι σχεδιάσαμε την Δράση # 1 – “Η Ελιά μας”όπου φυτέψαμε και υιοθετήσαμε δύο Ελιές, που μας δώρισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Βίντεο – Δράση #1 – “Η Ελιά μας”

 

  • Η Δράση #2 – “Επίσκεψη στο Δημαρχείο” σχεδιάστηκε πάνω στην ερώτηση κλειδί Νο3 “Τι θέλω να γίνει μακροπρόθεσμα”. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να παραδώσουμε την κάρτα που ετοιμάσαμε όλοι μαζί καθώς και μία επιστολή. Θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τα έργα που γίνονται στο σχολείο μας και να ζητήσουμε ασφαλές δάπεδο εξωτερικού χώρου για την Αυλή μας. Μας περίμενε θερμή υποδοχή και μία έκπληξη! Μας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που μόνο σε φωτογραφία στο βιβλίο της μελέτης περιβάλλοντος είχαμε δει!

Βίντεο – Δράση #2 – “Επίσκεψη στο Δημαρχείο”

Βιβλίο Εντυπώσεων μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο

  • Δράση #3 – “Κινητικά παιχνίδια στην Αυλή” Στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Αυλή μας Αλλιώς”, υλοποιήθηκαν δράσεις από μαθητές και γονείς. Στόχος μας η διαμόρφωση του περιβάλλοντος της Αυλής μας με κινητικά παιχνίδια σχεδιασμένα στο δάπεδο. Προηγήθηκαν εργασίες από το δήμο μας, συνέντευξη με συμμαθητές (όπου ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι από κάθε τάξη, ενημερώθηκε και ψήφησε για τα σχέδια των παιχνιδιών), υλοποιήθηκαν προσχέδια με κιμωλίες Αυλής, αγοράστηκαν υλικά από τον Διευθυντή μας κ. Δάμη Κωνσταντίνο και κατασκευάστηκαν στένσιλ. Η χαρά της δημιουργίας ακολούθησε… Μαθητές και γονείς έπιασαν τα πινέλα! Ευχαριστούμε την κ. Νίνα Νικόλοβα, την κ. Ελένη Κεφαλά, την κ. Ειρήνη Γεωργιάδου και τον κ. Νίκο Σιμωνόπουλο, για την συνεισφορά τους και τον ενθουσιασμό τους! Στη συνέχεια μας περίμεναν δύο δρομικά παιχνίδια με σταθμούς (ένα στη μικρή αυλή και ένα στο υπόστεγο), το Twister και το Άλμα. Ήμασταν έτοιμοι για παιχνίδι! Το διασκεδάσαμε όλοι μαζί!

Βίντεο Δράση #3 – “Κινητικά παιχνίδια στην Αυλή”

Διάχυση

Παρουσίαση του προγράμματος από τους μαθητές σε γονείς και φίλους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση