ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

21 Φεβρουαρίου, 2021

Το ΣΠΟΤ της Ι.Μ. Καλαβρύτων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Από Romfea.gr
Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Καλαβρύτων. 21/02 18:15

spot kalabriton

Η Ιερά Mητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με συγκίνηση και χαρά δίνει στη δημοσιότητα την επίσημη τηλεοπτική ολιγόλεπτη ταινία (σποτ), που ετοίμασε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το συγκεκριμένο σποτ, προβάλλει επιγραμματικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τα μοναδικά κατορθώματα των Αγωνιστών μαρτύρων και ηρώων της θεοσώστου επαρχίας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με αναφορές στα κορυφαία ιστορικά γεγονότα, που σηματοδότησαν την έναρξη της Επανάστασης, όπως είναι η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας (σημερινό Αίγιο), ή ύψωση του Λαβάρου της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και η μάχη του Μεγάλου Σπηλαίου.

Το σποτ αυτό έχει σκοπό να στείλει παντού το μήνυμα πως εδώ στα κοσμοξακουσμένα Μοναστήρια της επαρχίας μας, στην Αγία Λαύρα και στο Μέγα Σπήλαιο με την ευλογία της χαριτόβρυτης Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά, που ευλόγησε την τοπική μας Εκκλησία με την αγία παρουσία του, πρωτοβλάστησε και ριζοβόλησε ο σπόρος της Λευτεριάς.

Το σποτ αυτό αποσκοπεί στο να ζωντανέψει στην καρδιά κάθε Καλαβρυτινού και Αιγιαλέα αλλά και κάθε Ορθόδοξου Έλληνα όπου γης τη φλόγα του πατριωτισμού, της πίστης στον Θεό και στις αιώνιες αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού μας, δείχνοντας σε νεότερους και μεγαλύτερους την πυξίδα, για να βρουν τον χαμένο προσανατολισμό τους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, εκτιμώντας τη μοναδική προσφορά των Μοναστηριών, του Κλήρου και του λαού μας στον Ιερό Αγώνα για την Ανεξαρτησία της πατρίδας μας, αποδίδει τιμή και δόξα στους μάρτυρες της Εκκλησίας μας, στους ήρωες της πατρίδας μας, που θυσιάστηκαν για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την Ελευθερία.

(https://www.youtube.com/watch?v=-vBc3HFP3Xc&feature=emb_title)

https://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/42115-to-spot-tis-im-kalabruton-gia-ta-200-xronia-apo-tin-epanastasi-tou-1821

9 Σεπτεμβρίου, 2020

ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ (άρθρο 306 του Π.Κ.) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ

Του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΑΙΤΗΣΗ-ΑΝΑΦΟΡΑ

Νικολάου Αντωνιάδη, Δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.
____________________________________________

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Με την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452 / 31.8.2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄/ 3630), αποφασίστηκε η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλα τα παιδιά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, ήτοι από τα προνήπια έως και τους μαθητές του Λυκείου.

https://www.minedu.gov.gr/…/2020-08-31_KYA__METRA__PROSTASI…

Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α., η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της από 20.8.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, και οι υπουργοί που την εξέδωσαν έλαβαν υπόψη τους την “εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του κορωνοϊού Covid-19”.

Πλην όμως, “απρόβλεπτη” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μόνο η “ύφεση” της “πανδημίας” και όχι το αντίθετο. Αυτό αποδεικνύεται από τα δημοσιευμένα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., και ειδικότερα αυτά της 1.5.2020 και αυτά της 31.8.2020.

*Ημερήσια έκθεση Ε.Ο.Δ.Υ. 1.5.2020
https://eody.gov.gr/…/2020/05/covid-gr-daily-report-2020050…

*Ημερήσια έκθεση Ε.Ο.Δ.Υ. 31.8.2020
https://eody.gov.gr/…/2020/08/covid-gr-daily-report-2020083…

Από τη σύγκριση των ανωτέρω στοιχείων προκύπτει η εικόνα της “πανδημίας” για το χρονικό διάστημα 05-08/2020 σε σύγκριση με αυτήν του διαστήματος 01-04/2020.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο διάστημα, κατά το οποίο εφαρμόστηκε και το lock down και επικρατούσαν συνθήκες περιορισμού της διάδοσης του ιού, υπήρξαν 140 θάνατοι, ενώ το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων επί του αριθμού των τεστ που διενεργήθηκαν ήταν 4,8%. Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων (το 95% των οποίων είχε υποκείμενα νοσήματα), ήταν τα 74 έτη και των ατόμων που ήταν θετικά στον Covid-19 ήταν τα 39 έτη. Σημειώνεται όμως ότι τα τεστ αυτά, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής του Υπουργείου Υγείας, δεν ανιχνεύουν ειδικά τον Covid-19 αλλά όλους τους κορωνοϊούς.

http://www.1dype.gov.gr/?p=8717

Περαιτέρω, στην ίδια ιστοσελίδα καθίσταται απολύτως ξεκάθαρο ότι κρούσμα μπορεί να χαρακτηριστεί το θετικό αποτέλεσμα, έστω το καθ’ υπόθεση θετικό στον Covid-19, μόνον εφόσον υπάρχει οξεία λοίμωξη ή νόσος του αναπνευστικού. Με χθεσινή εξώδικη πρόσκλησή μου προς τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ., την οποία επισυνάπτω στο ηλεκτρονικό μήνυμά μου με το οποίο αποστέλλεται η παρούσα, ζητώ εξηγήσεις επί του ζητήματος αυτού, καθώς και απαντήσεις και στοιχεία για όλα τα δεδομένα που δημοσιοποιεί ο Ε.Ο.Δ.Υ. με τις ημερήσιες εκθέσεις του.

Με βάση τα ανωτέρω στοιχεία για το διάστημα 01-04/2020, τον Μάιο αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των σχολείων χωρίς την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές.

Κατά το δεύτερο διάστημα επικράτησαν συνθήκες σαφέστατα ευνοϊκές για τη διασπορά του ιού (μαζικές παραβιάσεις των μέτρων, άνοιγμα των συνόρων για τον τουρισμό κ.ά.), ενώ κατηγορήθηκαν οι νέοι για επίδειξη χαλαρότητας και επιπολαιότητας, από επίσημα δε κυβερνητικά χείλη, αλλά και τους ειδικούς επιστήμονες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση, έγινε σαφής αναφορά στο γεγονός ότι ο ιός προσβάλλει πλέον και τις μικρότερες ηλικίες.

Παρά ταύτα, κατά το ανωτέρω διάστημα 05-08, οι θάνατοι δεν αυξήθηκαν και δη δραματικά, όπως θα ανέμενε κανείς να έχει συμβεί διαβάζοντας την χθεσινή Κ.Υ.Α., αλλά αντιθέτως μειώθηκαν κατά 14. Συγκεκριμένα, υπήρξαν 126 θάνατοι έναντι των 140 της πρώτης περιόδου. Περαιτέρω, το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων επί του αριθμού των τεστ που διενεργήθηκαν μειώθηκε εντυπωσιακά και αυτός, από 4,8% σε 1,12%. Ακόμη, ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε κατά 3 έτη (74-77). Ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των “κρουσμάτων” όχι απλά δεν μειώθηκε και αυτός αλλά αυξήθηκε εντυπωσιακά, και συγκεκριμένα κατά δέκα (10) ολόκληρα έτη (37-47). Τέλος, εξακολουθεί και δεν υπάρχει ούτε ένας θάνατος στις ηλικίες 0-17.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι η Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε δεν έχει καμία απολύτως λογική. Δεν επρόκειτο ποτέ όμως να σας αποστείλω την παρούσα, αν η απόφαση αυτή δεν ήταν απλώς παράλογη αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη. Επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Δια της εκδόσεώς της τελείται το έγκλημα της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και τη ζωής των παιδιών κατ’ άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα. Η υπόθεση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Γιατί εάν ήθελε υποτεθεί ή κριθεί ότι δεν υφίσταται ο κίνδυνος αυτός, κατά τα αναλυτικά κατωτέρω εκτιθέμενα, ώστε μόνο υπό την προϋπόθεση αυτή δεν τελείται το ανωτέρω έγκλημα, δημιουργείται μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, αλλά πρωτίστως τελέσεως σωρείας σοβαρότατων αξιοποίνων πράξεων, σχετικά με την υπόθεση της “πανδημίας” και του συνόλου των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, εξαιτίας των οποίων περιορίστηκαν δραματικά οι ατομικές μας ελευθερίες, ποδοπατήθηκαν τα συνταγματικά δικαιώματά μας και προκλήθηκε τεράστια ζημία στην ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα:

Εν πρώτοις, τίθεται σοβαρό ζήτημα αναφορικά με την επικινδυνότητα της χρήσης της μάσκας από τα παιδιά. Είναι απολύτως σαφές ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης στους γονείς, λόγω του εκρηκτικού μείγματος πρωτοφανών αντιφάσεων και παλινωδιών των ειδικών επιστημόνων επί του ζητήματος αυτού. Οι ίδιοι επιστήμονες, που συνεργάζονται με την κυβέρνηση, και οι οποίοι σήμερα μας βεβαιώνουν ότι η χρήση μάσκας είναι εντελώς ακίνδυνη για τα παιδιά, στην πρώτη ως άνω περίοδο, βεβαίωναν με απολύτως κατηγορηματικό τρόπο το ακριβώς αντίθετο.

Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές επιστημονικές θέσεις των λοιμωξιολόγων Νικολάου Σύψα και Σωτηρίου Τσιόδρα, οι οποίοι, σημειωτέον, ουδέποτε επικαλέστηκαν τα επιστημονικά εκείνα στοιχεία και τις μελέτες που δικαιολογούν και νομιμοποιούν τη στροφή αυτή 180 μοιρών που έκαναν στο ζήτημα της επικινδυνότητας ή μη της χρήσης μάσκας από τα παιδιά.

Και αν για την επικινδυνότητα ή μη της χρήσης μάσκας υφίσταται η ανεπίτρεπτη ως άνω σύγχυση, στο ζήτημα εάν η μάσκα προστατεύει 100% τα παιδιά και αποκλείει την πιθανότητα να μολυνθούν από τον “φονικό” ιό, όπως κυβέρνηση, συνεργαζόμενοι με αυτήν επιστήμονες και Μ.Μ.Ε. βεβαιώνουν, δεν υπάρχει καμία σύγχυση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις της επιδημιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, σύμφωνα με τις οποίες, μετανάλυση 2.666 εργασιών που έγινε από δύο αμερικανικές εταιρείες, απέδειξε ότι η χρήση μάσκας “πολύ λίγο προφυλάσσει”.

https://xaidarisimera.gr/eleni-giamarelloy-i-ayxisi-enos-v…/

Είναι καθολικά αποδεκτό δηλαδή, ότι η χρήση μάσκας απλώς μειώνει τις πιθανότητες να μολυνθούν τα παιδιά από τον “φονικό” ιό. Δεν τις αποκλείει. Είναι απολύτως ξεκάθαρο επομένως ότι έχει ληφθεί μία κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία αποφασίστηκε η λειτουργία των σχολείων για το νέο εκπαιδευτικό έτος, σε ένα περιβάλλον όπου κυκλοφορεί ένας ταχύτατα μεταδοτικός, επικίνδυνος και φονικός ιός. Ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωσνταντίνος Τσιάρας, δήλωσε πριν λίγες μόλις ημέρες, και συγκεκριμένα την 24.8.2020, ότι “πλέον άνθρωποι πεθαίνουν γύρω μας, στο οικογενειακό ή στο φιλικό μας περιβάλλον”.

https://www.skai.gr/…/tsiaras-eos-3-eti-i-fylakisi-gia-psey…

Και ενώ κυκλοφορεί ο ιός αυτός και η χρήση μάσκας δεν αποκλείει την πιθανότητα τα παιδιά μας να τον κολλήσουν, να αρρωστήσουν και να πεθάνουν, τρεις υπουργοί, μία υφυπουργός και 26 ειδικοί επιστήμονες αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά μας στο στόμα του λύκου.

Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι και αυτός ακόμη ο περιορισμός των πιθανοτήτων, αλλά όχι μηδενισμός, για να επιτευχθεί θα πρέπει τα παιδιά να τηρήσουν αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, τις επτά οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για τη χρήση μάσκας.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι είναι αδύνατον να τηρηθούν οι οδηγίες αυτές από τα παιδιά στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων. Αδύνατον είναι επίσης να επιβλέψουν την τήρηση των οδηγιών αυτών οι εκπαιδευτικοί, στους οποίους όμως έχουν “φορτώσει” υπουργοί και επιστήμονες το τεράστιο βάρος και την ευθύνη, αστική και ποινική, της τήρησης των οδηγιών αυτών. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι η ίδια η Υπουργός Παιδείας, όταν ανακοίνωνε την υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας από τα παιδιά, η ίδια παραβίασε τις αυστηρές ως άνω οδηγίες, φορώντας τη μάσκα κατά τρόπο αντίθετο με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., αφήνοντας κενά μεταξύ μάσκας και προσώπου, ενώ άγγιξε πολλές φορές το μπροστινό μέρος της μάσκας, το οποίο κατά τον Ε.Ο.Δ.Υ. θεωρείται μολυσμένο. Την ίδια ώρα αποφασίζει μαζί με τρεις συναδέλφους της, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ακόμη και από τα προνήπια. Και πώς άλλωστε να μην αγγίξει η Υπουργός τη μάσκα της πολλές φορές, όταν ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας μας έχει πει ότι ο μέσος ενήλικας αγγίζει το πρόσωπό του με τα δάκτυλά του κατά μέσο όρο 23 φορές.

κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Πρόκειται για αυταπόδεικτη κατά τα άνω τέλεση του εγκλήματος της έκθεσης κατ’ άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα. 4 Υπουργοί και 26 μέλη της ανωτέρω επιτροπής, αποφάσισαν τη λειτουργία των σχολείων υπό συνθήκες που γνωρίζουν ότι δεν αποτρέπουν τη μόλυνση των παιδιών μας από έναν ιό, ο οποίος, επαναλαμβάνω, οι ίδιοι μας βεβαιώνουν ότι είναι ταχύτατα μεταδοτικός, άκρως επικίνδυνος και φονικός.

Η μόνη περίπτωση απαλλαγής των προσώπων αυτών από την ως άνω κατηγορία, είναι να κριθεί ότι δεν υφίσταται ο κίνδυνος του Covid-19. Τότε όμως, επαναλαμβάνω, δημιουργείται μείζον ζήτημα ποινικά κολάσιμων συμπεριφορών που ανατρέπει όλα τα κυβερνητικά έως τώρα δεδομένα αναφορικά με τον Covid-19.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η παρέμβασή σας. Σας ζητώ να διατάξετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση επί της παρούσης και να προβείτε σε όλες τις κατά νόμο ενέργειες για να αποτραπεί η εφαρμογή της ανωτέρω Κ.Υ.Α. Σημειώνω ότι οι γονείς και τα παιδιά απειλούνται με την απώλεια του σχολικού έτους λόγω απουσιών. Η απειλή αυτή λειτουργεί εκβιαστικά, όπως και άλλες περί απώλειας επιδομάτων κ.λπ, ώστε να υποχρεωθούμε να στείλουμε τα παιδιά μας στα σχολεία υπό τις ανωτέρω επικίνδυνες για την υγεία και τη ζωή τους συνθήκες.

Σας αναφέρω ότι έχω καταθέσω την υπ’ αριθμ. Ε2020/2478 μήνυση, την οποία χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, και αφορά στον φάκελο “ψευδή κρούσματα, νοσηλείες και θάνατοι COVID-19” και παρακαλώ να μου ορίσετε ημέρα και ώρα για συνάντησή μου μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσω τόσο για την εν λόγω μήνυσή μου, όσο και για όλες τις νομικές ενέργειές μου εν γένει στην υπόθεση “COVID-19”.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι με αίτησή μου, την οποία επισυνάπτω, προς τον Υπουργό Υγείας, ζήτησα να λάβω αντίγραφο της από 20.8.2020 εισηγήσεως της ως άνω επιτροπής των εμπειρογνωμώνων, με την ιδιότητά μου ως πατέρα ανήλικου τέκνου που πρόκειται να φοιτήσει στη Β΄ Λυκείου το νέο εκπαιδευτικό έτος.

κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Απαιτείται η παρέμβασή σας.

Αυτή η Κ.Υ.Α. δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Το οφείλετε στους Έλληνες πολίτες.

Το οφείλετε στους Έλληνες γονείς.

Το οφείλετε στα Ελληνόπουλα.

Το οφείλετε όμως και στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για να ανέβει επιτέλους στα μάτια των Ελλήνων.

Είναι η ώρα για τη Δικαιοσύνη να δικαιωθεί !!

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Αιτών-Αναφέρων Δικηγόρος

Νικόλαος Ι. Αντωνιάδης

Πηγή: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=349506972873898&id=100034437944878

26 Αυγούστου, 2020

ΕΠΙΔΟΣΙΣ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4682/2020

Τοῦ Δικηγόρου κ. Νικολάου Ι. Αντωνιάδη

ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Έλληνες Βουλευτές :

30.000 Έλληνες Πολίτες αυτής της ένδοξης αλλά πολύπαθης χώρας ΑΠΑΙΤΟΥΝ την κατάργηση των επονείδιστων διατάξεων του ΝΟΜΟΥ 4682/2020.

Δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ.

Το ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ 30.000. Είναι ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Είναι ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.

Δεν θα σας πω και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι και ψηφοφόροι. Δεν θα σας πω ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς σας έστειλαν στη Βουλή και έχουν ένα λόγο παραπάνω να απαιτούν από εσάς να πετάξετε στα σκουπίδια τις διατάξεις που έχουν στοιχειώσει τις ζωές τους.

Θα σας πω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. Που αγωνιούν για τις ζωές τους. Που αγωνιούν για την ελευθερία τους. Που αγωνιούν για τα συνταγματικά δικαιώματά τους. Που βλέπουν ότι όλα αυτά απειλούνται. Χιλιάδες από αυτούς είναι γονείς. Που βλέπουν ότι απειλούνται τα παιδιά τους. Από έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα στο κράτος να ασελγήσει πάνω στους ίδιους και τα παιδιά τους με “εύλογες υπόνοιες”.

Διαγράψτε την σκοτεινή αυτή σελίδα στην ιστορία του Έθνους που γράψατε στις 3 Απριλίου.

Δεν θα σας ζητήσουμε άλλο το λόγο για τη σελίδα αυτή:

Αρκεί να τη διαγράψετε!

Αν δεν το κάνετε όμως, η σελίδα αυτή θα στοιχειώσει τις δικές σας ζωές, όπως ο νόμος αυτός στοιχειώνει τις δικές μας.

Αυτή εδώ είναι η ώρα της βαριάς και ιστορικής ευθύνης σας έναντι των ΕΛΛΗΝΩΝ.

Η ώρα της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου από εσάς!

Και της συλλογικής:

Της ευθύνης της Βουλής των Ελλήνων!

Εδώ δεν συζητάμε τι είναι όλη αυτή η ιστορία του κορωνοϊού. Τι είναι και τι δεν είναι:

Εδώ μιλάμε για φασιστικές διατάξεις που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Εδώ μιλάμε για το Σύνταγμά μας.

Εδώ μιλάμε για τη Δημοκρατία μας την ίδια!

Έλληνες Βουλευτές:

Το φάντασμα του νόμου 4682/2020 στοιχειώνει τη Βουλή των Ελλήνων:

Εξαφανίστε το !!!

 

Πηγή: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=343900656767863&set=pcb.343904376767491&type=3&theater

20 Αυγούστου, 2020

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΕΤΕΙ ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ;

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN χθες, 19 Αυγούστου 2020, δήλωσε σχετικά με τις ενέργειες τῆς Τουρκίας μεταξύ άλλων (μετάφραση από τα Αγγλικά):

«Υπάρχει μια διαφωνία με την Τουρκία σχετικά με την οριοθέτηση τῶν θαλάσσιων ζωνῶν μας και αυτό που είπαμε στην Τουρκία πολύ ανοιχτά είναι ότι πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε ως πολιτισμένοι γείτονες και αν δεν μποροῦμε να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα οι δυο μας, μποροῦμε να το μεταφέρουμε πάντα στο Διεθνές Δικαστήριο και να έχουμε το Διεθνές Δικαστήριο να αποφασίσει για λογαριασμό μας.»

(Η δήλωση τοῦ κ. Μητσοτάκη στα Αγγλικά: “There is a disagreement with Turkey regarding the delimitation of our maritime zones and what we have told Turkey very openly is that we should sit and discuss as civilized neighbors and if we cannot resolve this issue the two of us so we can always take it to the International Court and have the International Court decide on our behalf.” Βλ. βίντεο https://twitter.com/i/status/1296149526382809091 )

Σε τι άραγε αποσκοπεῖ ο κ. Μητσοτάκης με την δήλωσή του αυτή;

Σχετικά με τον διάλογο για προσφυγή στη Χάγη είναι αξιοπρόσεκτο το άρθρο τοῦ Αντιστρατήγου (ε.α.) κ. Αντωνίου Βασιλείου, το οποίο αναφέρει τα εξής προειδοποιητικά και αφυπνιστικά:

«Οποιοσδήποτε διάλογος για προσφυγή στη Χάγη με την Τουρκία, έχει σχέση με την επανεξέταση της κυριαρχίας μας επί των νησιών του Αιγαίου …»

Επισημαίνουμε ότι το άρθρο τοῦ Αντιστρατήγου, το οποίο αναδημοσιεύουμε, εγράφη πριν από τη συμφωνία τῶν Υπουργῶν Εξωτερικῶν Ελλάδος – Αιγύπτου στις 6 Αυγούστου 2020.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Πολιτ. Επιστήμων

 

Η προσφυγή στη Χάγη για οριοθέτηση είναι γεωπολιτική αυτοκτονία: Θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία των νησιών μας

Γράφει ο Αντιστράτηγος (ε.α.) 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Η κυριαρχία που ασκείται επάνω σε ένα κράτος είναι ενιαία ακόμη και όταν παρεμβάλλεται τρίτο κράτος, που σημαίνει ότι η οριοθέτηση δεν μπορεί να γίνει τμηματικά με το γειτονικό κράτος καθόσον υπάρχει συνέχεια νησιωτικού και ηπειρωτικού εδάφους, εκτός αν επιθυμεί η ηγεσία μας να εμφανίσει τη χώρα μας διεθνώς ότι δεν έχουμε ενιαία εδαφική και κρατική κυριαρχία.

Οι δηλώσεις κάθε κυβερνητικού αξιωματούχου συνιστούν διεθνή πρακτική και για αυτό οι διάφοροι υπουργοί και σύμβουλοι θα πρέπει να προσέχουν τι λένε δημοσίως. Μπορεί να τις επικαλεστεί οποιοδήποτε άλλο κράτος ευνοείται από αυτές σε διεθνή φόρα ή σε δικαιοδοτικά όργανα. Πρέπει να ξέρουν λοιπόν  και αν δεν το ξέρουν να το μάθουν, ότι δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις που είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, γιατί αφενός μεν δεν διαχειρίζονται την ατομική τους περιουσία αλλά το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας, αφετέρου δε ενισχύουν το νομικό οπλοστάσιο της Τουρκίας.

Διαφεύγει από την πολιτική ηγεσία της χώρας μας ότι όταν συμφωνήσουμε να πάμε στη Χάγη με την Τουρκία και επειδή δεν θα έχουμε συμφωνήσει για οριοθέτηση με τη μέθοδο της μέσης γραμμής, το δικαστήριο θα εξετάσει τις «Ειδικές Περιστάσεις». Μέσα σε αυτές τις ειδικές περιστάσεις η Τουρκία θα καταθέσει όλες τις υποχωρήσεις που έχει κάνει η χώρα μας στις συμφωνίες οριοθέτησης που έχουν υπογραφεί με τις υπόλοιπες γειτονικές χώρες και θα ζητήσει να ισχύσουν και στην μεταξύ μας οριοθέτηση.

Η Ελλάδα οριοθετώντας ΑΟΖ με την Ιταλία σε κατάσταση πανικού μετά το Τούρκο – Λιβυκό μνημόνιο, διέπραξε τρία σοβαρά λάθη τα οποία ενισχύουν το νομικό οπλοστάσιο της Τουρκίας:

  • Πρώτον υπέγραψε τη συμφωνία σύμφωνα με το καθεστώς της σύμβασης του 1958 που αφορά την υφαλοκρηπίδα και όχι σύμφωνα με το καθεστώς της Σύμβασης του 1982 που αφορά την ΑΟΖ, ενώ γνώριζε ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος της σύμβασης του 1982 αλλά είναι μέλος της σύμβασης του 1958.
  • Δεύτερον δέχθηκε τις Γραμμές Βάσεις που είχε χαράξει η Ιταλία το 1977 και τις οποίες είχε στείλει στον ΟΗΕ, ενώ η Ελλάδα δεν είχε χαράξει τις αντίστοιχες Γραμμές Βάσης με αποτέλεσμα να απωλέσουμε αρκετή έκταση ΑΟΖ.
  • Τρίτον δέχθηκε μειωμένη επήρεια ορισμένων Ελληνικών νησιών, στερώντας τη χώρα μας από μία θαλάσσια έκταση ίση περίπου με την Κέρκυρα.

Μία δεύτερη ενέργεια που εξετάζεται και η οποία θα ενισχύσει ακόμη το νομικό οπλοστάσιο της Τουρκίας, είναι η περίπτωση της πιθανής μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο.

Ποιος ο λόγος να κάνουμε μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο και να μην κάνουμε πλήρη οριοθέτηση με την Κύπρο; Υπόψιν ότι η Τουρκία έχει κάνει συμφωνία οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας με το ψευδοκράτος από το 2011.

Όταν η Ελλάδα το 1976 και το 1978 με την έξοδο του Σεισμίκ προσέφυγε στο ΔΔ της Χάγης μονομερώς, ζητώντας να αναγνωριστεί ότι τα νησιά που ανήκουν στην Ελληνική επικράτεια και ειδικότερα τα νησιά του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο έχουν δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και δεύτερον να καθορίσει τους κανόνες οριοθετήσεως, η απάντηση του δικαστηρίου ήταν σαφής αλλά αποκρύπτεται επιμελώς.

  • Ειδικά στην παράγραφο 86 του σκεπτικού (ΕΔΩ) αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι : «Η οριοθέτηση έχει άμεση σχέση με το εδαφικό καθεστώς όταν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιοχές».

Στη συνέχεια και όταν η Ελλάδα εξέδωσε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα, απορρίφθηκαν από το ΔΔ της Χάγης με το σκεπτικό ότι:

«Θα μπορούσαμε να διατάξουμε προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα διότι η Ελλάδα θα μπορούσε να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία από τις έρευνες που κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο, αν αποδείκνυε το Δικαστήριο με την κυρία προσφυγή που είχε γίνει, ότι οι αμφισβητούμενες περιοχές ανήκουν στην Ελλάδα» και ξεκαθάρισε ότι το έδαφος δεσπόζει στη θάλασσα, δηλαδή το έδαφος δημιουργεί τις θαλάσσιες ζώνες.

Συνεπώς με την προσφυγή μας στο ΔΔ της Χάγης, παράλληλα με την οριοθέτηση θα εξεταστεί και το θέμα της εδαφικής κυριαρχίας, δηλαδή το εδαφικό καθεστώς. Το σκεπτικό αυτό επαναλήφθηκε το 2002, όταν υπήρχε η διαφορά οριοθέτησης Κατάρ – Μπαχρέιν: «Η οριοθέτηση έχει άμεση σχέση με το εδαφικό καθεστώς και ερευνώνται και οι τίτλοι εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση από το έτερο διάδικο μέρος».

Έτσι λοιπόν αν πάμε στο ΔΔ της Χάγης, του οποίου με έγγραφη δήλωση του ΥΠΕΞ (14-01-2015) δεν έχουμε αναγνωρίσει την αρμοδιότητα για θέματα εθνικής κυριαρχίας, θα τεθεί ευθέως θέμα εθνικής κυριαρχίας των νησιών από την Τουρκία. Δεν υπάρχουν λοιπόν απλά προβλήματα με την Τουρκία, αλλά ευθεία αμφισβήτηση εθνικής κυριαρχίας. Δεν συζητάς ποτέ με μια χώρα η οποία διαγράφει την ύπαρξη σου και υπογράφει μνημόνια με τη Λιβύη ή σε θεωρεί εμπόδιο στα επεκτατικά της όνειρα.

  • Κανένας διεθνής οργανισμός ή διεθνές δικαστήριο δεν θα μας επιλύσει τα προβλήματα κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και εθνικής μας κυριαρχίας με γνώμονα τα εθνικό μας συμφέρον. Ευτυχώς οι τούρκοι είναι μαρτυριάρηδες και μας ενημερώνουν για τις μυστικές συνομιλίες τους με την ελληνική διοίκηση, αν και έπρεπε αυτή να ενημερώνει τον Ελληνικό λαό.

Ένας από τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας είναι να καταστήσει την Ελλάδα κράτος περιορισμένης κυριαρχίας και την περιοχή της Αν. Μεσογείου «Ενδιάμεση Περιοχή», δηλαδή περιοχή με κενό ισχύος στην οποία θα μπορεί να ηγεμονεύσει δημιουργώντας «Προκεχωρημένες Επαρχίες», εν προκειμένω τη Συρία, τη Λιβύη και ενδεχομένως τη Μάλτα.

Για τις ενδιάμεσες χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, η απειλή λαμβάνει γεωγραφικό εύρος και θα υπάρξει ζήτημα κατά πόσο η χώρα μας θα είναι εγκαίρως προετοιμασμένη με βάση το ισχύον στρατιωτικό δόγμα, να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και πρέπει να γίνει αντιληπτό από τις κυβερνήσεις Ελλάδος και Κύπρου ότι η άμυνα του Αιγαίου διέρχεται από την άμυνα της Κύπρου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας απέδειξαν τον Μάρτιο και τον Ιούλιο ότι είναι σε θέση να αιφνιδιάσουν τον κάθε κακόβουλο αντίπαλο που επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και δεν οφείλουμε κανένα ευχαριστώ στην κα Μέρκελ αντίστοιχο του «ευχαριστούμε τους Αμερικάνους» του Σημίτη. Αντιθέτως θα πρέπει να τονίζουμε και να ευχαριστούμε συχνά την ηγεσία και το προσωπικό των ΕΔ για το εθνικό έργο τους.

Ενώ βλέπουμε ότι η αποτροπή έχει θετικά αποτελέσματα (Έβρος, NAVTEX), το ελληνικό σύστημα εξουσίας δεν την αξιοποιεί και αντιθέτως συνεχίζει να εγκλωβίζεται στη λογική του διαλόγου, ο οποίος υπό τις παρούσες συνθήκες (Casus belli, κατεχόμενη Κύπρος, τουρκολιβυκό μνημόνιο, NAVTEX Καστελόριζου κλπ. ) το μόνο που επιτυγχάνει είναι η ενίσχυση των νομικών εργαλείων της Τουρκίας με παράλληλη παράδοση, υποταγή και ακρωτηριασμό της Ελληνικής επικράτειας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τελικά την πορεία μας προς την γεωπολιτική αυτοκτονία.

Όχι άλλες υποχωρήσεις. Οποιοσδήποτε διάλογος για προσφυγή στη Χάγη με την Τουρκία, έχει σχέση με την επανεξέταση της κυριαρχίας μας επί των νησιών του Αιγαίου και για αυτό δεν έχει εξουσιοδοτηθεί κανείς να συμμετάσχει.

* Ο Αντώνης Βασιλείου είναι Αντιστράτηγος (εα), Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, MSc Επιχειρησιακός Ερευνητής, τ. Σύμβουλος ΟΑΣΕ επί Συμβατικών Εξοπλισμών και τ. Μελετητής των Συστημάτων Διοικήσεως και Ελέγχου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ.

Πηγή: https://hellasjournal.com/2020/08/i-prosfigi-sti-chagi-gia-oriothetisi-ine-geopolitiki-aftoktonia-theti-ipo-amfisvitisi-tin-kiriarchia-ton-nision-mas/

6 Μαρτίου, 2020

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;


Τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματά
μου στο Θεολογικό συνέδριο της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας (Φεβρουάριος 2020).

Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης,
καθηγητής Θεολόγος – συγγραφέας,
Ιεροκήρυξ και Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Ηλείας
Τηλ. : 6907546676


Τα Θεολογικά συνέδρια, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, που γίνονται εδώ και 39 χρόνια, από τότε (το 1981) που εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Γερμανός, τα διοργανώνει με χαρισματικό και φιλόξενο τρόπο όπως και στο «διοικείν», και επιλύει με πατρικό τρόπο και αγάπη τα αναφυόμενα προβλήματα, στηριζόμενος στην διάκριση, σωφροσύνη που τον διακατέχει και στο «φόβο του Θεού». (Β΄ Κορινθ., κεφ. 7ο , στιχ.1)

Φέτος διεξήχθη το συνέδριο 22 – 23 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία και στο λαό». Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ακούσαμε την εισήγηση ενός καθηγητή, Επίκουρου καθηγητή της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : «Η θέση της Εκκλησίας στην προσφυγική κρίση».

Θέτω εν συντομία τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματά μου για το προσφυγικό.

1) Τους Νεομάρτυρες (Χρίστο και Πανάγο από Γαστούνη και Ανδραβίδα) τους έσφαξαν οι Μουσουλμάνοι– που και αυτό το βιβλίο τους που λέγεται Κοράνιο (η λέξη αυτή είναι Ελληνική από το Κοράω -ώ = φροντίζω). Εμείς σήμερα τρέφουμε τα εγγόνια τους;

2) Τίθεται θέμα προσφυγικό ή λαθρομεταναστευτικό ή λαθροεπικοιστικό;

3) Αμφιβάλλετε, ότι οι λαθρομετανάστες είναι ο Δούρειος Ίππος εξισλαμισμού της Ελλάδος;

4) Ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός με Δημοψήφισμα από το Κράτος και την Εκκλησία, για τους λαθροεισβολείς; Έρχονται ως φιλοξενούμενοι ή ως κατακτητές με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση; Έρχονται σταλμένοι από την Τουρκία (από Μαρόκο – Ιράκ – Αφγανιστάν) χωρίς να είναι πρόσφυγες. Καταλάβετέ το. Έχουμε «Υβριδικό πόλεμο» δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται όπλα για να μας πολεμήσουν, όμως άλλα μέσα για να μας κατακτήσουν… Θα πρυτανεύσει η Αγάπη για να γεμίσει η Ελλάδα μας τζάμια;  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης σε εγκώμιον προς τον Μέγα Μάρτυρα Θεόδωρο (15ο κεφ. 1 παρ., σελ. 264) τους Σκήθες τους αποκάλεσε (Αλητήριους και επικίνδυνους και κυοφορούν τον εναντίον μας πόλεμον…. σαν στρατιώτης Χριστού τονίζει χρησιμοποίησε σαν μαρτυρία την παρρησία σου….για χάρην των ομοδόξων σου….έρχονται για να βεβηλώσουν τα ιερά και τα όσια μας…..).

Είχε λιγότερη αγάπη ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης και άλλοι πατέρες Μέγας Βασίλειος, Μέγας Αθανάσιος; …. από τη σημερινή μας Εκκλησία που παρέχει γη και ύδωρ τη στιγμή που βλέπει ότι ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών της Ελληνικής μας γης;

Θα μας εξοντώσουν….Τι κάνουμε;

5) Το γνωρίζετε κύριε καθηγητά, ότι την 21ην – 9 – 2010, ιδρύθηκε στην Αθήνα Ισλαμοσοσιαλιστικό κόμμα με σύνθημα του (ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ). Ο Βαραββάς που απόλεσεν ο Πιλάτος αντί του Χριστού που σταυρώθηκε ήταν ένας μεγάλος γαιοκτήμονας της τότε εποχής. Οι βαριές φορολογίες, όπως γίνεται σήμερα και σε μας χάριν των λαθρομεταναστών, τον Βαρραβάν τον έκαναν πάμπτωχο. Έγινε αρχιληστής. Δεν πρέπει να προβληματιστούμε; Οι πατέρες της Εκκλησίας μας ετόνιζαν ότι ο αληθινός Θεός, είναι ο Τριαδικός. Ο Μωάμεθ, είναι ένας ψευτοπροφήτης. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έσωσε την Ορθοδοξία από τον εκμουσουλμανισμό….

Αγαπητοί αναγνώστες.

«Λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» (Α΄ Κορινθ., 4ο κεφ., στιχ. 12 & 13).

Τόλμησα και έθεσα τα ερωτήματα , όπως κι άλλες γενναίες επισημάνσεις και παρεμβάσεις για το προσφυγικό. Πήρα απάντηση; Επειδή οι αλήθειες είναι μαλόκτρες κατά τον ποιητή αποκαλύφθηκε ο κ. καθηγητής, ο οποίος ΟΧΙ μόνο δεν απάντησε αλλά ειρωνεύτηκε, κακοχαρακτήρισε τόσο την ταπεινότητά μου όσο και άλλους. Μας χλεύασε – ενέπεξε και δυστυχώς βωμολόχησε κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, με ακατανόμαστη βρισιά, γεγονός που αποδοκιμάστηκε από τους συνέδρους. Έλεος!!! Έλεος!!!

Ο κ. καθηγητής τι μας είπε για το προσφυγικό που μας καίει; Τι ήθελε να μας παραστήσει; Έγινε πρόσφυγας για να καταλάβει τι θα πει ξεριζωμός, πόνος και δυστυχία; Ευθαρσώς του φώναξα είμαι από 12 χρονών μόνος μου από το 1974 λόγω τουρκικής εισβολής στη ΚΥΠΡΟ. Ξεριζωμένος από την Πατρίδα μου- κινδυνεύω τώρα να γίνω 2η φορά πρόσφυγας στα χώματα της Μητέρας Ελλάδας.

Κύριε καθηγητά, μολύνατε με την γλώσσα σας τα ορθόδοξα παραδοσιακά ύδατα της αγιασμένης μας Ηλείας. Η αλήθεια μας σας εκνεύρισε και ως «λέων ωρυόμενος» θελήσατε να μας καταπιείτε με τα ανάρμοστα (Γαλλικά) σας. Διαφωνίες υπάρχουν στα συνέδρια, όλα όμως διατυπώνονται στα πλαίσια της ευγένειας και αξιοπρέπειας του ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός επιστήμονα; Σας προκαλέσαμε για Συγνώμη και αρνηθήκατε. Έλεος!!! Έλεος!!!

Δυστυχώς εκτός από τους λαθρομετανάστες έχουμε και τους εθνομηδενιστές που τους υποστηρίζουν, και ότι έχουμε ανάγκη 1 εκατομμύριο λαθροεποίκους, λένε για να αντιμετωπίσουμε την πληθυσμιακή έκρηξη που έρχεται από την ΑΦΡΙΚΗ. Αίσχος!! Ντροπή!! Αναρχισμός!! Αγνωστικισμός!! Εχθροί του Ελληνισμού!!

Τα ερωτήματά μου παρέμειναν αναπάντητα. Γιατί; Το γνήσιο – το άδολον – το αληθινόν – το Ορθόδοξο – Παραδοσιακό και Ελληνικό αυτά φέρνουν αποκαλύψεις….. και εξευτελίζουν, τους δίψυχους ανθρώπους των υποχωρήσεων και των ενόχων ελιγμών…

Αγαπητοί αναγνώστες

Με το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων γίνεται σύγχυση μεταξύ πίστεως και απιστίας, αλήθειας και πλάνης, μοναδικότητα της αλήθειας και συγκριτιστικής τάσης. Η αντοχή και η συνέχεια της Αγίας μας Εκκλησίας, οφείλεται στο αμετάβλητον της ταυτότητάς της, μέσα στους αιώνες….. Δυστυχώς σήμερα η Εκκλησία με τη διπλωματία της και την γεωπολιτική της μοιάζει, σαν να έχει, αποδημήσει από την κοινωνία. Η προσέγγιση των συγχρόνων προβλημάτων, όπως το λαθρομεταναστευτικό και άλλα, που σφίγγουν την καρδιά των Ελλήνων δυστυχώς μυρίζει φορμόλη!!! Ναι φορμόλη….. Το θαρρετόν της αλήθειας, δημιουργεί σεισμική δόνηση – (αμόκ) – (πνευματική ηλεκτροπληξία) γιατί η δίστομος ρομφαία της αλήθειας τραντάζει τον άλλον (με τριφασικό ρεύμα!!..). Τι να απαντήσει ο κος καθηγητής; Βωμολοχία…. και απρεπής συμπεριφορά σε Θεολογικό συνέδριο. «Αλλ’ ο λόγος ον ελάλησα, εκείνος κρινεί αυτόν» (Ιωαν., κεφ. 12, στιχ.48) και «Αληθεύομεν εν αγάπη» (Εφεσίους, κεφ.4, στιχ.15).

Έλληνες και Ελληνίδες

Στις δύσκολες τούτες στιγμές που διερχόμεθα, που οι πανανθρώπινες αξίες ντροπιάζονται, που η αξιοπρέπεια της Ελληνικής μας φυλής εξευτελίζεται, που σε λίγο θα είμαστε πρόσφυγες στον τόπο μας, πρέπει να αγωνιστούμε με θάρρος – παρρησία – δύναμη – θέληση – τόλμη ως Έλληνες γνήσιοι Ρωμιοί = δηλ. ατρόμητοι και να κρατήσουμε τον Εθνικισμό μας δηλ. Πίστη – Πατρίδα – Οικογένεια – Γεωγραφική θέση και την ένδοξη ελληνική μας Ιστορία.

Ο θρυλικός στρατηγός Γέρος του Μωριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μας φωνάζει, μέσα από την φυλακή : «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» και με στεντόρεια τη φωνή του κράζει και προτρέπει: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους….».

Καταθέτω αγανακτισμένος και ανθίσταμαι οργισμένος αγωνιζόμενος, με την δίστομο ρομφαία της Αλήθειας – Εν αγάπη.

Νικόλαος Ζαχαριάδης

4 Μαρτίου, 2020

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Η Ελλάδα μας δέχεται ασύμμετρη απειλή από την γειτονική χώρα και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται σήμερα τα σύνορα τοῦ Έβρου. Υπάρχουν όμως δύο άλλα, πολύ πιο απαραίτητα βήματα που θα πρέπει να κάνει ο Αρχιεπίσκοπος εάν θέλει να προσφέρει τα μέγιστα για την ακεραιότητα τῆς χώρας μας. Ποιά είναι αυτά:

  1. Να αποσύρει την υπογραφή του από τις αποφάσεις τῆς ληστρικῆς συνόδου τῆς Κρήτης (2016) με την οποία αναγνώρισε πραξικοπηματικά τις αιρέσεις ως «εκκλησίες», και
  2. Να απορρίψει το ψευδοαυτοκέφαλο τῶν σχισματικῶν τῆς Ουκρανίας.

Διότι μήπως ο Θεός επέτρεψε και επιτρέπει, λόγω τῆς αποστασίας από την Ορθοδοξία, να γεμίσει η χώρα μας με αλλόθρησκους;

Όλα τα άλλα, η επίσκεψή του στον Έβρο και οι πάμπολλες κάμερες επάνω του είναι πολύ μικρῆς αξίας.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος

5 Ιανουαρίου, 2019

Δύο ἐπικίνδυνα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ἐν ἐξελίξει!

ὑπό Δημ. Κ. Ἀναγνώστου, Θεολόγου

Ὁ προσεχής Ἰανουάριος καί γενικῶς τό ἐπί θύραις νέον ἔτος 2019 ἐκτιμᾶται ὅτι θά σημαδευθοῦν ὑπό γεγονότων καί ἐξελίξεων τά ὁποῖα θά καθορίσουν τήν περαιτέρω πορεία τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς Ὀρθοδοξίας, ἐντός καί ἐκτός τῶν κρατικῶν μας ὁρίων. Τοῦτο, θά συμβῆ, κυρίως, διότι συνέπεσε (τυχαίως;) κατ’ αὐτή τήν περίοδο νά βρίσκονται ἐν ἐξελίξει δύο μεγάλης σημασίας ὑποθέσεις, μία ἐθνικοῦ καί μία ἐκκλησιαστικοῦ  ἐνδιαφέροντος καί περιεχομένου. Πρόκειται διά τό λεγόμενο “Μακεδονικόν”, ἤ ὀρθότερον Σκοπιανό ζήτημα, ἀφ’ ἑνός, καί τό λεγόμενο Οὐκρανικόν, ἀφ’ ἑτέρου.

Στό Σκοπιανό, ἀναμένεται ἐντός τοῦ προσεχοῦς Ἰανουαρίου νά ἔλθη πρός κύρωσιν στό Ἑλληνικό Κοινοβούλιο ἡ περιβόητη “Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν”, τήν ὁποίαν ἐπεξεργάστηκαν καί ἀπό κοινοῦ διεμόρφωσαν, ἐν κρυπτῶ καί παραβύστῳ, ἐκπρόσωποι τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως ὑπό τόν Πρωθυπουργό κ. Ἀλέξιο Τσίπρα, μέ πρωταγωνιστή τόν τέως Ὑπουργό Ἐξωτερικῶν κ. Νικόλαο Κοτζιᾶ καί, ἀντιστοίχως, ἐκπρόσωποι τῆς Σκοπιανῆς Κυβερνήσεως ὑπό τόν ἐμφανιζόμενον ὡς μετριοπαθή Πρωθυπουργό κ. Ζόραν Ζάεφ, μέ πρωταγωνιστή αὐτῆς τῆς πλευρᾶςτόν Σκοπιανό Ὑπουργό Ἐξωτερικῶν κ. Νίκολα Ντιμιτρώφ, τόν ὁποῖονἐσχάτως ἔγκυρα δημοσιεύματα φέρουν ὡς στενό συνεργάτη καί πληροφοριοδότη τῶν μυστικῶν ὑπηρεσιῶν τῶν Η.Π.Α. Ἡ Ἑλληνική Κυβέρνησις, παρά τίς ἐπικρίσεις τῶν ὑπολοίπων κομμάτων τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου καί τήν ἀρνητική ἀποτίμηση τῆς “Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν” ὡς ἐθνικά ἐπιζήμιας καί πάντως προβληματικῆς, παρά τίς μετά τήν ὑπογραφή της ἀποκαλυπτικές τῶν προθέσεων καί θέσεων τῆς Σκοπιανῆς πλευρᾶς ἀπαράδεκτες δηλώσεις καί διακηρύξεις των πολιτικῶν ἡγετῶν της, ἀλυτρωτικοῦ καί διαστρεβλωτικοῦ τῆς ἱστορικῆς ἀληθείας χαρακτῆρος καί περιεχομένου, παρά τίς πρωτοφανεῖς σέ ὄγκο καί πατριωτικό παλμό μεγαλειώδεις παλλαϊκές κινητοποιήσεις τῶν Ἑλλήνων καί τῶν Ἐλληνίδων στή συμπρωτεύουσα ἀλλά καί τήν πρωτεύουσα τοῦ Ἑλληνικοῦ Κράτους ἐναντίον τῆς ἐν λόγῳ Συμφωνίας, ἐμφανίζεται ἀνυποχώρητα ἀποφασισμένη νά προχωρήσηἐνάντια στή θέληση καί τήν ἄποψιν τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί νά ὁλοκληρώση τήν ἐπικύρωση αὐτῆς τῆς Συμφωνίας. Μέ δεδομένη δέ τήν εὐκαίρως ἀκαίρως ἐκπεφρασμένη ἐκ διαμέτρου ἀντίθετη γνώμη καί τοῦ κυβερνητικοῦ ἑταίρου της (παρά τήν ἀναξιοπιστία καί ἀμετροέπειά του ὡς πρός τούς σχετικούς χειρισμούς) ὅσον ἀφορᾶ στήν ἐπικύρωση αὐτή, ἡ Ἑλληνική Κυβέρνησις προτιθεμένη νά ἐπιβάλλη τήν Συμφωνία αὐτήν, κατ’ οὐσίαν ἐνεργεῖἕνα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ εἰς βάρος τῆς Δημοκρατίας καί τῆς βουλήσεως τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ. Ἀναφερόμενοι δέ σέ πραξικόπημα κυριολεκτοῦμε, λαμβάνοντας ὑπ’ ὄψιν δύο τινά: Πρῶτον, ὅτι, βάσει τοῦ ἰσχύοντος Ἑλληνικοῦ Συντάγματος, ἡ ἐξουσία τῶν ἑκάστοτε κυβερνώντων προέρχεται καί ἀσκεῖται ἐν ὀνόματι τοῦ (κυριάρχου) Ἑλληνικοῦ λαοῦ καί ἑπομένως, κατά λογική συνέπεια, δέν εἶναι δυνατόν νά καταφρονεῖται καί παραβιάζεται ἡ βούλησίς του, καί, δεύτερον, ἡ νομιμοποίησις τῆς ἐξουσίας τῶν κυβερνώντων, λόγῳ τῆς δημοκρατικῆς ἐκλογῆς των διά νά ἀποφασίζουν ἐπί τῶν διαφόρων θεμάτων, δέν εἶναι ἀπεριόριστος. Διότι, ἐπιβάλλεται, ἀφ’ ἑνός μέν, νά κινεῖται ἐντός τοῦ πλαισίου τοῦ προεκλογικοῦ προγράμματος καί τῶν ἐξαγγελιῶν τοῦ ἑκάστοτε κυβερνῶντος κόμματος ἤ τοῦ κυβερνητικοῦ σχηματισμοῦ, διά τήν ἐφαρμογήν τῶν ὁποίων ἐψηφίσθησαν ὑπό τοῦ λαοῦ, ἀφ’ ἑτέρου δέ, νά μήν ὑπερβαίνη κάποια ὅρια, πέραν τῶν ὁποίων ἀπαιτεῖται εἰδική νομιμοποίησις. Προφανέστατα δέ ὑπερβαίνουν τά συνήθη ὅρια οἱ περιπτώσεις τῶν Ἐθνικῶν θεμάτων (ὅπως εἶναι τό “Σκοπιανό”), περί τῶν ὁποίων ἡ λῆψις ὑπευθύνων καί καθοριστικῶν ἀποφάσεων εἶναι σκόπιμο νά ἔχη αὐτήν τήν εἰδικήν νομιμοποίησιν, εἴτε διά τῆς ἐνισχυμένης διακομματικῆς καί Κοινοβουλευτικῆς στηρίξεως, εἴτε διά τῆς διενεργείας εἰδικῶν δημοψηφισμάτων, εἴτε διά τῆς προσφυγῆς εἰς τήν λαϊκήν ἐτυμηγορίαν. Ἐπειδή δέ,ἐν προκειμένῳ,πρόκειται περί ἑνός μεγάλου καί σημαντικοῦ Ἐθνικοῦ ζητήματος, οἱ προεκτάσεις τοῦ ὁποίου εἶναι δυνατόν νά ναρκοθετήσουν τήν περαιτέρω πορεία τῆς Πατρίδος μας διά τῆς ἀπειλῆς εἰς βάρος τῆς ἀκεραιότητος τῆς Ἑλλάδος (ὑπό τήν διαβρωτικήν ἐπίδρασιν τοῦ ἐνισχυομένου, βάσει τῶν δεσμεύσεων τῆς ἐπαισχύντου “Συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν”, ἀλυτρωτισμοῦ τῶν πλαστογράφων τῆς Ἱστορίας βορείων γειτόνων μας), ἡ ὁλοκλήρωσις αὐτοῦ τοῦ πραξικοπήματος συνιστᾶ ἐθνική μειοδοσία καί ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Στό ἄλλοθέμα, τό Οὐκρανικό, οἱ ἐξελίξεις εἶναι ἐπίσης ραγδαῖες, πρόκειται δέ νά ὁλοκληρωθοῦν, ὅσον ἀφορᾶ στήν ὑλοποίηση τῆς Ἀποφάσεως τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως γιά νά δοθῆ Αὐτοκεφαλία στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας, ἡ ὁποία μέχρι σήμερον καί τουλάχιστον κατά τούς τρεῖς τελευταίους αἰῶνες εἶχε τήν ἀναφορά καί ἐξάρτησίν της ἀπό τό Πατριαρχεῖο τῆς Μόσχας (Ρωσίας), τήν 6ην Ἰανουαρίου κατά τόν ἑορτασμό τῶν Θεοφανείων εἰς τό Φανάρι. Ἐκεῖ ἔχει κληθεῖ διά νά συλλειτουργήση μετά τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου ὁ προσφάτως ἐκλεγείς (ὑπό “ἑνωτικῆς Συνόδου” συγκροτουμένης ὑπό σχισματικῶν στήν συντριπτική των πλειοψηφία, ἀλλά καί ὁρισμένων παντελῶς ἀνιέρων καί διαβεβλημένων,ρασοφόρων) ὡς ἐπικεφαλῆς τῆς νέας Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, ὑπό τόν τίτλο “Κιέβου καί πάσης Οὐκρανίας”, κ. Ἐπιφάνιος, στόν ὁποῖον καί θά παραδοθῆ ἐπισήμως ὑπό τοῦ πρώτου ὁ Τόμος τῆς Αὐτοκεφαλίας. Ὡς γνωστόν, λόγῳ τῆς συγκεκριμένης προθέσεως καί τελικῶς ἀποφάσεως τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, περί τῆς ἀνακηρύξεως ὡς Αὐτοκεφάλου τῆς ἐν Οὐκρανίᾳ Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, τό Πατριαρχεῖο Μόσχας ἔχει διακόψει τήν ἐκκλησιαστική κοινωνία του μέ τήν Ἐκκλησία τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί ὅσους ἀμέσως ὑπάγονται εἰς αὐτήν, μέ ἀποτέλεσμα τήν δημιουργία ἐν τοῖς πράγμασιν ἑνός νέου σχίσματος στούς κόλπους τῆς καθόλου Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Ὅπως ὀρθῶς ἔχει ἐπισημανθεῖ, ὡς κίνητρα τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως γιά τήν ἐν λόγῳ πρωτοβουλία καί ἀπόφασίν του, φανερῶς μέν καί δημοσίως, φέρονται ἡ τακτοποίησις τῆς ἐκκρεμότητος ἀποκτήσεως τῆς αὐτονομίας καί ἀνεξαρτησίας μιᾶς τοπικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐντός τῆς νέας πραγματικότητος ἑνός ἀνεξάρτητου Οὐκρανικοῦ Κράτους καί συγχρόνως ἡ δι’ αὐτῆς τῆς ἀποφάσεως θεραπεία τῶν ὑφισταμένων ἐν Οὐκρανίᾳ σχισμάτωνκαί τῆς ἀποκαταστάσεως τῆς ἑνότητος τοῦ ἐκεῖ ὀρθοδόξου λαοῦ. Ὡστόσο, εἶναι πλέον ἤ σαφές,ἀλλά καί βάσιμον, ὅτι εἰς τήν ἀπόφασιν τοῦ ἐπικεφαλῆς τοῦ Πατριαρχείου τῆς Κωνσταντινουπόλεως εἶχον ἰδιαίτερο ρόλο καί βαρύτητα ὁρισμένα γεγονότα καί “τρίτοι” παράγοντες, ὅπως: ἡ ἀσυγχώρητος καί ἀδικαιολόγητος, κατά τόν κ. Βαρθολομαῖο, ἀποχή καί ἄρνησις συμμετοχῆς τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας στή διαβόητη “Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο” τῆς Κρήτης, τό 2016, ἡ ὁποία εἶχε σάν ἀποτέλεσμα τό καίριο πλήγμα καί τήν ἀναίρεση τοῦ πανορθοδόξου χαρακτῆρος ἐκείνης τῆς “Συνόδου”, πλήττοντας ἔτσι τήν ἀκεραιότητα ἑνός “ὁράματος” καί μιᾶς διοργανώσεως, ἡ ὁποία προετοιμάζετο ἐπί πολλές δεκαετίες, ἀλλά καί ἑνός προσωπικοῦ στόχου καί φιλοδοξίας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, ἡ ὁποία,ὅμως,ἔτσι ἐπλήγη καιρίως. Ἐπίσης, εἶναι κοινό μυστικόν ὅτι ἐξωγενεῖς τῆς Ἐκκλησίας παράγοντες, ὅπως ἡ Οὐκρανική Κυβέρνησις καί ὁ οὐνίτης Πρόεδρός της κ. Ποροσένκο, καθώς καί ὁ παρασκηνιακῶς ἐνεργῶν Ἀμερικανικός παράγοντας, ἐνήργησαν, διά σχετικῶν, καίτοι ἀναρμόδιοι, αἰτημάτων, πιέσεων καί συνδρομῶν, πρός τήν κατεύθυνσιν τῆς βεβιασμένης ἀνακηρύξεως ἐκ μέρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τῆς Αὐτοκεφαλίας τῆς ἐν Οὐκρανίᾳ Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, ἐρήμην τοῦ Πατριαρχείου Ρωσίας καί παρά τήν ἐκπεφρασμένη ἐπιφύλαξιν καί ἀντίρρησίν του. Ἐκεῖνο, ὅμως, τό ὁποῖον ἐξώθησε τήν συγκεκριμένη πρωτοβουλία στήν πεισματική, ἀλλά καί βίαιη, προώθηση καί ὑλοποίησή της, ὁδηγώντας σέ πλήρη ἐκτροχιασμό ἐκ τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ, ἐκκλησιολογικοῦ καί κανονικοῦ πλαισίου, τό ὁποῖο σχετικῶς προβλέπει ἡ Τάξις, ἡ παράδοσις, ἀλλά καί τό καλῶς νοούμενο συμφέρον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, εἶναι τό γεγονός τῆς αὐθαιρέτου καί ἀντικανονικῆς ἀναγνωρίσεως ἐκ μέρους τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τῆς συνεργασίας του μετά τῶν ἐν Οὐκρανίᾳ Σχισματικῶν ρασοφόρων, καθώς ἐπίσης καί τό γεγονός τῆς προκλητικῆς παραθεωρήσεως τῶν θέσεων τῆς διαφωνούσης κανονικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας καί τῆς ἐν τέλει καταφρονήσεώς της. Ἀποτέλεσμα ὅλων τῶν ἀνωτέρω ὑπῆρξε ἡ ἀντικανονική καί ἀντορθόδοξος ἵδρυσις, κατ’ οὐσίαν, μιᾶς νέας Ἐκκλησίας ἐν Οὐκρανίᾳ, συσταθείσης ὑπό τῆς συνενώσεως σχισματικῶν ὁμάδων, ἐρήμην τῶν ἁρμοδίων κανονικῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχῶν,ἤ, μᾶλλον, ἡ διαμόρφωσις τελικῶς μιᾶς τραγελαφικῆς καταστάσεως μέ τήν ὕπαρξιν καί παρουσία δύο “Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν” εἰς τόν αὐτόν τόπον, ὅπερ ἄτοπον καί βλάσφημον! Αὐτό ἀκριβῶς καθιστᾶ τήν ἐνέργεια καί πρωτοβουλία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου γιά τήν βιαία καί ἄνευ τῆς αἰτήσεως (!) καί συγκαταθέσεως τῆς τοπικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας ἐν Οὐκρανίᾳ ἀνακηρύξεως τῆς Αὐτοκεφαλίας Της ὡς ἕνα ἐπικίνδυνο ἐκκλησιαστικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ εἰς τούς κόλπους τῆς καθόλου Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Εἰδικῶς αὐτή τήν περίοδον τῶν ἐντάσεων καί ἀνακατατάξεων (πολιτικῶν, γεωστρατηγικῶν καί ἄλλων) ἀλλά καί κρίσεων παγκοσμίως, καθώς καί τῆς μᾶλλον περαιτέρω διαρραγείσης πανορθοδόξου συνεννοήσεως καί ἑνότητος, μετά τήν πραγματοποίησιν πρό διετίας τῆς λίαν προβληματικῆς (ἀπό κανονικῆς καί ὀρθοδόξου ἀπόψεως) οἰκουμενιστικῆς “Συνόδου” στήν Κρήτη, τό ὡς ἄνω ἀναφερόμενο ἐκκλησιαστικό πραξικόπημα ἀποτελεῖ βραδυφλεγή βόμβα εἰς τά θεμέλια τῆς ἑνότητος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας. Kαί κάτι ἀκόμη πιό ἀνησυχιτικόν: Ἡ διαφαινομένη ἀνεκτική ἀντιμετώπισις τῆς ἐν λόγῳ ἀντικανονικῆς πρωτοβουλίας τοῦ κ. Βαρθολομαίου ἐκ μέρους τῶν ὑπολοίπων Πατριαρχείων καί Αὐτοκεφάλων Τοπικῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, τήν ὁποία, μέχρι στιγμῆς τουλάχιστον, φαίνεται ὅτι “ὑπαγορεύει” ἡ ἰσχύς τοῦ πρώτου καί ὁ φόβος τῶν ὑπολοίπων ἔναντι αὐτοῦ, θά δημιουργήση κάκιστον προηγούμενον αὐθαιρεσιῶν καί περαιτέρω κρουσμάτων παποκαισαρισμοῦ ἐκ μέρους τοῦ πρώτου (ἐνεργοῦντος ὡς ἄλλου “Πάπα τῆς Ἀνατολῆς”), ἀλλά καί ἐνθαρρύνσεως αἰτημάτων καί ἐπιλογῶν, οἱ ὁποῖες ἐν ὀνόματι ἑνός ἐκκλησιαστικοῦ “δικαιωματισμοῦ” (περί ἀνεξαρτησίας καί αὐτονομίας) θά ἐνισχύουν τελικῶς τήν ἀλλοίωσιν τῆς Ἐκκλησιαστικῆς Ἱεραρχικῆς Τάξεως ἀπό τήν καταστροφικήν ἐπίδρασιν τοῦ νοσηροῦ ἐθνικισμοῦ! Ἤδη ὁ Πρόεδρος τοῦ Μαυροβουνίου κ. Μίλο Τζουκάνοβιτς ζητεῖ τήν Αὐτοκεφαλία τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας (ἐπανερχόμενος σέ παλαιότερον διακηρυχθεῖσα θέσιν του) καί τήν αὐτονόμησίν της ἀπό τό Πατριαρχεῖον τῆς Σερβίας! Ἔλαβε, βεβαίως, τήν πρέπουσα ἀποστομωτικήν ἀπάντησιν ἀπό τόν θαρραλέο Σέρβο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Ἀμφιλόχιο. Ἔτσι, ὅμως, ἀνοίγουν οἱ “ἀσκοί τοῦ Αἰόλου” γιά τήν εὐστάθεια τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, ἀφοῦ, ὄχι μόνον δέν περιστέλλεται τό κακόν τοῦ ἐθνοφυλετισμοῦ, περί τοῦ ὁποίου ἐμφανίζεται ὡς κοπτόμενος ὁ κ. Βαρθολομαῖος, καί τό ὁποῖον ὡδήγησε, δυστυχῶς, τούς τελευταίους αἰῶνες στήν δημιουργία Πατριαρχείων μέ ἐθνολογικά κριτήρια, ἀλλά, διευρύνεται τό κακόν, ἐφ’ ὅσον θά ἄγεται καί θά φέρεται ἤ μᾶλλον θά χειραγωγεῖται ἡ ἐκκλησιαστική διοίκησις ὑπό τῶν κοσμικῶν δυνάμεων καί τῆς ἐν γένει πολιτικῆς ἐξουσίας, ἀναλόγως τῶν συμφερόντων καί σκοπιμοτήτων αὐτῶν.Καί, δυστυχῶς, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί ἰδιαιτέρως ὁ σημερινός Προκαθήμενός του, ὁ κ. Βαρθολομαῖος, λόγω τῆς οἰκουμενιστικῆς διαβρώσεώς των, ἀλλά καί τῆς ἐμπλοκῆς των σέ παίγνια καί σχεδιασμούς ξένων παραγόντων,δέν διστάζουν νά ὑπονομεύουν σέ ὅλα τά ἐπίπεδα καί νά ναρκοθετοῦν τό μέλλον τῆς Ὀρθοδοξίας, πρός χαράν τῶν προαιωνίων ἐχθρῶν Της καί δή τοῦ καιροφυλακτοῦντος ἀντιχρίστου Παπισμοῦ.

Ἰδού, διατί τό ἐπί θύραις νέον ἔτος, ἤδη μάλιστα ἀρχῆς γενομένης ἀπό τοῦ ἐπικειμένου πρώτου μηνός αὐτοῦ, φέρει τήν Ὀρθοδοξία καί τόν Ἑλληνισμό πρό λίαν δυσαρέστων καί κρισίμων ἐξελίξεων, οἱ ὁποῖες, βεβαίως, δέν ἐπιτρέπουν κανενός εἴδους καί οὐδεμιᾶς δικαιολογίας ἐφησυχασμόν, ἀδράνεια ἤ οὐδετερότητα. Ὅταν παραβλάπτεται ἡ σώζουσα ἀλήθεια, ἡ ἐκκλησιαστική ἑνότης ἀλλά καί τό μέλλον τῆς Πατρίδος μας, τότε ἡ ἀδιαφορία, ἡ ἀνοχή καί ἡ σιωπή συνιστοῦν συνευθύνη καί συνενοχή γιά τίς ἐπερχόμενες συνέπειες καί συμφορές. Οἱ ἁρμόδιοι καί εἰς τά δύο πεδία, τό πολιτικό καί ἐκκλησιαστικό, ὀφείλουν νά ἐνεργήσουν ἀμελητί τά δέοντα καί ὀφειλόμενα,διά νά μήν εἶναι ὑπόλογοι καί ἀναπολόγητοι δι’ ὅσα περαιτέρω ἐπισυμβοῦν. Ἄς μή δυσανασχετοῦμε καί ἐπικρίνουμε ὑποκριτικῶς τούς ἐπιλέγοντας τό κακόν συνανθρώπους μας, γιά τή σύγχρονη κατάντια τῶν κοινωνιῶν καί ὁλοκλήρου τῆς ἀνθρωπότητος. Ἡ κακή πορεία δέν ἐξαρτᾶται μόνον ἀπό τό ἐνεργούμενο κακό ἐκ μέρους τῶν ἄλλων, ἀλλά, κυρίως, ἀπό τό μή ἐνεργούμενο ἀγαθό ἐκ μέρους μας! Ἄλλωστε θεολογικῶς θεωρεῖται ὅτι τό κακόν δέν ὑφίσταται, παρά μόνον ὡς ἔλλειψις τοῦ ἀγαθοῦ! Οὔτε ἡ ἱστορία μας, ὡς Ἑλλήνων, οὔτε ἡ Παράδοσίς μας, ὡς Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, μᾶς θέλουν οὐδετέρους, ἀδιαφόρους ἤ δειλούς, ἀλλά ἀγωνιστάς. Διότι, τελικῶς, τό ζητούμενον εἶναι ἐάν καί κατά πόσον ἀγωνιζόμεθα πραγματικῶς καί μάλιστα ἡρωϊκῶς ἤ μαρτυρικῶς, δηλαδή εἰλικρινῶς καί μέ αὐταπάρνησιν, ὑπέρ τῆς Πίστεως καί τῆς Πατρίδος μας, τά ὁποῖα διατεινόμεθα ὅτι ἀγαποῦμε. Διότι, τελικῶς, αὐτό τό ὁποῖον χαρακτηρίζει τήν ἐποχήν μας καί ἐξαιτίας τοῦ ὁποίου προέκυψε καί συντηρεῖται ἡ ἐθνική καί πνευματική μας “παρακμή” εἶναι ἡ ἔλλειψις ἡρωϊκοῦ καί μαρτυρικοῦ φρονήματος! Μέ αὐτά μόνον εἶναι δυνατόν νά ἀντιμετωπισθοῦν ἐπ’ ἀγαθῶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς Ὀρθοδοξίας τά προαναφερθέντα ἐπικίνδυνα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ, τά ὁποῖα ὀφείλομε ἅπαντες ὡς συνυπεύθυνοι πρωτίστως διά τό κοινόν κτῆμα τῆς ὑγιαινούσης Πίστεώς μας καί τήν ἐν τῆ Ἀληθεία ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀλλά καί τήν κοινή μας Πατρίδα, ἐξεγειρόμενοι πνευματικῶς καί εἰρηνικῶς, νά ἀντιμετωπίσωμε καί ἐμποδίσωμε, Θεοῦ θέλοντος, μέ ἐπιτυχίαν!

(Ἐφημ. “Ὀρθόδοξος Τύπος”, ἀρ. φύλλου 2241, 4/1/2019)

13 Δεκεμβρίου, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Σεβαστοί Πατέρες και αδελφοί που αγωνίζεστε τον καλό αγώνα για την απαλλαγή Της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας από την αιχμαλωσία της Παναίρεσης των εσχάτων τον Οικουμενισμό, τον φιλοοικουμενισμό και την Πανθρησκεία προσέξτε , διότι στις ημέρες αυτές έρχεται πλέον η ώρα της μεγαλύτερης επέμβασης Του Κυρίου μας στο Εκκλησιαστικό πρόβλημα του φιλοοικουμενισμού, που ταλανίζει δεκαετίες Την Εκκλησια. Γίνεται το Σάββατο στις 15/12/2018 στο Κίεβο η εκλογή προκαθημένου για την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας που θα αναγνωρισθεί εκ μέρους του Φαναρίου.  Το γεγονός αυτό είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσει άμεσα την Ρωσία με τις συμμάχους τοπικές Εκκλησίες που θα την ακολουθήσουν από τη μία πλευρά και το Φανάρι με τις περισσότερες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που θα το ακολουθήσουν από την άλλη πλευρά, σε αμοιβαία, όχι απλώς Ακοινωνησία, αλλά Σχισματική η μία πλευρά για την άλλη θεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν με την σύμφωνη γνώμη ειδικού συμβουλίου που παρακολουθεί τα Εκκλησιαστικά γεγονότα στην Ουκρανία, έχει δώσει εντολή στον Πατριάρχη Κύριλλο και την ηγεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για επίθεση πλήρη στο Φανάρι για τα όσα πράττει στην Ουκρανία και του έχει μάλιστα ήδη υποδείξει του Ρώσου Πατριάρχη να εκμεταλλευτεί μελλοντικά στη διένεξη με το Φανάρι όχι μόνο τα Κανονικά προβλήματα του Ουκρανικού Εκκλησιαστικού ζητήματος, αλλά και τα Δογματικά παραπατήματα του Φαναρίου. Η ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας απλά θα υπακούσει στον Πούτιν, καθώς οι Αρχιερείς της Ρωσικής Εκκλησίας αφενός μεν πιστεύουν, ότι έχουν με το μέρος τους το δίκαιο που απορρέει από τους Κανόνες Της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφετέρου δε διότι στην Εκκλησιαστική της πρακτική η ηγεσία της Ρωσικής Εκκλησίας ακολουθεί την Σεργιανιστική παράδοση, που θέλει η Εκκλησιαστική ηγεσία να υπακούει  στα κελεύσματα της εκάστοτε Κρατικής εξουσίας. Επίσης σε άλλο άρθρο προ ημερών διάβασα στο διαδύκτιο, ότι ο Πάπας της Ρώμης ενώ παριστάνει τον ουδέτερο για την Εκκλησιαστική διαμάχη στην Ουκρανία μεταξύ Μόσχας και Φαναρίου, στην πραγματικότητα υποστηρίζει το Φανάρι και επιδιώκει την Εκκλησιαστική απομόνωση της Ρωσίας, γιατί η Ρωσική Εκκλησία παρά τη διπλωματική στην ουσία συμμετοχή της στα Οικουμενιστικά δρώμενα, δεν θέλει να αναγνωρίσει στον Πάπα της Ρώμης καμμιάς μορφής Πρωτείο για λόγους δικών της απαιτήσεων η φρονημάτων και ούτε επιθυμεί κοινό ποτήριο με τη Ρώμη. Εάν η Εκκλησία της Ρωσίας  απομονωθεί, η Ρώμη τουλάχιστον θα μπορέσει ευκολότερα να ενωθεί Εκκλησιαστικά με το Φανάρι και όσους το ακολουθούν οπότε να πραγματώσει το σχέδιό της για κοινό ποτήριο με τις περισσότερες τουλάχιστον Ορθόδοξες τοπικές Εκκλησίες που θα ακολουθούν το Φανάρι και επιρρεάζονται κυρίως από τις Δυτικές δυνάμεις που υπηρετούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων. Οπότε μη μας φανεί καθόλου παράξενο, ότι ο Κύριός μας μπροστά σε αυτά τα καταλυτικά για Την Εκκλησία Του σχέδια, θα χωρίσει γρήγορα την ήρα από το στάρι και εμείς οι αληθινοί Ορθόδοξοι θα βρούμε μία Εκκλησιαστικά ασφαλέστερη λύση από Δογματικής και Κανονικής απόψεως. Εάν η Ρωσία υπερασπίσει, έστω και εξ ανάγκης, την αληθινή Ορθοδοξία στο μέλλον, τότε όποιος αρνηθεί να ενωθεί με αυτή την πλευρά, που θα είναι και Δογματικά με την πλήρη έννοια η επί της γης Μία Αγία Καθολική και Αποστολικη Εκκλησία, αυτομάτως και Ορθόδοξα να πιστεύει, εάν αρνηθεί να προσέλθει σε ένωση με Την Εκκλησία, που θα ακολουθεί τα Ορθόδοξα Δόγματα και Παραδόσεις, θα γίνεται Σχισματικός έναντι Της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τα φαινόμενα που βιώνουμε στον χώρο των Παλαιοημερολογιτών με πολλές παρατάξεις και Συνόδους,  και στον χώρο των Αποτειχισμένων προερχόμενων από το Νεο ημερολόγιο με ομάδες Ορθοδόξων με αντιπαλότητα μεταξύ τους, μόνο κατά οικονομία μπορεί να γίνουν δεκτά ή έστω ανεκτά από τους γνωρίζοντες, έστω και λίγο Θεολογία και Κανονικό δίκαιο, γιατί όλες αυτές οι ομάδες μικρότερες ή μεγαλύτερες δικαιούνται Κανονικά να αντιστέκονται στην Παναίρεση, διότι μέχρι σήμερα καμμία από τις αυτοκέφαλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, με αναγνωρισμένα Κανονικά δικαιώματα, είτε από Οικουμενικές, είτε από Πανορθόδοξες, είτε και από την Σύνοδο του Φαναρίου, όταν εκεί επικρατούσε η καθαρή Ορθοδοξία, καμμία τέτοια Εκκλησία μέχρι σήμερα, δεν ανέλαβε το βάρος ενός αληθινού αγώνα για την Πίστη μας, καταδικάζοντας την Παναίρεση των εσχάτων τον Οικουμενισμό και φιλοοικουμενισμό και τα φαινόμενα της Πανθρησκείας, ούτε κατεδίκασε τουλάχιστον τους εξ Ορθοδόξων ηγέτες αυτών των Δογματικών εκτροπών σε προσωπικό επίπεδο. Εάν υπάρξει έστω και μία Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρισμένη στο παρελθόν ως Αυτοκέφαλη με ένα από τους προαναφερθέντες τρόπους ανακήρυξης του Αυτοκεφάλου της, που θα υπερασπίσει την Ορθόδοξη Πίστη και Εκκλησία, τότε  είμαστε όλοι υποχρεωμένοι, είτε προερχόμενοι από το Νέο, είτε από το Πάτριο να συγκοινωνήσουμε μαζί της, διότι θα είναι πλέον αληθινοί Ορθόδοξοι οι κληρικοί και τα μέλη αυτής της Εκκλησίας και μάλιστα με πλήρη Κανονικότητα. Τότε και με εμάς τους Ορθοδόξους που αντιστεκόμαστε τόσα χρόνια, με ότι μέσα έχουμε για Την Αγάπη Του Κυρίου μας, στην προσπάθεια κατάλυσης Αυτής Της Εκκλησίας Του από τους αρχηγούς των Αποστατών της αληθινής Πίστεως Αιρετικών, τότε αυτό το Εκκλησιαστικό Σώμα των αληθινών Ορθοδόξων δεν θα είναι απλά στα λόγια ή στις διακηρύξεις , αλλά στην πραγματικότητα και στην ουσία η συνέχεια Της Μίας Αγίας Καθολικής και  Αποστολικής  Εκκλησίας επί της Γης, ενωμένοι άρρηκτα με Την Εκκλησία των Οικουμενικών και Πανορθοδόξων Συνόδων, την Εκκλησία Των Πατέρων και Των Αγίων την μόνη αληθινή Εκκλησία Του Χριστού μας, την αληθινά Μία  Εκκλησία, Την Περιστερά.)   

Πολυμενόπουλος Διονύσιος, τέως Λυκειάρχης,  Στέλιου Μαυρομμάτη 5,  Πάτρα 26442 

ο ελάχιστος των Δούλων Του Χριστού μας  

Πηγή: http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/12/blog-post_13.html

18 Νοεμβρίου, 2018

Ιερώνυμος-Τσίπρας ποντάρουν στην στημένη διαδικασία

 

Η συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα έχει πολλά κοινά με την συμφωνία Κοτζιά-Δημητρώφ.

* Η ευρύτατη βάση απορρίπτει και τις δύο συμφωνίες, αλλά η βούληση αυτής της βάσης αγνοείται παντελώς.

* Και οι δύο συμφωνίες λειτουργούν ανατρεπτικά και μειοδοτικά εις βάρος της Ελλάδος (της ιστορικής και της Ορθόδοξης ταυτότητάς της).

* Και οι δύο συμφωνίες έγιναν μυστικά από «πρόσωπα» και «κύκλους» που θα έπρεπε να ήσαν οι τελευταίοι για να κάνουν αυτές τις συμφωνίες. Οι πεποιθήσεις αυτών των ανθρώπων ήταν σίγουρο ότι θα έφερναν καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα. Εκ των υστέρων δεν θα είναι υπερβολικό να πει κανείς ότι γι’΄αυτές ακριβώς τις πεποιθήσεις βρέθηκαν στις θέσεις που βρέθηκαν.

Η συμφωνία Κοτζιά-Δημητρώφ έγινε μεταξύ ενός απογόνου των κομιτατζήδων, μέλους μιας κυβέρνησης απόλυτα ελεγχόμενης από τον Σόρος και ενός σημαιοφόρου της νέας τάξης με κομμουνιστικές ιδεοληψίες, μέλους της εθνομηδενιστικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απόλυτα ελεγχόμενης από τους αμερικανούς και με βαθιές διασυνδέσεις με τον Σόρος. Η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου έγινε μεταξύ ενός άθεου και ενός προκαθήμενου που δεν ξέρει ακόμη αν πιστεύει ή όχι και που έχει ήδη προδώσει την Ορθοδοξία στο ύψιστο επίπεδο, στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης, και όπου αλλού βρίσκει ευκαιρία. Είναι ο προκαθήμενος που «έκανε πέρα» συνεχώς για να περνάει ο Τσίπρας ανενόχλητος τους αντιχριστιανικούς νόμους. Αλήθεια, όλες αυτές οι υποχωρήσεις του Ιερώνυμου τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν στο πλαίσιο αυτής της μυστικής συμφωνίας; (με τι ανταλλάγματα δεν θα μάθουμε ποτέ) Όλες αυτές οι υποχωρήσεις του Ιερώνυμου δεν ήταν αναγκαία βήματα για να «κάτσει» καλύτερα και η συμφωνία που τώρα μας ξεφούρνισαν; Δεν βάδιζαν προς την ΙΔΙΑ κατεύθυνση; Δεν είναι παραδείγματος χάριν πιο εύκολο να επιβάλεις ένα «ουδετερόθρησκο κράτος» όταν έχεις επιβάλει και σωρεία αντιχριστιανικών νόμων και όταν έχεις μετατρέψει το μάθημα των θρησκευτικών σε οικουμενιστικό και συγκρητιστικό ανοσιούργημα;

* Και οι δύο συμφωνίες ακυρώθηκαν με το καλημέρα σας. Η συμφωνία Κοτζιά-Δημητρώφ ακυρώθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της όταν Ζάεφ και λοιποί μιλούσαν για «μακεδόνες» και «μακεδονία«, ακυρώθηκε (ουσιαστικά) και στο δημοψήφισμα κι ας ήταν προαιρετικό, ακυρώθηκε όταν εκβιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν μέλη της αντιπολίτευσης για να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του συντάγματος, ακυρώθηκε και ακυρώνεται με την συνέχιση της εγκληματικής προπαγάνδας των σκοπιανών. Ακυρώθηκε και από την Ελλάδα που βλέπει τις άνω παραβιάσεις και τις δέχεται, ακυρώθηκε και με την πρόωρη σύσταση της δήθεν «διεπιστημονικής επιτροπής» που θα προσαρμόσει τα βιβλία ιστορίας με αυτήν την προδοτική συμφωνία (η συμφωνία προβλέπει την σύσταση αυτής της επιτροπής μετά την κύρωσή της και από την Ελληνική βουλή). Εν ολίγοις, η όλη πορεία δείχνει την φασίζουσα νοοτροπία των μερών που έφτιαξαν την συμφωνία που βεβαίως δεν έχει αποδοχή στον πραγματικό κόσμο και ως εκ τούτου είναι αναγκαίο κάθε φορά να την αναπροσαρμόζουν, να κάνουν «ερμηνείες» και «παρερμηνείες», να «βλέπουν» και να «παραβλέπουν», να παραβιάζουν οι ίδιοι την διαδικασία που έθεσαν για να την κρατήσουν «ζωντανή» και σταδιακά να την επιβάλουν με το έτσι θέλω.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ και με την συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα. Την ακύρωσε το ανώτατο όργανο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο σημείο 3 όπου αποφάσισε: «3. Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.» Αυτό σημαίνει ότι η συμφωνία έχει ακυρωθεί διότι στο κοινό ανακοινωθέν Τσίπρα-Ιερώνυμου στο 15ο σημείο αναφέρει: «Οι παραπάνω δεσμεύσεις των δύο μερών θα ισχύουν υπό την προϋπόθεση τήρησης της Συμφωνίας στο σύνολό της».

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ που ξέρει να μαγειρεύει την διαδικασία για να του βγαίνει κάθε φορά το αποτέλεσμα που θέλει και λέει [όπως μας είπε και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος]: «Τώρα συζητάμε το καταρχήν, εάν θα δεχθούμε αυτό το κείμενο ή θα το απορρίψουμε. Όταν αποφασίσουμε ότι θα το δεχθούμε το κείμενο αυτό, τότε θα εισέλθουμε στην κατά άρθρο συζήτηση.» Με αυτόν τον τρόπο το σημείο που δημιουργεί εμπόδιο, «σερβίρεται» στην «Ειδική Επιτροπή» για να το «μελετήσει»! Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος χαρακτήρισε την πρώτη απόφαση της Ιεράς Συνόδου «ΜΕΙΖΩΝ» [1. Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.] και την τρίτη απόφαση της Ιεράς Συνόδου «ΕΛΑΣΣΩΝ» [3. Να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος.] Δηλαδή αρχίσανε και εδώ οι «ερμηνείες» και οι «παρερμηνείες» για να πάει το πράγμα παρακάτω.

Ερώτηση: Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου γιατί δεν αναφέρεται ότι οι αποφάσεις (1 έως 3) διαβαθμίζονται σε σημασία και βαρύτητα; Πως αποφάσισε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ότι το 1. είναι «ΜΕΙΖΩΝ» και το 3. είναι «ΕΛΑΣΣΩΝ»;

Από τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργικού Γραφείου και του Αρχιεπισκόπου που ακολούθησαν βλέπουμε το ίδιο. Το 1. είναι το «ΜΕΙΖΩΝ» για αυτούς, το 3. που δεν συμφέρει είναι το «ΕΛΑΣΣΩΝ».

Ανακοίνωση Πρωθυπουργικού Γραφείου:

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ως εκ τούτου, η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση Σχεδίου Νόμου, στο πλαίσιο του Κοινού Ανακοινωθέντος της 6ης Νοεμβρίου, που αποτελεί ένα ιστορικό βήμα για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους.

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε γνώση της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Το δε καθεστώς της μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί –σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Δήλωση Αρχιεπισκόπου:

«Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και την συνέχιση του ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η από κοινού συνεργασία αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα για την εμβάθυνση των διακριτών μας ρόλων στο πλαίσιο πάντα της από κοινού εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας».

Η απαξίωση του Πρωθυπουργικού Γραφείου (το καθεστώς μισθοδοσίας είναι δική μας δουλειά) απέναντι στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην αλλάξει τίποτα στο μισθολογικό δεν θα πρέπει όμως να μας ξαφνιάσει, διότι την ίδια απαξίωση έδειξε και ο Αρχιεπίσκοπος στην Ιερά Σύνοδο. Τσίπρας-Ιερώνυμος είναι σύμμαχοι, την συμφωνία τους θέλουν να περάσουν.

«Αρχιεπίσκοπος: Ήρθαμε να συζητήσουμε για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Αρχιεπίσκοπος: Σώπα καλέ μην μεγαλοποιείτε το θέμα με τους κληρικούς.

Αρχιεπίσκοπος: Αυτά που μας λέτε δεν μας ενδιαφέρουν σταματήστε.

Αρχιεπίσκοπος: Δεν υπάρχει λόγος είστε εκτός θέματος.

Αρχιεπίσκοπος: Είστε εκτός θέματος.

Αρχιεπίσκοπος: Ό,τι έχετε να πείτε να το πείτε όταν σας καλέσουν στην επιτροπή που θα συσταθεί.

Αρχιεπίσκοπος: Αυτή είναι η άποψή σου να την κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Αρχιεπίσκοπος: Άποψη σας κλείστε τον υπολογιστή (tablet) και αν δεν θέλετε να είστε εδώ αποχωρήστε.»

Το πρώτο βήμα έγινε. Η ασύλληπτα καταστροφική αυτή μυστική συμφωνία νομιμοποιήθηκε ως «διάλογος». Ας προσέξουμε πως διατυπώθηκε το σημείο 1 από τους εκπροσώπους τύπου της Ιεράς Συνόδου: «Να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.», και πως το επανέλαβε το πρωθυπουργικό γραφείο: «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέληξε ομοφώνως στην απόφαση να συνεχιστεί ο διάλογος Πολιτείας – Εκκλησίας στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.» Δεν πρόκειται όμως περί «συνέχισης διαλόγου», πρόκειται περί μίας μυστικής συμφωνίας μεταξύ δύο ανθρώπων, άκρως ανατρεπτικής και καταστροφικής που μέσα σε μία ημέρα βαπτίστηκε διάλογος Πολιτείας Εκκλησίας. Αυτό τους ενδιέφερε σε αυτήν την φάση και να περάσουν όλα τα σημεία που θέλουν να αλλάξουν ως «θέματα κοινού ενδιαφέροντος» που θα «μελετηθούν» από δική τους «Ειδική Επιτροπή» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (που είναι εκτελεστικό όργανο και τίποτε άλλο). Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ναυπάκτου όταν για το σημείο 3 είπε: «αν προχωρήσει ο διάλογος μπορεί και σε αυτό να βρεθεί μια λύση». Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βάλει έναν δικό του να κάνει την «πρέπουσα» εισήγηση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τελική έγκριση.

Με αυτόν τον τρόπο θα «καλύψουν» και το 15ο σημείο του κοινού ανακοινωθέντος που έχει ως προϋπόθεση την τήρηση της συμφωνίας στο σύνολό της -περνώντας δηλ. όλα τα θέματα «κοινού ενδιαφέροντος» μέσα από την «ειδική επιτροπή» και παρακάμπτοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου στο σημείο 3- εκτός αν υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις από τώρα και δεν αναλωθεί ο κόσμος στο γνωστό επικοινωνιακό παιχνίδι που θα στήσουν Ιερώνυμος-Τσίπρας.

Είδαμε το ίδιο «έργο» σε πολλές περιπτώσεις όπως και στο μάθημα των Θρησκευτικών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ. Οι τελευταίες γραμμές του Δελτίου Τύπου εκείνης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας που σφράγισαν την καταστροφή του μαθήματος των Θρησκευτικών θα μείνουν αξέχαστες:

«Μετά το διάλειμμα ακολούθησε ευρύτατος διάλογος επί της Εισηγήσεως, κατά τον οποίο έλαβαν τον λόγο πολλοί Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς.

Εν κατακλείδι ο Μακαριώτατος εκφράζοντας το σεπτό Σώμα της Ιεραρχίας ευχαρίστησε τα Αρχιερατικά Μέλη της Επιτροπής για την πλήρη ενημέρωση που παρείχαν στο Σώμα της Ιεραρχίας επί του θέματος.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν.»

ΝΑ ΠΩΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ.

***

Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

ΠΗΓΗ

https://www.katanixis.gr/2018/11/blog-post_301.html#more

18 Ιουλίου, 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

σ.σ. Η Διοικούσα Εκκλησία συνηθίζει να στέλνει μηνύματα «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ».
Καιρός πια να αρχίσει και ο Λαός του Θεού (και όχι σκέτο «Λαός») να στέλνει μηνύματα «ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ».

Επειδή πιστεύουμε ότι το κείμενο «ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» που διανεμήθηκε από τις Μητροπόλεις (πόσες και ποιες άγνωστο) δεν συμφωνεί με τις απόψεις όλων των μητροπολιτών, κύριο υπεύθυνο για αυτήν την τραγική κατάντια και πραγματική ΞΕΦΤΙΛΑ καθιστούμε τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος μαζί με μία όλο και αναπτυσσόμενη δυστυχώς κλίκα «προοδευτικών» οικουμενιστών μητροπολιτών πάνε να μετατρέψουν την Εκκλησία της Ελλάδος σε κανονικό ΤΣΙΡΚΟ και ΕΡΕΙΠΙΟ.

Αρνούνται να συνταχθούν στο πλευρό του ποιμνίου τους υπέρ του δίκαιου αγώνα για την Ελληνική και Ορθόδοξη Μακεδονία, διακηρύττοντας ότι αυτό είναι έργο της κυβέρνησης και όχι της Εκκλησίας, ΔΕΧΟΝΤΑΙ παράλληλα να γίνουν υπάλληλοι και «ταχυδρόμοι» των πολιτικών μηνυμάτων της άθεης Ευρώπης που πασχίζει εδώ και ολόκληρες δεκαετίες να μετατρέψει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες σε ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ. Σε κάποιες δε περιπτώσεις, όπως ΕΔΩ, αναλαμβάνουν τον ρόλο του συμβούλου και χαράκτη της ευρωπαϊκής πολιτικής. Μιλάμε για ξεπεσμό άνευ προηγουμένου και βεβαίως κατανοούμε την καούρα των οικουμενιστών της Κολυμπάριας ψευδοσυνόδου για το νέο συγκρητιστικό μάθημα των Θρησκευτικών και τις πολιτικά ορθές «αντι-εθνικιστικές», «αντιφασιστικές» και «αντιρατσιστικές» τους κορώνες.

Για τα ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ των καταραμένων ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ έχουν ξεπεράσει ακόμα και αυτούς τους πολιτικάντηδες στις κωλοτούμπες. Οι δικές τους δε κωλοτούμπες είναι πολύ χειρότερες, διότι τασσόμενοι στο πλευρό της άθεης Ευρώπης ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ και γίνονται μεταφορείς -άρα και συνεργοί- ενός φαύλου μηνύματος που σκοπό έχει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά τους λαούς… και κάποιοι αφελώς ελπίζουν ότι θα πάρουν Ορθόδοξη θέση για τις νέες ταυτότητες. Για αυτά τα τριάκοντα αργύρια υπέγραψαν και αυτοί το πρώτο «μνημόνιο» στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης και θα επιχειρήσουν να υπογράψουν και άλλα εάν δεν τους σταματήσουμε.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ να μοιράσετε ξανά αυτό το ΥΡΩ-ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ στους Ιερούς Ναούς.

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ το επόμενο έτος θα πρέπει να είστε έτοιμοι και για τις συνέπειες. ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ για αυτό να είστε σίγουροι και έπειτα εμείς.

ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ.

ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ» ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣΤο κείμενο «Προς τον Λαό» από Οι μάσκες πέφτουν.

***

π. Άγγελος Αγγελακόπουλος: Εξετέθη ανεπανάληπτα η Ιερά Σύνοδος

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΛΙΜΙΡΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. [ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV]

https://www.youtube.com/watch?v=qy3lH8Zt74k

Το Βίντεο από το Κατάνυξις

 Πηγή: https://averoph.wordpress.com/2018/07/17/%ce%bc%ce%ae%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bb%ce%b1%cf%8c-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%8d-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b9%ce%bf/

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση