ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ!!!

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 6:57 μμ στο Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2019

Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης
Καθηγητής Θεολόγος – Συγγραφέας.
Πρόεδρος Θεολόγων και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας

            Αγαπητοί αναγνώστες, οι σημερινές πολιτικές, εθνικές και εκκλησιαστικές κρίσεις, όπως το συζητούμενο θέμα (χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας), δεν είναι η νόσος αλλά τα συμπτώματα της νόσου που είναι η Άρνηση της Αγίας μας Ορθοδοξίας!!!

          Η θρησκευτική ουδετερότητα, είναι ο βελούδινος διασυρμός της εκκλησίας μας, στα τεχνάσματα της εποχής μας, όπου ο «περονόσπορος» της αθεΐας προσπαθεί να επιβάλλει…

          Η θρησκευτική ουδετερότητα, είναι το διαζύγιο, μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας!!! Η θρησκευτική ουδετερότητα είναι το πνεύμα και το φρόνημα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ και «ξεχαρβαλωμάτων» που προσπαθούν να επιβάλλουν οι Μυρμηκολέοντες – Ναι οι Μυρμηκολέοντες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Γιατί λέγονται Μυρμηκολέοντες; (Γιατί είναι σαν τους δαίμονες, που η δύναμή τους, αντιστοιχεί με τα μυρμήγκια- ενώ εκείνοι απειλούν τους πάντες σαν τους λέοντες).

Με την θρησκευτική ουδετερότητα σταματούν, να χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών την Κυριακή και σε γιορτές που καλούν τους χριστιανούς για προσευχή και για ένωση με τον Χριστό (Θεία – Κοινωνία).

Θρησκευτική ουδετερότητα !!! Με αυτήν ετοιμάζεται η αποπομπή των καθηγητών θεολόγων από τα σχολεία και διαγράφεται το μάθημα των Θρησκευτικών από τα σχολεία, αφού η χριστιανική μας διδασκαλία πολτοποιείται με τα άλλα θρησκεύματα. Δυστυχώς η Παιδεία μας σε Ανατολή και Δύση είναι κατευθυνόμενη… Οι Τρεις Ιεράρχες (Μ. Βασίλειος – Γρηγόριος ο Θεολόγος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος) μας τονίζουν ότι η Παιδεία μας πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου…

Δυστυχώς η Παιδεία ανήκει στο σύστημα. Τα εκατομμύρια βιβλία που εκδόθηκαν από το 1999 βομβάρδιζαν τα παιδιά μας και θέλουν να τα κάνουν (ΡΟΜΠΟΤ). Ναι ΡΟΜΠΟΤ !!!

Το βιβλίο έχει τη δύναμη σαν το όπλο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ…

Οι εθνομηδενιστές, οι γραικύλοι πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελληνορθόδοξη Παιδεία ήταν το «άλογο» που ανέβηκε ο Ελληνισμός για να ελευθερωθεί το 1821.

ΕΡΩΤΩ.

Στη θρησκευτική ουδετερότητα θα έχει καμιά σημασία η Ορθόδοξη εικόνα στα Δικαστήρια – Σχολεία – Δημόσια κτήρια – Νοσοκομεία; Ασφαλώς όχι!!! π. χ. Όταν πάει σε ένα νοσοκομείο της Ελλάδας άρρωστος (Πακιστανός, Μαροκινός κ.λπ. που είναι Μωαμεθανοί), βλέποντας μια εικόνα του Χριστού, αμέσως με (νομική κάλυψη) έχουν το δικαίωμα να την κατεβάσουν. Άκουσον – Άκουσον!!! Μπορεί ακόμα να κάνει και μήνυση στον Διοικητή του νοσοκομείου και να τοποθετήσει τη φωτογραφία του Μωάμεθ – ανενόχλητος. Που ζούμε; Τι ακόμα θα δούμε; Μας εξοντώνουν σαν Έλληνες χριστιανούς!!!

Σε ουδετερότητα της θρησκευτικότητάς μας δεν μπορεί η Σημαία μας η Ελληνική να φέρει τον Τίμιο Σταυρό σύμβολο Απολυτρώσεως, Νίκης και Δυνάμεως!!! Ακόμα δεν θα μπορούμε, να κάνουμε ιερές λιτανείες του Επιταφίου την Μ. Παρασκευή ή των Ιερών Εικόνων ή των Ιερών Λειψάνων. Επίσης δεν θα μπορούν να υπάρχουν στα Δημόσια Νοσοκομεία, εκκλησίες, ιερείς, που θα μπορούν να τελούν Θείες Λειτουργίες ή Παρακλήσεις…… ούτε θα υπάρχουν εκκλησίες σε στρατόπεδα ή στρατιωτικά νοσοκομεία.

ΕΡΩΤΩ

α) Σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος θα εορτάζονται Χριστούγεννα και Πάσχα; Θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να παίρνουν άδειες Χριστούγεννα ή Πάσχα; (Τα συμπεράσματα δικά σας…..)

β) Θα μπορούν οι κληρικοί μας να κυκλοφορούν, με την σημερινή ενδυμασία τους ελεύθερα; Κινδυνεύουμε αν κάποιος άπιστος κάνει μήνυση, να φύγουν και τα ράσα των κληρικών μας. Το ράσο το Ελληνικό είναι ένδοξον!!! Το ράσο το Ελληνικό έφτιαξε βασίλεια και έσωσε την Πατρίδα μας!!!

ΣΕ ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ τι θα φύγει και τι θα μείνει από την Ορθόδοξη Παράδοσή μας; Δεν έμεινε τίποτα όρθιο είναι όλα υπό διάλυση… Βλέπουμε το ξεπούλημα της Ελληνικής μας Μακεδονίας. «Όπου Ελλάδα – εκεί Μακεδονία – όπου Μακεδονία εκεί Ελλάδα και όπου Ελλάδα και Μακεδονία, εκεί Ορθοδοξία».

ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Το σύγχρονο τέρας της αθεΐας θα το αντιμετωπίσουμε με την Μετάνοια – Προσευχή στο Θεό και την Αγωνιστικότητα!!! Αντίσταση και Ομολογία Πίστεως σε κάθε δεδομένη ευκαιρία… Οι αληθινοί Χριστιανοί δεν είναι οι δειλοί αλλά οι γενναίοι αγωνιστές…

Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο «λαός του Θεού» θα σώσει τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού και της αγέραστης δασκάλας μας που λέγεται Αγία Ορθοδοξία!!!

Δυστυχώς μας οδηγούν με τους ελιγμούς τους η ποιμένουσα εκκλησία μας,σε επικίνδυνες ατραπούς (δηλ. δρόμους).

ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΟΡΦΑΝΟΙ!!! ΟΡΦΑΝΟΙ

ΕΡΩΤΩ

Μήπως, θα κηρυχθεί η αγία μας εκκλησία εν διωγμό;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ,

 «Ου γαρ έδωκεν ημίν ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού» (Απ. Παύλος Β’ Τιμοθέου). (Α’ κεφ. Στιχ. 7).

«ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ…» (Μάρκου κεφ.13ο, στιχ.33)

Η ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Η ΜΗΤΕΡΑ ΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ, βρίσκεται στην αγχόνη (από τους Μυρμηκολέοντες της Νέας τάξης πραγμάτων…)         

                   ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!!! 

Με αγωνιστικό χαιρετισμό και με κραυγή πόνου και αγωνίας..

Νικόλαος
Τηλ. 6907546676


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση