ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

Ονούφριος σε ΠτΔ: “Η πίστη έσωσε τους Έλληνες στα χρόνια της αιχμαλωσίας”

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 3:36 μμ στο Παρασκευή, 26 Μαρτίου, 2021

onoufrios minima

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Συγχαρητήρια επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, απέστειλε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου κ. Ονούφριος.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος στην επίστολή του μεταξύ άλλων τονίζει: “Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και ολόκληρου του Ορθόδοξου Ουκρανικού λαού, σας συγχαίρω θερμά τόσο εσάς όσο και όλους τους Έλληνες με τους οποίους έχουμε κοινή πίστη, για την 200ή επέτειο της έναρξης του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα.”

“Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αιώνων αιχμαλωσίας του ελληνικού λαού, η Εκκλησία του Χριστού και η Ορθόδοξη πίστη ήταν το ζωογόνο φως που επέτρεψε στον ελληνικό λαό να επιβιώσει από το σκοτάδι της απιστίας και της ξένης κυριαρχίας, αλλά και να διατηρήσει την ταυτότητά τους” – προσθέτει ο κ. Ονούφριος.

Στην συνέχεια ο Μακαριώτατος αναφέρει: “Είναι συμβολικό ότι η εξέγερση του 1821 ξεκίνησε την ημέρα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την ευλογία του Μητροπολίτη Παλαιών Πατρών Γερμανό.”

“Επίσης, είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι η Ουκρανία, όπου μια σημαντική ελληνική διασπορά έζησε και ζει ακόμα, σχετίζεται άμεσα με αυτήν τη σημαντική ημερομηνία. Οι Έλληνες της Οδησσού, της Μαριούπολης, της Χερσώνα, του Νίζιν και άλλων πόλεων της Ουκρανίας ζούσαν για πολλά χρόνια με πίστη στην ανεξαρτησία της πατρίδας τους και διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για την ελληνική εξέγερση του 1821” – προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Ονούφριος.

Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, υπογραμμίζει: “Πιστεύω ότι η μνήμη των γεγονότων αυτών θα παραμένει πάντα στις καρδιές των λαών μας. Είμαι πεπεισμένος για την ανάγκη συνέχισης της αμοιβαίας επικοινωνίας, υποστήριξης και συνεργασίας μεταξύ των ορθόδοξων λαών και κρατών μας. Εύχομαι στον αδελφικό ελληνικό λαό ειρήνη, ευημερία, ανάπτυξη και ευλογία του Θεού!”

Πηγή: https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/42646-onoyfrios-se-ptd-i-pisti-esose-tous-ellines-sta-xronia-tis-aixmalosias


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση