ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε Λουκάς: «Θα δώσουμε όλοι λόγο στον Θεό»

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 10:14 μμ στο Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, 2020

ΑΠΟ ROMFEA.GR

Γράφτηκε από τον/την Telegram. 03/11 16:02

Ζαπορόζιε Λουκάς: «Θα δώσουμε όλοι λόγο στον Θεό»

loukas zaporozia

Ανοιχτή επιστολή Μητροπολίτη Ζαπορόζιε Λουκά στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο


Η αρχιερατική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει πλέον να σας μιλήσω ως Επίσκοπος, επειδή έχετε πάρει το δρόμο της προδοσίας του Χριστού – του Αρχηγού της Μητέρας Εκκλησίας μας!

Είμαι σίγουρος ότι ο πιστός κλήρος της Κύπρου, δεν μπορεί πλέον να προφέρει το όνομά σας στη θεία υπηρεσία ως Προκαθήμενος.

Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω που γίνετε όργανο της πρόνοιας του Θεού, χάρη στο οποίο ο Χριστός παραχωρεί στο ποίμνιο της Ουκρανίας, μαρτυρικά στέφανα.

Με την αναγνώριση υποστηρίξατε βλάσφημους που φορούν ιερατικά άμφια, και συμβάλλεται στο γεγονός να οπλιστούν με πριόνια και σφυριά οι οπαδοί τους, να αρπάξουν τις εκκλησίες μας, ενώ θα τρομοκρατούν και θα χτυπούν κληρικούς και πιστούς.

Θα φέρετε ακόμη περισσότερα δάκρυα, θλίψη και ταλαιπωρία στις οικογένειες των πιστών παιδιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο κανένας από εμάς δεν θα γογγύσει από αυτές τις θλίψεις, γιατί ξέρουμε ότι “αυτό είναι το πεπρωμένο μας” (Α’ Θεσ. 1, 3), και αν υποφέρουμε μαζί Του (Χριστός), τότε θα δοξαστούμε μαζί Του ( Ρωμ. 8:17).

Προσωπικά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: “Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για την προδοσία αυτή”;

Υπάρχει μόνο ένας Θεός χωρίς αμαρτία, και Αυτός, όπως κανένας άλλος, γνωρίζει όλες τις αδυναμίες και τις αποτυχίες μας. Εάν έχετε αμαρτίες, τότε πραγματικά ο Κύριος δεν θα τις συγχωρήσει σε περίπτωση μετάνοιας;!

Έχω μια ειλικρινή επιθυμία στην καρδιά μου να σας πω: «Ο Χριστός είναι μέσα μας», αλλά μου στερήσατε αυτήν την ευκαιρία.

Το Ευαγγέλιο μάς διδάσκει να μην φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, αλλά επίσης μας λέει ότι δεν υπάρχει χειρότερη πτώση από την προδοσία του Θεού.

Μαρτυρώ ενώπιον του Κυρίου ότι σε περίπτωση μετάνοιας σας είμαι έτοιμος να σας αγκαλιάσω θερμά και να σας αποκαλέσω αδελφό, γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε για εσάς και εμένα!

Αλλά αν εσείς, μαζί με τους εχθρούς της Εκκλησίας, σταυρώνετε τον αγαπημένο μας Σωτήρα, τότε τα λόγια μου για εσάς θα είναι: «’Υπαγε οπίσω μου Σατανά», γιατί δεν αναζητάτε αυτό που είναι ευχάριστο στον Θεό, αλλά ό, τι είναι ευεργετικό για τον διάβολο!

Αγαπητέ μου αδελφέ εν Χριστώ, έχε μετάνοια, γιατί η κρίση του Θεού δεν απέχει πολύ, και θα δώσουμε λόγο για όλα…

https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/40309-zaporozie-loukas-tha-dosoume-oloi-logo-ston-theo


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση