ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

Κάτω από: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 9:50 μμ στο Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2020


Τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματά
μου στο Θεολογικό συνέδριο της Ι. Μητροπόλεως Ηλείας (Φεβρουάριος 2020).

Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης,
καθηγητής Θεολόγος – συγγραφέας,
Ιεροκήρυξ και Πρόεδρος των Ιεροψαλτών Ηλείας
Τηλ. : 6907546676


Τα Θεολογικά συνέδρια, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, που γίνονται εδώ και 39 χρόνια, από τότε (το 1981) που εξελέγη Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Γερμανός, τα διοργανώνει με χαρισματικό και φιλόξενο τρόπο όπως και στο «διοικείν», και επιλύει με πατρικό τρόπο και αγάπη τα αναφυόμενα προβλήματα, στηριζόμενος στην διάκριση, σωφροσύνη που τον διακατέχει και στο «φόβο του Θεού». (Β΄ Κορινθ., κεφ. 7ο , στιχ.1)

Φέτος διεξήχθη το συνέδριο 22 – 23 Φεβρουαρίου 2020 με θέμα: «Η προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία και στο λαό». Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ακούσαμε την εισήγηση ενός καθηγητή, Επίκουρου καθηγητή της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα : «Η θέση της Εκκλησίας στην προσφυγική κρίση».

Θέτω εν συντομία τα αμείλικτα και αναπάντητα ερωτήματά μου για το προσφυγικό.

1) Τους Νεομάρτυρες (Χρίστο και Πανάγο από Γαστούνη και Ανδραβίδα) τους έσφαξαν οι Μουσουλμάνοι– που και αυτό το βιβλίο τους που λέγεται Κοράνιο (η λέξη αυτή είναι Ελληνική από το Κοράω -ώ = φροντίζω). Εμείς σήμερα τρέφουμε τα εγγόνια τους;

2) Τίθεται θέμα προσφυγικό ή λαθρομεταναστευτικό ή λαθροεπικοιστικό;

3) Αμφιβάλλετε, ότι οι λαθρομετανάστες είναι ο Δούρειος Ίππος εξισλαμισμού της Ελλάδος;

4) Ρωτήθηκε ο ελληνικός λαός με Δημοψήφισμα από το Κράτος και την Εκκλησία, για τους λαθροεισβολείς; Έρχονται ως φιλοξενούμενοι ή ως κατακτητές με τον εποικισμό και την ελεύθερη διακίνηση; Έρχονται σταλμένοι από την Τουρκία (από Μαρόκο – Ιράκ – Αφγανιστάν) χωρίς να είναι πρόσφυγες. Καταλάβετέ το. Έχουμε «Υβριδικό πόλεμο» δηλαδή δεν χρησιμοποιούνται όπλα για να μας πολεμήσουν, όμως άλλα μέσα για να μας κατακτήσουν… Θα πρυτανεύσει η Αγάπη για να γεμίσει η Ελλάδα μας τζάμια;  Ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης σε εγκώμιον προς τον Μέγα Μάρτυρα Θεόδωρο (15ο κεφ. 1 παρ., σελ. 264) τους Σκήθες τους αποκάλεσε (Αλητήριους και επικίνδυνους και κυοφορούν τον εναντίον μας πόλεμον…. σαν στρατιώτης Χριστού τονίζει χρησιμοποίησε σαν μαρτυρία την παρρησία σου….για χάρην των ομοδόξων σου….έρχονται για να βεβηλώσουν τα ιερά και τα όσια μας…..).

Είχε λιγότερη αγάπη ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης και άλλοι πατέρες Μέγας Βασίλειος, Μέγας Αθανάσιος; …. από τη σημερινή μας Εκκλησία που παρέχει γη και ύδωρ τη στιγμή που βλέπει ότι ο εχθρός βρίσκεται προ των πυλών της Ελληνικής μας γης;

Θα μας εξοντώσουν….Τι κάνουμε;

5) Το γνωρίζετε κύριε καθηγητά, ότι την 21ην – 9 – 2010, ιδρύθηκε στην Αθήνα Ισλαμοσοσιαλιστικό κόμμα με σύνθημα του (ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ). Ο Βαραββάς που απόλεσεν ο Πιλάτος αντί του Χριστού που σταυρώθηκε ήταν ένας μεγάλος γαιοκτήμονας της τότε εποχής. Οι βαριές φορολογίες, όπως γίνεται σήμερα και σε μας χάριν των λαθρομεταναστών, τον Βαρραβάν τον έκαναν πάμπτωχο. Έγινε αρχιληστής. Δεν πρέπει να προβληματιστούμε; Οι πατέρες της Εκκλησίας μας ετόνιζαν ότι ο αληθινός Θεός, είναι ο Τριαδικός. Ο Μωάμεθ, είναι ένας ψευτοπροφήτης. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, έσωσε την Ορθοδοξία από τον εκμουσουλμανισμό….

Αγαπητοί αναγνώστες.

«Λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» (Α΄ Κορινθ., 4ο κεφ., στιχ. 12 & 13).

Τόλμησα και έθεσα τα ερωτήματα , όπως κι άλλες γενναίες επισημάνσεις και παρεμβάσεις για το προσφυγικό. Πήρα απάντηση; Επειδή οι αλήθειες είναι μαλόκτρες κατά τον ποιητή αποκαλύφθηκε ο κ. καθηγητής, ο οποίος ΟΧΙ μόνο δεν απάντησε αλλά ειρωνεύτηκε, κακοχαρακτήρισε τόσο την ταπεινότητά μου όσο και άλλους. Μας χλεύασε – ενέπεξε και δυστυχώς βωμολόχησε κατά ανεπίτρεπτο τρόπο, με ακατανόμαστη βρισιά, γεγονός που αποδοκιμάστηκε από τους συνέδρους. Έλεος!!! Έλεος!!!

Ο κ. καθηγητής τι μας είπε για το προσφυγικό που μας καίει; Τι ήθελε να μας παραστήσει; Έγινε πρόσφυγας για να καταλάβει τι θα πει ξεριζωμός, πόνος και δυστυχία; Ευθαρσώς του φώναξα είμαι από 12 χρονών μόνος μου από το 1974 λόγω τουρκικής εισβολής στη ΚΥΠΡΟ. Ξεριζωμένος από την Πατρίδα μου- κινδυνεύω τώρα να γίνω 2η φορά πρόσφυγας στα χώματα της Μητέρας Ελλάδας.

Κύριε καθηγητά, μολύνατε με την γλώσσα σας τα ορθόδοξα παραδοσιακά ύδατα της αγιασμένης μας Ηλείας. Η αλήθεια μας σας εκνεύρισε και ως «λέων ωρυόμενος» θελήσατε να μας καταπιείτε με τα ανάρμοστα (Γαλλικά) σας. Διαφωνίες υπάρχουν στα συνέδρια, όλα όμως διατυπώνονται στα πλαίσια της ευγένειας και αξιοπρέπειας του ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός επιστήμονα; Σας προκαλέσαμε για Συγνώμη και αρνηθήκατε. Έλεος!!! Έλεος!!!

Δυστυχώς εκτός από τους λαθρομετανάστες έχουμε και τους εθνομηδενιστές που τους υποστηρίζουν, και ότι έχουμε ανάγκη 1 εκατομμύριο λαθροεποίκους, λένε για να αντιμετωπίσουμε την πληθυσμιακή έκρηξη που έρχεται από την ΑΦΡΙΚΗ. Αίσχος!! Ντροπή!! Αναρχισμός!! Αγνωστικισμός!! Εχθροί του Ελληνισμού!!

Τα ερωτήματά μου παρέμειναν αναπάντητα. Γιατί; Το γνήσιο – το άδολον – το αληθινόν – το Ορθόδοξο – Παραδοσιακό και Ελληνικό αυτά φέρνουν αποκαλύψεις….. και εξευτελίζουν, τους δίψυχους ανθρώπους των υποχωρήσεων και των ενόχων ελιγμών…

Αγαπητοί αναγνώστες

Με το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων γίνεται σύγχυση μεταξύ πίστεως και απιστίας, αλήθειας και πλάνης, μοναδικότητα της αλήθειας και συγκριτιστικής τάσης. Η αντοχή και η συνέχεια της Αγίας μας Εκκλησίας, οφείλεται στο αμετάβλητον της ταυτότητάς της, μέσα στους αιώνες….. Δυστυχώς σήμερα η Εκκλησία με τη διπλωματία της και την γεωπολιτική της μοιάζει, σαν να έχει, αποδημήσει από την κοινωνία. Η προσέγγιση των συγχρόνων προβλημάτων, όπως το λαθρομεταναστευτικό και άλλα, που σφίγγουν την καρδιά των Ελλήνων δυστυχώς μυρίζει φορμόλη!!! Ναι φορμόλη….. Το θαρρετόν της αλήθειας, δημιουργεί σεισμική δόνηση – (αμόκ) – (πνευματική ηλεκτροπληξία) γιατί η δίστομος ρομφαία της αλήθειας τραντάζει τον άλλον (με τριφασικό ρεύμα!!..). Τι να απαντήσει ο κος καθηγητής; Βωμολοχία…. και απρεπής συμπεριφορά σε Θεολογικό συνέδριο. «Αλλ’ ο λόγος ον ελάλησα, εκείνος κρινεί αυτόν» (Ιωαν., κεφ. 12, στιχ.48) και «Αληθεύομεν εν αγάπη» (Εφεσίους, κεφ.4, στιχ.15).

Έλληνες και Ελληνίδες

Στις δύσκολες τούτες στιγμές που διερχόμεθα, που οι πανανθρώπινες αξίες ντροπιάζονται, που η αξιοπρέπεια της Ελληνικής μας φυλής εξευτελίζεται, που σε λίγο θα είμαστε πρόσφυγες στον τόπο μας, πρέπει να αγωνιστούμε με θάρρος – παρρησία – δύναμη – θέληση – τόλμη ως Έλληνες γνήσιοι Ρωμιοί = δηλ. ατρόμητοι και να κρατήσουμε τον Εθνικισμό μας δηλ. Πίστη – Πατρίδα – Οικογένεια – Γεωγραφική θέση και την ένδοξη ελληνική μας Ιστορία.

Ο θρυλικός στρατηγός Γέρος του Μωριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μας φωνάζει, μέσα από την φυλακή : «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» και με στεντόρεια τη φωνή του κράζει και προτρέπει: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους….».

Καταθέτω αγανακτισμένος και ανθίσταμαι οργισμένος αγωνιζόμενος, με την δίστομο ρομφαία της Αλήθειας – Εν αγάπη.

Νικόλαος Ζαχαριάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση