ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ (ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟ-ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ») ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 6:19 μμ στο Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019
Από Romfea.gr. Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2019

ternopoli1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση με το μήνυμα του Ευαγγελίου και την διδασκαλία του Κυρίου, αντίκρισαν την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή της Τερνούπολης.

Το πρωί της Κυριακής, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Τερνούπολης, μετέβη στον Ιερό Ναό για να τελέσει την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία.

Εκεί, υποστηρικτές της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, εμπόδισαν παρανόμως τον Ιερέα και τους πιστούς να εισέλθουν στον Ναό.

Ο Εφημέριος π. Στέφανος αφού χαρακτήρισε παράνομη την απαγόρευση αυτή, τόνισε ότι αυτό αποτελεί ωμή παρέμβαση στην θρησκευτική ελευθερία των πιστών.

Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου όταν οι υποστηρικτές της νέας Εκκλησίας ζητούσαν τα κλειδιά του ναού, προσβάλλοντας και χτυπώντας τους πιστούς που ήθελαν να προστατεύσουν την Εκκλησία.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν και παρενέβη η Αστυνομία, η οποία άρχισε να χτυπάει τους πιστούς και είχε ως αποτέλεσμα ο Εφημέριος του ναού να σπάσει τα δάχτυλα του και να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τοπικές Αρχές υποστηρίζουν την νέα Εκκλησία και προτρέπουν τους πιστούς να μην πηγαίνουν στις Ακολουθίες.

“Μας απειλούν ότι θα μας διώξουν από την δουλειά μας, ενώ άλλους τους απειλούν ότι θα στείλουν τα παιδιά τους στον πόλεμο αν πάμε στην Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας” – δήλωσε χαρακτηριστικά ενορίτης του Ιερού Ναού.

Δείτε το βίντεο με τους σύχρονους μάρτυρες της πίστεως μας:

(https://www.youtube.com/watch?v=J4M4pIqRmLw)

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/26884-julokopisan-pistous-kai-klirikous-stin-ternoupoli-tis-oukranias


Από Romfea.gr. Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019

pano oukrania Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό ιδιαίτερης σκληρότητας, συνέβη στην νοτιοδυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζακαρπάτια.

Ομάδα εθνικιστικών οργανώσεων και υποστηρικτές του λεγόμενου “Πατριαρχείου Κιέβου”, κατέλαβαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Γιασίν στην Ζακαρπάτια.

Οι εθνικιστές οι οποίοι είχαν πανό στα χέρια με σύνθημα “η κόλαση είναι δική σας”, απείλησαν τον εφημέριο π. Βιτάλιο πως θα απαγάγουν τον γιό του, αν προβάλει αντίσταση στην κατάσχεση του Ναού.

Σύμφωνα με τον π. Βιτάλιο οι εθνικιστές ήταν περίπου 100 άτομα, και απειλούσαν τους ενορίτες να υπογράψουν την μετάβαση του Ιερού Ναού στην νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

“Είναι τρομερό αυτό που ζούμε! Μας απειλούν ότι θα απαγάγουν τα παιδιά μας, μας απειλούν ότι θα χάσουμε την δουλειά μας, μας απειλούν ότι θα κάψουν τα σπίτια μας! Είναι ψέμματα ότι οι μεταφορές των ναών θα είναι ειρηνικές και φιλικές, εδώ ζούμε μια τρομοκρατία” – πρόσθεσε ο π. Βιτάλιος.

https://www.romfea.gr/ekklisies-ts/ekklisia-tis-oukranias/26911-oukrania-apeilisan-kliriko-oti-tha-apagagoun-ton-gio-tou


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση