ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 4:09 μμ στο Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2016

Εν μέσω τῶν τελευταίων εξελίξεων, η μη συμμετοχή τῶν δύο Εκκλησιῶν – Βουλγαρίας και Αντιοχείας – στην Σύνοδο τῆς Κρήτης και η εμμονή τοῦ αιρετικοῦ Οικουμενιστοῦ Πατριάρχου να συγκαλέση την Παναιρετική Σύνοδό του την στιγμή που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, έρχεται η Εκκλησία τῆς Ελλάδος με Εγκύκλιο της προς τον Λαό η οποία αναφέρει το πιο εξαπλωμένο ψέμα γύρω από την Σύνοδο. Λέγει:

«…ἀπό 17 ἕως 26 Ἰουνίου, θά συνέλθει στήν Κρήτη ἡ Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῶν Ὀρθοδόξων κατά τόπους Ἐκκλησιῶν, …, γιά νά συσκεφθεῖ ἐν Ἁγίῳ Πνεύματι καί νά φανερώσει τήν ἑνότητα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας…». (http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=2133&what_sub=egyklioi)

Εξ αρχῆς να πούμε ότι για τους Ορθοδόξους δεν υφίσταται ενότητα εντός τῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας όταν Αυτή είναι γεμάτη από αιρετικούς οικουμενιστάς πατριάρχας, αρχιεπισκόπους και μητροπολίτας οι οποίοι δεν πρεσβεύουν την Ορθόδοξη Πίστη. Αυτοί οι εντός Εκκλησίας αιρετικοί θα προκαλέσουν με την Σύνοδο στην Κρήτη σχίσμα στην Εκκλησία αφού γνωρίζουν ότι οι Ορθόδοξοι δεν πρόκειται να δεχθούν τις απόψεις τους και τα διάφορα αίσχη που διέπραξαν και διαπράττουν επί δεκάδες χρόνια εις βάρος τῆς Ορθοδοξίας (όπως π.χ. τις συμπροσευχές με αιρετικούς κ.λπ.).

Σκοπός τῆς Συνόδου τῆς Κρήτης είναι να δημιουργηθεί σχίσμα στην Εκκλησία και όχι η δήθεν ενότητα. Αυτό επιβεβαιώνει και ο π. Ιωάννης Χρυσαυγής, αρχιδιάκονος και σύμβουλος επί θεολογικών θεμάτων του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου. Στην ερώτηση «Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν συμμετέχει, αυτό αλλάζει τη θεολογική ή εκκλησιολογική ισχύ της Συνόδου; απάντησε ως εξής:

«Η απλή απάντηση είναι όχι … Αν μία ή περισσότερες εκκλησίες δεν παρίσταται, ή αποσυρθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου, ή δεν είναι παρούσα και δεν ψηφίσει, όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν, εξακολουθούν να ισχύουν και να είναι δεσμευτικές για όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.
Έτσι τουλάχιστον αποφάσισαν οι Προκαθήμενοι τον Ιανουάριο. Η Μεγάλη Σύνοδος είναι πάνω και πέρα από κάθε τοπική Εκκλησιαστική Σύνοδο … και παραμένει τέτοια, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή ενός ή περισσοτέρων Εκκλησιών.» (http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8763-epifanis-klirikos-leei-oti-i-b-batikani-tis-orthodojou-ekklisias-tha-ginei)

Ασφαλώς οι Εκκλησίες που διαφωνούν θα δέχονται πολιτικές πιέσεις. Η Νεοταξική Σύνοδος τῆς Κρήτης είναι ένα βήμα προς την Παγκόσμια Θρησκεία, η οποία συνδέεται με την Παγκόσμια Οικονομία και την Παγκόσμια Πολιτική.

Η Σύνοδος τῆς Κρήτης, όπως λέγει η κα. Ελισάβετ Προδρόμου, η οποία εξελέγη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως μέλος τῆς αντιπροσωπείας στην Σύνοδο, «πρέπει να βοηθήσει τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ώστε να κατανοήσουν, να συμβιβαστούν και ενεργά να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της πραγματικότητας της παγκόσμιας θρησκευτικής ετερότητας». (Ορθόδοξος Τύπος, 27/05/2016). Με άλλα λόγια, οι Ορθόδοξοι να ξεχάσουν την Αληθινή Πίστη και να προβάλουν τους Ετεροδόξους! Η παρουσία των αιρετικῶν στην Σύνοδο και η τοποθεσία τους πίσω από τους προκαθημένους έχει ακριβώς αυτό τον σκοπό.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και τα λοιπά Μέλη τῆς Δ.Ι.Σ. με την φράση «νά φανερώσει τήν ἑνότητα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας…» ρίχνουν στάχτη στα μάτια τῶν πιστῶν.

Επίσης, πέρασε με πολύ ύπουλο τρόπο ο αντίχριστος Κανονισμός Λειτουργίας τῆς ληστρικῆς Συνόδου τῆς Κρήτης από την Ιεραρχία τῆς Εκκλησίας τῆς Ελλάδος. Είναι απαράδεκτο ότι η πλειοψηφία τῶν Ιεραρχῶν στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση τῆς Ιεραρχίας (24-25 Μαίου) δεν αντέδρασε σ’ αυτό το γεγονός. Έπρεπε να αποδοκιμάσουν τον Αρχιεπίσκοπο και τα Μέλη τῆς Δ.Ι.Σ. λέγοντας τους:

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ – ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΚΕΙΜΕΝΑ;

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ, ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΑ ΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ;

Ήδη η προετοιμασία τῆς Συνόδου απέδειξε την επιβολή μιας αντίχριστης δικτατορίας στην Εκκλησία, δηλ. την κατάργηση του συνοδικοῦ συστήματος.

Η εμμονή τοῦ Αιρεσιάρχου Πατριάρχου να συγκαλέση την Σύνοδο στην Κρήτη δεν είναι τίποτε άλλο από την εκτέλεση τῆς διαταγής τοῦ Πάπα, τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων, και πρέπει να ερμηνευθή ως εξής:

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ 8 ΑΠΟ ΤΙΣ 14 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΙΣΜΑ!!!

Σχίσμα τῆς Ορθοδόξου Εκκλησίας επιδιώκουν οι αιρετικοί οικουμενισταί. Μᾶς το αποκαλύπτει ο γνωστός αιρετικός Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος σε συνέντευξη, όπου λέγει τα εξής απαράδεκτα και απειλητικά:

«Το να μην έρθει μία Εκκλησία στην Σύνοδο, πρώτον γράφει την Ιστορία της, αμέσως αποκόπτεται η Ίδια από αυτό το σώμα το συνοδικό τῆς Ορθοδοξίας, παίρνει την ευθύνη τῆς ιστορικῆς απομόνωσης…» (http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/8724-messinias-xrusostomos-paixnidia-ejousias-gia-tin-agia-sunodo από 7.07 λεπτό).

Πρέπει να καταλάβουν οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι ανά τον κόσμο ότι πρέπει να μαζευτούν και να καταδικάσουν τον Οικουμενισμό συνοδικά και να αποκόψουν τους αιρετικούς οικουμενιστάς προκαθημένους και επισκόπους (όπως τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας) από το Σῶμα τῆς Εκκλησίας. Ουδέποτε οι αιρετικοί έφυγαν από μόνοι τους!

Τέλος, για το κόστος συμμετοχῆς διαβάζουμε στην Romfea.gr: «…Η Romfea.gr είναι σε θέση να γνωρίζει έναν σημαντικό λόγο απουσίας των Βουλγάρων που δεν είναι άλλος από: το κόστος συμμετοχής. Ούτε η δήθεν διεκδίκηση ιερών λειψάνων ούτε άλλα σενάρια που διαρρέουν άλλες Εκκλησίες σε διάφορα εκκλησιαστικά blog, μιλώντας εξ ονόματος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.
Στην τελευταία Σύνοδο της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποφασιστεί να αναλάβουν το (υψηλό) κόστος συμμετοχής (περίπου 120 χιλιάδες ευρώ) το Πατριαρχείο Βουλγαρίας και δύο Μητροπόλεις. Στο τέλος όμως Βούλγαρος Μητροπολίτης φέρεται να είπε πως προτιμά να δώσει αυτά τα χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρά να τα δαπανήσει για αυτή την “αιρετική σύνοδο” όπως χαρακτήρισε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο….». http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-boulgarias/8714-ta-senaria-sunomosias-gia-tin-apousia-ton-boulgaron

Ποιό είναι το υψηλό κόστος συμμετοχῆς στην αιρετική σύνοδο τῆς Κρήτης για την Εκκλησία τῆς Ελλάδος;;; Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και οι λοιποί Ιεράρχες που επιθυμούν την Σύνοδο αυτή συνειδητοποιούν ότι τα χρήματα που αυτοί διαχειρίζονται είναι χρήματα και περιουσίες του πιστοῦ Λαοῦ που δόθηκαν για φιλανθρωπίες; Δεν δόθηκαν ούτε για τις αρρωστημένες φιλοδοξίες τους, ούτε για την συμμετοχή τῆς Εκκλησίας σε αιρετική σύνοδο!

Είθε ο Πανάγαθος Κύριος να αποτρέψει την σύγκληση τῆς Συνόδου τῆς Κρήτης που επιζητούν οι κάθε λογής αιρετικοί (εντός και εκτός τῶν τειχῶν τῆς Εκκλησίας), να φωτίσει τους καλοπροαίρετους ετεροδόξους να αναζητήσουν την Αλήθεια τῆς Ορθοδόξου Πίστεως μακριά από τα ψέματα και τις αιρέσεις τῶν Οικουμενιστῶν, και να ενδυναμώσει τους ορθοδόξους να απομακρύνουν τους εντός της Εκκλησίας ευρισκομένους αιρετικούς.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
θεολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση