ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΤΑ ΚΟΠΕΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΩΣ ΕΞΑΡΧΙΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 6:54 μμ στο Κυριακή, Απρίλιος 24, 2016

Εν όψει τῆς – ο μοι γένοιτο – ληστρικῆς Συνόδου τῆς Κρήτης, οι οικουμενισταί τοῦ Φαναρίου θέλουν να ισοπεδώσουν κάθε ορθόδοξη ομολογία οπουδήποτε προερχομένη εντός και εκτός Αγίου Όρους. Την στιγμή που πολλές Ι. Μονές τοῦ Αγίου Όρους σκοπεύουν να κόψουν το μνημόσυνο τοῦ αιρετικοῦ Πατριάρχου, η Εξαρχία προσεπάθησε με παπικό-φαναριώτικο τρόπο να κατασπιλώση την Ιερά Μονή Εσφιγμένου για την ομολογίαν της κατά τῶν αιρέσεων, και να ανυψώση την ΜΑΪΜΟΥ-Εσφιγμένου τοῦ κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος επί πολλά χρόνια αποδεικνύει ότι δεν πιστεύει σε τίποτα παρά μόνο στην δόξα και στον πλούτο. Αν εἶχε μετάνοια ο κ. Βαρθολομαίος, θα προέβαινε στις απαραίτητες ενέργειες με τις οποίες θεραπεύεται το σχίσμα και επανέρχεται η μνημόνευσή του και το συλλείτουργο, και – το πιο σημαντικό – επανέρχεται η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Πρέπει να εξαφανισθούν:

–       Άρση τῶν αναθεμάτων κατά τῶν παπικῶν και άρση τῆς ακοινωνησίας τό 1965 (Σύνοδοι Μ. Φωτίου καί Μιχαήλ Κηρουλαρίου).
–       Ένταξη ως οργανικῶν μελῶν στό Παγκόσμιο Συμβούλιο τῶν «Εκκλησιῶν» όλων τῶν Ορθοδόξων Εκκλησιῶν (σταδιακά). Ας σημειωθή ότι ο πάπας ποτέ δέν δέχθηκε νά γίνει οργανικό μέλος τοῦ Π.Σ.Ε. γιά νά μή ομολογήσει τήν εξίσωσή του μέ τίς λοιπές Εκκλησίες πού τίς βλέπει σάν «απολωλότα πρόβατα» τῆς μάνδρας του!
–      Συμφωνία τοῦ Σαμπεζύ το 1990 γιά ένωση μέ τους Μονοφυσίτας (η 4η Οικουμενική Σύνοδος κατεδίκασε το Μονοφυσιτισμό).
–      Συμφωνία τοῦ Μπαλαμάντ τοῦ Λιβάνου το 1993 περί αναγνωρίσεως τῆς παπικής ως ισοτίμου καί ισοκύρου Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας τά μυστήριά της, θεωρώντας την «Αδελφή Εκκλησία» και δεύτερο πνεύμονα τῆς Εκκλησίας. Δηλαδή πλήρης άρνησις στήν πράξη τῆς Μίας Αγίας τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως Εκκλησίας τοῦ Χριστού.
–      Αποδοχή τῆς «Θεωρίας τῶν Κλάδων» στο Πόρτο Αλέγκρε το 2006, ότι η Ορθοδοξία μαζί με τίς προτεσταντικές παραφυάδες αποτελούν την «Μία Εκκλησία».
–      Αναγνώρισις εις τήν Ραβένναν (2007) τοῦ Πρωτείου τοῦ πάπα.
–      Η αλλαγή τοῦ Ημερολογίου προς συνεορτασμόν Ανατολῆς και Δύσεως (1924).

Για τα γεγονότα γύρω από το θέμα τῆς Ιεράς Μονῆς Εσφιγμένου και Πατριαρχείου, παρουσιάζουμε την ανακοίνωση τῆς Ι. Μονῆς και το ρεπορτάζ τῆς εφημερίδος Ελεύθερη Ώρα. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες που αναφέρουν ότι η αδελφότητα όχι μόνο μένει σταθερή και αμετακίνητη στην μη-μνημόνευση τοῦ οικουμενιστοῦ κ. Βαρθολομαίου, αλλά επίσης ελέγχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο που ερωτοτροπεί με τους αμετανόητους Παπικούς. Διότι το ζητούμενο δεν είναι η μνημόνευση τοῦ κ. Βαρθολομαίου, αλλά η μετάνοιά του και η μεταστροφή του στην Ορθοδοξία.

Εκτός τῶν πατέρων τῆς Ι.Μ. Εσφιγμένου, υπάρχουν στο Άγιο Όρος και άλλες εκατοντάδες Αγιορείται πατέρες που έκοψαν το μνημόσυνο τοῦ Πατριάρχου, αγωνιζόμενοι κατά τῆς Παναιρέσεως και Πανθρησκείας τοῦ Οικουμενισμοῦ.

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ:

Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση προς ψευδή και εκ του πονηρού δημοσιεύματα.

Εκ του πονηρού συμφέροντα του Αγίου Όρους, που πνέουν τα λοίσθια, διαδίδουν σκοπίμως ψευδεις ειδήσεις.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γνήσια και Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, προσκλήθηκε σε διαβούλευση με μόνο και αποκλειστικό θέμα την «διοικητική επαναφορά» της στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και στα όργανα αυτής.

Οι συνομιλίες έως τώρα απέβησαν άκαρπες, επιτίμια και αγκυλώσεις παραμένουν.

Η Ιστορική και Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου πάντα πιστή στον αγώνα της Ορθοδοξίας.

Κάθε άλλο εκτός των ανωτέρω…ψευδές.

http://esfigmenou.blogspot.gr/2016/04/blog-post_22.html


ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ:

Φαναριώτικα «παιχνίδια» με την Μονή Εσφιγμένου

20 Απριλίου 2016

Ντροπή κ. Βαρθολομαίε

Περίεργα όσο και ύποπτα παιχνίδια παίζει τις τελευταίες ώρες το Φανάρι και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την Μονή Εσφιγμένου. Διαρρέει εντέχνως σε φιλικά προσκείμενα σάιτ ότι η Μονή Εσφιγμένου ζήτησε την «επανένωση» με το Άγιο Όρος, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Όλα άρχισαν πριν 3 μήνες, όταν ο Διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο τύπου της Μονής Εσφιγμένου κ. Ηρακλή Μωραΐτη και τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, δια να διερευνήσει κατά πόσο είναι δυνατή μια προσέγγιση του Φαναρίου με την Μονή Εσφιγμένου.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν επίπονες, ακροβατούσαν σε λεπτές ισορροπίες και από την πλευρά του Φαναρίου ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, τελικά, πρότεινε στην Μονή Εσφιγμένου να υπάρξει τελική λύση, με την χαρακτηριστική φράση: «Θέλουμε την Μονή Εσφιγμένου με τις αντιρρήσεις της». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιος δεν κάνει βήμα πίσω από τις θέσεις της Μονής, αλλά και συγχρόνως γίνεται αποδεκτός ως ο νέος Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, με την Αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων να αποτελεί πια παρελθόν.

Όλα όμως άλλαξαν την Τρίτη το απόγευμα, όταν ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ. Απόστολος μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, επισκέφθηκαν τον Ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου κ. Μεθόδιο στο κονάκι της Μονής, στην Νέα Ρόδα. Εκεί, ο κ. Απόστολος ζήτησε ουσιαστικά από την Μονή Εσφιγμένου να μνημονεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, γεγονός που ουδέποτε είχε αναφερθεί μέχρι εκείνη την στιγμή. Επίσης έπεσε στο τραπέζι και το θέμα της συμπροσευχής με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Φυσικά αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον κ. Μεθόδιο, ασυζητητί.

Την Τετάρτη το πρωί η Φαναριώτικη διπλωματία επανήλθε, λέγοντας πως «πρέπει να πρυτανεύσει η αγάπη», σ’ αυτό το πλαίσιο κλήθηκε στη Μονή Βατοπεδίου, ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, για να ακούσει και πάλι έκπληκτος τις ίδιες απαιτήσεις από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτεί την μνημόνευση και την προσευχή, ώστε να «επιτρέψει» την «επανένωση» της Μονής Εσφιγμένου στην Αγιορείτικη Κοινότητα.
Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η απάντηση του κ. Μεθόδιου ήταν και πάλι αρνητική, αλλά προκαλεί κατάπληξη η μεθόδευση εκ μέρους του Φαναρίου, καθώς και το πώς παρουσιάζεται η είδηση στα φιλικά τους σάιτ όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ εμφανίζεται η Μονή Εσφιγμένου να ζητάει εκείνη την επανένωση!

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν νοιάζεται για την ενότητα και την συμφιλίωση στους κόλπους της Ορθοδοξίας αλλά εργάζεται αόκνως για την εκπλήρωση των προσωπικών του φιλοδοξιών, της Πανθρησκείας και της εξαφάνισης οποιασδήποτε Ορθόδοξης φωνής.
Εκτιμάται ότι πίσω από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπάρχει έντονο γεωπολιτικό παρασκήνιο, το οποίο συνδέεται και με την επικείμενη επίσκεψη τόσο του Πατριάρχη Ρωσίας κ. Κύριλλου, όσο και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τέλη Μαΐου στο Άγιο Όρος. Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα αποκτούν καταιγιστικό ρυθμό.
Από την Τετάρτη, η  Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου βρίσκεται στο Άγιο Όρος, ενώ την Πέμπτη θα συγκληθεί Διπλή Ιερά Σύναξη με …άγνωστο, προς το παρόν, αντικείμενο, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις.

Το «αποκλειστικό» δημοσίευμα του ROMFEA.gr

Ιδού το δήθεν αποκλειστικό που δημοσιεύθηκε στην ROMFΕA.gr.: «Να επανενωθούν διοικητικά και να έχουν και πάλι λειτουργική κοινωνία με τις υπόλοιπες Μονές του Αγίου Όρους ζητά η αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου!

Ο Ηγούμενος Μεθόδιος με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εξωτερικών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, φέρεται να ζήτησε να επανέλθει η διοικητική και λειτουργική επικοινωνία της αδελφότητας, τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που είχε διακοπεί πολλά χρόνια, θεωρώντας πως το Πατριαρχείο δεν ακολουθεί τον ορθό θεολογικά δρόμο.

Η αδελφότητα αποκαλείτο η μόνη «γνήσια» και κατηγορούσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις υπόλοιπες Μονές ότι ανέχονται την επικοινωνία με τον Πάπα, και τη διεθνοποίηση του Αγίου Όρους με τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σήμερα, Πέμπτη 21 Απριλίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, τριμελής αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στην τελική επανένωσή τους με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις άλλες μονές του Αγίου Όρους.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί ποιες θα είναι οι σχέσεις με τη «νέα» αδελφότητα και τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο Εσφιγμενίτη, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Μακαριστό Ηγούμενο Χρυσόστομο Κατσουλιέρη.
Επίσης, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστών που υποστήριζαν φανατικά την «γνήσια» αδελφότητα και έβαλλαν κατά του προσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για πάνω από 30 χρόνια».

Γράφει ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Σήμερα Πέμπτη, η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου (που αποτελείται από τους μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο, Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιο και Σηλυβρίας Μάξιμο) μαζί με τον ειδικό γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στάθη Λιάντη, βρίσκονται από το μεσημέρι στη Μονή Εσφιγμένου και συζητάνε με τον ηγούμενο της Μονής κ. Μεθόδιο την δυνατότητα επιστροφής της μονής στην αγιορείτικη κοινότητα, σε διοικητικό και μόνο επίπεδο.

Οι εξελίξεις είναι ιστορικές θα σας ενημερώνουμε…

Ώρα 20:00– Η εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου απόχώρησε από τη μονή Εσφιγμένου, μετά απ΄δραματικές διαβουλεύσεις. Όλα κρέμονται από μια κλωστή…

http://www.elora.gr/portal/to-proto-thema/6963-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%C2%BB-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85

Ψέματα και αλήθειες για τη μονή Εσφιγμένου

22 Απριλίου 2016

Επειδή πολλά γράφονται και ακούγονται για τις συζητήσεις που είχε η μονή Εσφιγμένου με την εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η πραγματικότητα έχει ως εξής.

Σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της μονής Εσφιγμένου με επικεφαλής τον ηγούμενο κ. Μεθόδιο μετέβη στη Μμονή Βατοπεδίου μετά από πρόσκληση της εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατά την διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν για άλλη μια φορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τα θέματα της μνημόνευσης του Πατριάρχη και της συμπροσευχής, παρά το γεγονός, ότι, όταν απεύθυναν την πρόκληση προς τη μονή Εσφιγμένου, το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν ο τρόπος της διοικητικής και μόνο επιστροφής της μονής στην αγιορείτικη κοινότητα.

Ο ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου αρνήθηκε να συζητήσει πνευματικά θέματα με την εξαρχία και έτσι η συνάντηση απέβη άκαρπη. Πλέον, πρέπει να συνειδητοποιήσει τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και η πολιτεία πώς αν θέλουν να δώσουν πραγματικά μια λύση στο θέμα της μονής Εσφιγμένου οφείλουν να «παίξουν με ανοιχτά χαρτιά» και να αφήσουν κατά μέρος την φαναριωτική διπλωματία.

Όλο το παρασκήνιο για τις δραματικές διαβουλεύσεις στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» της Δευτέρας.

Διαβάστε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση της μονής Εσφιγμένου:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ προς ψευδή και εκ του πονηρού δημοσιεύματα.

Εκ του πονηρού συμφέροντα του Αγίου Όρους, που πλέουν τα λοίσθια, διαδίδουν σκοπίμως ψευδεις ειδήσεις.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, η Γνήσια και Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, προσήλθε σε διάλογο με την Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, με μόνο και αποκλειστικό θέμα την «διοικητική επαναφορά» της στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και στα όργανα αυτής.

Οι συνομιλίες έως τώρα απέβησαν άκαρπες, επιτίμια και αγκυλώσεις παραμένουν. Η Ιστορική και Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου πάντα πιστή στον αγώνα της Ορθοδοξίας.

Κάθε άλλο εκτός των ανωτέρω…ψευδές.

http://www.elora.gr/portal/ellada/6976-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2020 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top