ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΤΙ ΕΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ, ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ;

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 10:08 μμ στο Τρίτη, 5 Απριλίου, 2016


Σκίτσο από augoustinos-kantiotis.gr

Τι άλλο περιμένετε, άγιοι αρχιερεῖς που επιθυμεῖτε την ληστρική σύνοδο τῆς Κρήτης, μετά απ’ όσα προανήγγειλε ο μητροπολίτης Γαλλίας – δεξί χέρι τοῦ Πατριάρχου – για την αναγνώριση τῶν αιρέσεων ως εκκλησίες;  Έξω από τα δόντια εἶπε ότι είναι Εκκλησίες ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός!!!

Τι ρόλο θα παίξετε τώρα Σεβασμιώτατοι; Η αναγνώριση τῆς εκκλησιαστικότητος τῶν αιρετικῶν σημαίνει ένωση με την πλάνη αυτῶν.  Θα κόψετε επί τέλους το μνημόσυνο τοῦ εσβεσμένου Φαναρίου; Ή θα συνεχίζετε να υποστηρίζετε τις αιρέσεις τοῦ Πατριάρχου; Είστε άφρονες πλανώντες και πλανώμενοι εάν δεν οσφραίνεσθε τα τεκταινόμενα. Παρασύρετε τους ασθενείς στην Πίστη στην αίρεση!!! Δηλαδή τους ωθεῖτε στην ΚΟΛΑΣΗ!!!

Αναδημοσιεύω σχολιασμό στην συνέντευξη τοῦ Μητροπολίτου Γαλλίας, η οποία αναρτήθηκε στην Ρομφαία  (http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/7338-o-gallias-emmanouil-gia-tin-megali-sunodo).

Κλείνοντας παραθέτω ένα σχόλιο, το οποίο προσυπογράφω, για το αίσχος τῆς Δ.Ι.Σ. να προσκαλέση στην Μυτιλήνη τον Αντίχριστον Πάπα.

Ο/Η Ανώνυμος είπε…

οι αρχιερεις μαλλον επαψαν να πιστευουν στο Χριστο και Θεο μας, και ελπιζουν στον παπα. ή χρισημοποιουν καθε περισταση,ευκαιρια που τους δινετε για να αμβλυνουν τις εναπομειναντες ορθοδοξες συνειδισεις…ετσι εκαναν οι αγιοι μας στις δυσκολιες ;

Ρωμιος

5 Απριλίου 2016 – 3:54 μ.μ. (https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6265776774987046605&postID=5578314441120137475&bpli=1)

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος

Ο Γαλλίας Εμμανουήλ με δηλώσεις του επιβεβαιώνει τους φόβους των ορθοδόξων ότι στην “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο” θα γίνει η αναγνώριση της εκκλησιαστικότητας των αιρετικών καθολικών και προτεσταντών!

” …Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε όλες τις άλλες Εκκλησίες, είτε είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε οι Εκκλησίες οι οποίες προήλθαν από την Μεταρρύθμιση. Πρέπει να είμαστε λογικοί σε όλα αυτά τα θέματα..” 

Σε μια εκτενή συνέντευξη στη “Ρομφαία”, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αναδειχθεί σήμερα σε έναν εκ των κορυφαίων ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, μέλος της Ιεράς Συνόδου, εκ των διοργανωτών της Μεγάλης Συνόδου, και εξ απορρήτων συνεργάτης του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου”, με  θέμα την “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας”, η οποία ως γνωστόν έχει προγραμματιστεί να συγκληθεί στην Κρήτη την Πεντηκοστή, ερωτηθείς αν ανησυχούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο κάποιες δηλώσεις, εκδηλώσεις, άρθρα, ανθρώπων όχι μόνο από κάποιες φονταμενταλιστές φράξιες, αλλά από σοβαρούς και νουνεχείς Θεολόγους και ιεράρχες, δήλωσε πλην άλλων επί λέξει : «Ζούμε σ’ ένα ελεύθερο κόσμο και ο καθένας έχει δυνατότητα εκφράσεως της δικής του απόψεως αρκεί να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. Τα κείμενα που έχουν εγκριθεί με ομόφωνο τρόπο, τα έχουν υπογράψει οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών και έτυχαν μιας διεργασίας στην οποία συμμετείχαν όλοι. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν αναγνωρίζουμε όλες τις άλλες Εκκλησίες, είτε είναι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, είτε οι Εκκλησίες οι οποίες προήλθαν από την Μεταρρύθμιση. Πρέπει να είμαστε λογικοί σε όλα αυτά τα θέματα. Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία αποφασίσαμε από κοινού».

Ο Σεβασμιωτατος, αγνοώντας  απροκάλυπτα την ορθόδοξη εκκλησιολογία ότι Μία και Μόνη είναι η Εκκλησία του Χριστού (οι Παπικοί και Διαμαρτυρόμενοι συνιστούν αιρέσεις), επικαλείται, όχι την παραδεδομένη Πίστη και τα δόγματα της Εκκλησίας μας, αλλά τη “λογική” για να δικαιολογήσει τις εκκλησιολογικές, δογματικές και ακραιφνώς οικουμενιστικές εκτροπές, που ετοιμάζονται στην “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”. Ουσιαστικά παραδέχεται και επιβεβαιώνει τις θεολογικά τεκμηριωμένες ανησυχίες, που εκφράστηκαν από ορθοδόξους αρχιερείς, κληρικούς κ.α. στην πρόσφατη  ημερίδα.

Το λέγει ρητά ότι είναι προσυμφωνημένη η  αναγνώριση των αιρέσεων αυτών ως “Εκκλησίες”:  “Δεν ζητούμε τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία αποφασίσαμε από κοινού». Αλλά, αν τα προαποφάσισαν ήδη, προς τί η “Σύνοδος”;  Προφανώς για την θεσμική επικύρωση των προαποφασισθέντων!

Και σύ λαέ της Εκκλησίας που καλείσαι νά κάνεις προσευχή για να “φωτισθούν”  οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο, ποιά είναι η θέση σου;

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε, για την ιστορία, την απάντηση που έδωσε, ιδιογράφως μάλιστα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στον ορθοδοξότατο  Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ  το 2014. Ο Κυθήρων έστειλε στον Πατριάρχη ευχές για την εορτή του, μη παραλείποντας συγχρόνως να του επισημάνει κάποιες σοβαρές οικουμενιστικές κινήσεις που την εποχή εκείνη είχε ενεργήσει. Ο Πατριάρχης, στην ευχαριστιακή του απάντηση, έγραψε ιδιοχείρως: Έχουν γνώση οι φύλακες, ιερώτατε αδελφέ. (Βλ. τις επιστολές εδώ)

Εμείς ερωτούμε:  Στους “φύλακες”, είναι και ο Γαλλίας κ. Εμμανουήλ;

Ομοθυμαδόν

Πηγή: http://aktines.blogspot.gr/2016/04/blog-post_3.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση