ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ KURT KOCH ΠΡΟΜΗΝΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΝΟΔΟ»

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 4:56 μμ στο Τετάρτη, Φεβρουάριος 1, 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ

Επί τέλους οι μάσκες έπεσαν τοῦ κ. Βαρθολομαίου με την επίσπευση τῆς λεγομένης «Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου». Η πρόοδος τῆς παναιρέσεως τοῦ Οικουμενισμοῦ δεν μπορεί να επιτευχθή από πλευράς Οικουμενικοῦ Πατριαρχείου από Μεικτή Επιτροπή Ορθοδόξων και Καθολικῶν αλλά από Πανορθόδοξο Σύνοδο, είπε ο παπικός καρδινάλιος Kurt Koch σε συνέντευξή του, πού αποκαλύπτει τά σχέδια τοῦ κ. Βαρθολομαίου.
Ως εκ τούτου χρειάζεται αφύπνιση τῶν ορθοδόξων επισκόπων προς αποφυγή τῆς προδοσίας τῆς Ορθοδόξου Πίστεως από οικουμενιστάς επισκόπους και πατριάρχας, με τον εκτός Αποστολικῆς Διαδοχῆς αιρετικό Πάπα πού δεν έχει καμμία θέση στην Μία Ορθόδοξη Εκκλησία τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ KURT KOCH:

Aπό rorate.nl (μεταφράσθηκε απο τα Ολλανδικά):

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Καρδινάλιος Kurt Koch:

«Μόνο Πανορθόδοξος Σύνοδος μπορει να προωθήσει τον διάλογο Καθολικών-Ορθοδόξων»

Αναρτήθηκε από την σύνταξή μας την Τετάρτη 18 Γενάρη 2012 στις 0:05

Πόλη του Βατικανού (RKnieuws.net) (ΡωμαιοΚαθολικάΝέα.net) – Η Διεθνής Μεικτή Επιτροπή της Καθολικής και της Ορθοδόξου Εκκλησίας έφθασε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο. Τούτο είπε ο Ελβετός Καρδινάλιος Kurt Koch, πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας τῶν Χριστιανῶν, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων SIR. Σύμφωνα με τον καρδινάλιο, ο θεολογικός διάλογος μεταξύ των δύο χριστιανικών ομολογιών, μόνο μπορεί να προωθηθεί αν λάβει χώρα μία Πανορθόδοξος Σύνοδος.
Ο Καρδινάλιος Κοχ είπε επίσης ότι οι σχέσεις με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ καλές και οι σχέσεις με τη Μόσχα πολύ βελτιωμένες. «Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι όσον αφορά την Μεικτή Διεθνή Επιτροπή εφθάσαμε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο», είπε ο καρδινάλιος, ο οποίος εκφράζει τη λύπη του για τίς δυσκολίες στο διάλογο με τους Ορθοδόξους
.

Η Μεικτή Επιτροπή δεν έχει συμφωνήσει γιά ένα κοινό έγγραφο σχετικά με το ρόλο του Πάπα στην κοινωνία της Εκκλησίας. Η πρόοδος στόν Οικουμενισμό θα εξαρτηθεί από την Πανορθόδοξο Σύνοδο, δήλωσε ο καρδινάλιος.

http://rorate.nl/nieuws/nws.php?id=69664


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2023 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση