ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

Ο ΝΕΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 1:03 μμ στο Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, 2011


«Ecumenical worship service at the monastery of Taizé» (Wikipedia.org)

Όπως η Νέα Τάξη Πραγμάτων (το Παγκόσμιο Κράτος) για να περάση την Κάρτα τοῦ Πολίτη στηρίζεται στο ευαίσθητο θέμα τῆς Υγείας και τῶν φαρμάκων, έτσι και ο Νέος Οικουμενισμός μέσα από τά κοινωνικά προβλήματα και την κοινωνική διδασκαλία τῆς Εκκλησίας προσπαθεί να περάση την πλάνη και αίρεσή του. Με τη μεγαλόστομη «Οικουμενική Χάρτα τῶν Χριστιανικῶν Εκκλησιῶν γιά τον Άνθρωπο και την Κοινωνία» ελπίζει ο Νέος Οικουμενισμός (πού μπροστάρη έχει στην Ελλάδα τον χρήζοντα καθαιρέσεως Μητροπολίτην Μεσσηνίας Χρυσόστομον) στην θολή ουτοπία τῆς ανόρθωσης τῆς Kοινωνίας και εύρεσης τοῦ βηματισμοῦ τῆς Εκκλησίας.

Θα πρέπει με τον Νέο Οικουμενισμό του, βατικάνειας εμπνεύσεως, να είμαστε πολύ νυχτωμένοι πιστεύοντας ότι, μετέχοντας στο Διάλογο τῆς Μεικτῆς Επιτροπῆς, θα υποστηρίξει ότι «ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι αίρεση και εκκλησιολογική εκτροπή» (όπως αναφέρει ο Μητρ. Πειραιῶς ότι είπε στη Σύνοδο τῆς Ιεραρχίας ο Μητρ. Μεσσηνίας, βλ. http://aktines.blogspot.com/2010/11/blog-post_2728.html).

Παραθέτω άρθρο από τη Φιλορθόδοξο Ένωση «Κοσμᾶς Φλαμιάτος» όπου ο ισχυρισμός τοῦ Μητρ. Μεσσηνίας ότι «τα περί διηρημένης Εκκλησίας είχε ιστορικό χαρακτήρα και όχι εκκλησιολογικό», αποδεικνύεται ψευδής.

Επίσης μία πράξη στρατηγικῆς και ταχυδακτυλουργικῆς υπεκφυγῆς τῶν αιρετικῶν του θέσεων πού δημοσίως εκήρυξε ο Μητρ. Μεσσηνίας, χωρίς να τις αποκηρύξει δημοσίως αποκαλύπτεται στη συνέχεια:

«… στὶς 28 Νοεμβρίου 2010 συμπροσευχήθηκε, ἐν ὥρᾳ θείας λειτουργίας, μέ τόν Πριμᾶτο τοῦ Ἀγγλικανισμοῦ, τῆς προτεσταντικῆς παραφυάδας,  πού  χειροτονεῖ  γυναῖκες καί ὁμοφυλόφιλους καί πού ἔχει ἐπισκόπους, πού ἀρνοῦνται τή θεότητα  καί  τήν  Ἀνάσταση  τοῦ Χριστοῦ!» (βλ. http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/1865.pdf σελ. 6η «Διά τόν Σεβ. Μεσσηνίας»).

Εμπρός λοιπόν για καθαίρεση ή αποπομπή στην παπική του «εκκλησία».

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος


Οι τρωγλοδύτες του Φρόιντ και ο

Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος

Χθες 31/1/2011, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Σαββάτος τελικά παρέστη και μίλησε κατά την παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης της παπικής μελέτης «Σύνοψη της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας». Με την ομιλία του μας προσέφερε νέα δηλητηριώδη εδέσματα βατικάνειας προελεύσεως. Μετά την περί «διηρημένης Εκκλησίας» αιρετική θεωρία που προπαγάνδισε, χθες ο κ. Σαββάτος προέβαλε τις παπικές θέσεις για ένα «νέο οικουμενικό διάλογο» και το «νέο Οικουμενισμό» ο οποίος θα έχει ως βάση τη «σύνοψη αυτή της Κοινωνικής Διδασκαλίας της Εκκλησίας» του Παπισμού και θα αποτελεί «μια κοινή προσπάθεια των χριστιανικών Εκκλησιών, κυρίως μέσα στην Ευρώπη, για να μπορέσουν όλες μαζί να δώσουν το μήνυμα στο σύγχρονο ευρωπαίο άνθρωπο ότι δεν είναι μόνος του, ότι δίπλα του υπάρχει η Εκκλησία ως Σώμα Χριστού».

Η μετάβαση του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου από την θεωρία περί διηρημένης Εκκλησίας στον νέο Οικουμενισμό και η υπέρβαση του όρου «διηρημένη Εκκλησία», που του δημιούργησε προβλήματα, συνέβη σε χρόνο ρεκόρ. Ο αιρετικός και ανεκκλησίαστος Παπισμός, λοιπόν, μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελούν το «Σώμα Χριστού»! Αύριο, στα πλαίσια του Βατικάνειου πανθρησκειακού Οικουμενισμού, θα προστεθεί στην παρέα και ο Μουσουλμανισμός, αλλά και κάθε άλλος –ισμός.

Τις αιρέσεις του Παπισμού ο κ. Σαββάτος τις καταχώνιασε στο υποσυνείδητο αυτού του «νέου Οικουμενισμού», απ’ όπου —ως άλλοι τρωγλοδύτες του Φρόιντ— θα κάνουν αισθητή την ύπαρξή τους ως οι νέες κανονιστικές αλήθειες, δηλητηριάζοντας με εφιαλτικά όνειρα τους ουτοπικούς σχεδιασμούς για μια καινούργια τάχα ελπίδα ανόρθωσης της κοινωνίας.

Αλλά, αλλοίμονο, από τα πολλά χτυπήματα του τρωγλοδύτη, το πάτωμα είναι έτοιμο να καταρρεύσει και να εισχωρήσει το Αντίχριστο πνεύμα στα αρχοντικά υψηλά δώματα του Βατικάνειου Οικουμενισμού και των υποτακτικών του.

Το ελληνικό τοπίο, στην κοινωνική, εθνική και εκκλησιαστική του διάσταση, θολό και αβέβαιο.

Θα περιμένουμε η θεωρουμένη «φρουρός της Πίστεως» Ιερά Σύνοδος να τοποθετηθεί και θα επανέλθουμε.

Θεσσαλονίκη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Για την «Φιλορθόδοξο Ένωσι “Κοσµάς Φλαµιάτος”»

Ο Πρόεδρος Λαυρέντιος Ντετζιόρτζιο

Ο Γραµµατέας Παναγιώτης Σηµάτης


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2024 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση