ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG

ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΠΑΠΑ – (ΒΙΕΝΝΗ 20-27 Σεπτεμβρίου 2010) – ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Κάτω από: Θεολογία (Ορθόδοξη) καί ΖωήΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ στις 11:06 πμ στο Παρασκευή, Σεπτέμβριος 24, 2010

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την Μητέρα Εκκλησία μας, κρίσιμες για όλους μας και αν επιβεβαιωθούν τα δυσμενή σενάρια στον επικείμενο διάλογο ίσως υπάρξει μία ακόμη σοβαρή πτώση. Αυτή όμως η πτώση μπορεί να γίνει πνευματική ευκαιρία για όλους τους Αντιοικουμενιστές, μία ευκαιρία να δούν τα πράγματα σφαιρικότερα προσβλέποντας σε ένα πνευματικό πλησίασμα μεταξύ τους προ του κοινού εχθρού. Βεβαίως παρότι είμεθα όλοι οι Αντιοικουμενιστές στη ουσία ομόδοξοι και άρα θα έπρεπε να είμαστε και ομόφρονες και αδέλφια, δυστυχώς για όλους τους γνωστούς και μη γνωστούς λόγους δεν είμαστε όλοι μαζί και ούτε μπορούμε να γίνουμε ένα προς το παρόν, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να επιδιωχθεί ένα πλησίασμα με κοινές Αντιοικουμενιστικές ενέργειες και δράσεις και παράλληλα η αρχή ενός άτυπου διαλόγου όλων μαζί ή έστω των περισσοτέρων, αλλά σοβαρών, διαλόγου όχι αποκλειστικά Θεολογικού, αλλά και θεολογικού, χωρίς χρονικά πλαίσια και προκαθορισμένους στόχους. Αν βρεθούμε όλοι μαζί στο ίδιο μετερίζι, έστω και ελαστικό, κάποια στιγμή η ανάγκη θα μας οδηγήσει στη Ενωση των Ορθοδόξων και στη λύτρωση της Εκκλησίας από την παρούσα Αίρεση. Η πολυδιάσπαση και τα προβλήματα του χώρου του Παλαιού Ημερολογίου μόνο κάπως έτσι θα μπορούσαν να ιαθούν με παράλληλη αντίσταση των υγιών δυνάμεων εκ του Νέου ημερολογίου προερχομένων. Βέβαια ανθρωπίνως ομιλώ, εκτός εάν ο Κύριός μας με θαύμα επιστρέψει τους Οικουμενιστές από την πλάνη τους ή με την ράβδο Του εμποδίσει τα σχέδιά τους.» (από blog)

Επειδή η Αποστολική Διαδοχή δεν εἶναι η μαγική συνέχεια χειροτονιῶν κατά τον μακαριστόν π. Ιωάννη Ρωμανίδη, αλλά η ορθή Αποστολική Πίστη και Παράδοση, το πρόβλημα στις ημέρες μας δεν εἶναι ο παπισμός, αλλά «οι Δεσποτάδες μας», όπως έλεγε. Επίσης επειδή οι τοῦ Νέου Ημερολογίου εἶναι εγκλωβισμένοι στην αίρεση τοῦ Οικουμενισμοῦ και τοῦ Παλαιοῦ κρατούν την Αποστολική Πίστη ΚΑΙ Διαδοχή – και μετά την Οικουμενιστική Εγκύκλιο τοῦ 1920 (Ευαγγέλιο τῶν Οικουμενιστῶν) -, γι΄αυτό επιβάλλεται να συστρατευθούμε στον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

Μία ομάδα Αρχιερέων τοῦ Αγίου Κοσμά εν. έτους, συλλειτούργησε στην Κόνιτσα, καταδικάσασα το ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ, ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ) «ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ».
Η ομάδα αυτή, δεν μπορεί να ηγηθή τοῦ Αγῶνος εναντίον τῆς ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΩΡΟΥ;  Πρό τοῦ κοινοῦ εχθροῦ το πνευματικό πλησίασμα με κοινές Αντιοικουμενιστικές ενέργειες, θα επιτύχη Θεοῦ θέλοντος, την ενότητα τῶν Ορθοδόξων και σωτηρία τῆς Εκκλησίας μας από το Βάραθρο τῆς θανατηφόρου Αιρέσεως.

Ευχόμενος επέμβαση τοῦ Υψίστου και Ισχυροῦ ΚΥΡΙΟΥ,

Διατελώ,

Νικόλαος Γ. Σαββόπουλος
Θεολόγος-Νομικός


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

© 2023 ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ BLOG   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση