ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ

Κειμενογράφος  στην πληροφορική  είναι ένα  λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη συγγραφή, σύνταξη, αποθήκευση και επεξεργασία αρχείων κειμένου. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά για προσωπικό υπολογιστή το 1983 από την ως Multi-Tool Word για το λειτουργικό σύστημα Xenix.  Το 1989 η Microsoft απέκτησε το πρώτο Microsoft Word, το οποίο εξελίχθηκε με μεταγενέστερες εκδόσεις.

Ένα δωρεάν  εναλλακτικό λογισμικό κειμενογράφου είναι το Writer  της ελεύθερης σουΐτας Ανοικτού Κώδικα libre Office που μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας.

Επίσης, υπάρχουν λογισμικά εκμάθησης τυφλού συστήματος  πληκτρολόγησης, όπως το Rapid Typing Tutor, ένα δωρεάν λογισμικό που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Κάνοντας μικρά βήματα ο χρήστης αποκτά γρήγορα εξοικείωση με τους χαρακτήρες και το πληκτρολόγιο και μετά το τέλος των μαθημάτων μπορεί να γράφει πολύ πιο γρήγορα και άνετα.

Το πρόγραμμα Rapid Typing μπορείτε να το κατεβάζετε από το  Link  https://rapidtyping.com/downloads.html  ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Επιλέγετε διπλό κλικ Download Rapid Typing 64 ή 32 αναλόγως τον υπολογιστή σας/Εγκατάσταση του Rapid Typing/Επόμενο/ Συμφωνώ/ Επόμενο/Εγκατάσταση/Τέλος.  Στην γραμμή εργασιών ή στην επιφάνεια εργασίας σας θα εμφανιστεί το εικονίδιο του RapidTyping  και το επιλέγετε με διπλό κλικ/Εντάξει. Στο μενού πάνω αριστερά υπάρχουν οι επιλογές Εισαγωγή/Εισαγωγή/Βασικά ή Αρχάριος ή Έμπειρος ή Προχωρημένος / Μάθημα 1 κτλ. ανάλογα με το επίπεδο. Όταν ολοκληρώσετε ένα μάθημα, επιλέγετε “Μετάβαση στο επόμενο μάθημα” και  “Συνέχεια” για να προχωρήσετε στα επόμενα μαθήματα. Επίσης, υπάρχει μενού για εξάσκηση στα Αγγλικά με την σήμανση EN.

Οδηγίες χρήσης πληκτρολογίου της Microsoft

Οδηγίες συνδυασμών πλήκτρων

Σειρά video μαθημάτων word 2010 στα Ελληνικά

Αρχεία εξάσκησης ECDL

Η ανάθεση εργασιών αναρτήθηκε στην σελίδα της κάθε τάξης.

Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση