Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Οδηγίες προστασίας από τον ήλιο

22 Μάιος 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για οδηγιεσ προστασια απο τον ηλιο για παιδια

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πρέπει τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι να προστατευόμαστε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από τον ήλιο κατά τη διάρκεια που αυτά βρίσκονται στο σχολείο. Καλό λοιπόν θα ήταν καθημερινά να:

-Εφαρμόζετε στο πρόσωπο και στα γυμνά σημεία (πόδια και χέρια) μία αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού. Πριν την χρήση πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες A,B (UVA, UVB). Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται τη αντηλιακή κρέμα και τις πιο μουντές ημέρες καθώς οι υπεριώδεις ακτινοβολίες μπορούν να περάσουν μέσα από τα σύννεφα.

-Επιλέγετε ανοιχτόχρωμα ρούχα και μη συνθετικά υφάσματα. Τις πιο ζεστές ημέρες προσπαθήστε να βρείτε πιο ελαφριά ρούχα, τα οποία όμως θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι δεν απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία. Ο τρόπος για να το κάνετε είναι να βάλετε το χέρι σας από κάτω από το ύφασμα και εάν δεν το διακρίνετε, τότε η επιλογή σας είναι σωστή.

-Τους δίνετε μαζί ένα καπέλο (ιδανικά με γείσο) και τα συμβουλεύετε να το φοράνε κάθε φορά που βγαίνουν διάλειμμα.

-Βάζετε στην τσάντα τους ένα μπουκάλι με νερό και τα συμβουλεύετε να πίνουν συχνά. Ο ήλιος αφυδατώνει κι η συνεχής ενυδάτωση των παιδιών, είναι πολύ σημαντική. Με αυτόν τον τρόπο τα προ φυλάσσετε και από πιθανά συμπτώματα ηλίασης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση