Αληθινά Χριστούγεννα!

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς τις διακοπές αλλά και τα δώρα που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης. Ωστόσο, είναι σημαντικό να πούμε στους μικρούς φίλους μας, πως τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα ή τάρανδοι ή και ο Άγιος Βασίλης. Τα αληθινά Χριστούγεννα, βγαλμένα μέσα από την καρδιά μας, είναι αυτά που θα προσφέρουν την αγάπη, την κατανόηση, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη ζεστασιά για τον άνθρωπο που είναι δίπλα μας.

Μέσα από συζήτηση και με ανοιχτού τύπου ερωτήσεις μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για τη σημασία των Χριστουγέννων και παράλληλα, να μάθουμε, στα αλήθεια, τι κρύβει μέσα της μια παιδική ψυχή.

Στο τέλος της συζήτησης, μπορούμε να φτιάξουμε ευχές για το τι θέλουμε να αλλάξει τη νέα χρονιά ή και ό,τι άλλο επιθυμεί μια παιδική ψυχή. Εξάλλου, τα όνειρα και οι επιθυμίες είναι δωρεάν

Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε α. συλλογή φωτογραφιών για έμπνευση και β. έτοιμες ευχές σε μορφή στολιδιού. Μπορείτε να συμπληρώσετε και τις δικές σας. Δεν υπάρχει όριο στη φαντασία.

Καλή σας διασκέδαση!

Ευχές Χριστουγέννων

 

 

Κατηγορίες: Χριστούγεννα. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.