Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας στην δράση της Αction Αid «Η δύναμη στο πιάτο σου!»

 

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Σαλάκου συμμετείχαν  στη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2022 με τίτλο «Η Δύναμη στο πιάτο σου», μία δράση που σχετιζόταν αρκετά με την πρώτη θεματική των εργαστηρίων δεξιοτήτων του Νηπιαγωγείου μας, με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»!
Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης είναι μια ετήσια εκστρατεία που διοργανώνεται από την ActionAid εδώ και 18 χρόνια.  Κεντρική δράση για τη φετινή Μαθητική Εβδομάδα Δράσης, είναι η δημιουργία βιώσιμων έργων τέχνης από τα ίδια τα παιδιά. Μέσα από αυτή τη δράση, τα παιδιά θα κατανοήσουν στην πράξη την έννοια της σπατάλης της τροφής, αλλά θα δουν και τρόπους με τους οποίους μπορούν να τη μειώσουν αξιοποιώντας πράγματα που μπορεί να θεωρούνται αποφάγια.

Η φετινή εκστρατεία αποτελεί μέρος του προγράμματος FoodWave, στο οποίο συμμετέχει η ActionAid μαζί με 25 οργανώσεις, πανεπιστήμια και Δήμους σε 17 χώρες, μιλούν για το δικαίωμα στην τροφή και διεκδικούν δίκαια και βιώσιμα συστήματα διατροφής τα οποία σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα όρια του πλανήτη.

Έτσι λοιπόν με διάφορα υλικά που θεωρούσαμε ως τότε αποφάγια, δημιουργήσαμε δυο βιώσιμα έργα τέχνης: το «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» και «Η ομορφιά μου, το φαγητό μου»! Τα δύο έργα, μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω padlet της ActionAid https://el.padlet.com/ActionAidEducationHellas/9wz71t7jivk4zlj3!

ομορφιά μου το φαγητό μου            μικρό σπίτι στο λιβάδι

ομορφιά μου το φαγητό μου χωρίς τα υλικά    μικρό σπίτι στο λιβάδι χωρίς τα υλικά του

 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό των σταδίων παραγωγής του έργου «Η ομορφιά μου, το φαγητό μου»!

 

Και εδώ φωτογραφικό υλικό από τα στάδια παραγωγής του έργου «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»