Οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)” του Β΄εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Τριφυλίας με την εκπαιδεύτρια τους Ελένη Καραγιώργου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κρεοπωλείο του κύριου Νίκου Παναγιωτόπουλου στα Φιλιατρά.
Ο κύριος Παναγιωτόπουλος φοβερά επεξηγηματικός τεμάχισε μπροστά στους σπουδαστές ολόκληρο μόσχο έτσι ώστε να τους παρουσιάσει το κάθε μέρος από το οποίο σιτίζεται ο κόσμος. Έπειτα προχώρησε στο τεμαχισμό πουλερικών και τέλος στην παρασκευή ενός κομματιού λαιμού χοιρινού με πορτοκάλι.
Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους με ζωντανά παραδείγματα. Το αλλαντοποιείο εφαρμόζει σύστημα Haccp. ISO: 22000:2005. Οι σπουδαστές έμαθαν να ξεχωρίζουν τα καλά κομμάτια κρέατος και τα σωστά κομμάτια για την κάθε παρασκευή που θα πρέπει να κάνουν μελλοντικά στην δουλεία τους.
Από την επιχείρηση δόθηκε ως δώρο σε κάθε σπουδαστή ένα καπνιστό χοιρινό συσκευασμένο και ένα λουκάνικο για την δοκιμή τους και για την παρασκευή οποιασδήποτε συνταγής στο εργαστήριο μαγειρικής.