Οι σπουδαστές του τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)” του Β΄εξαμήνου του Δ.Ι.Ε.Κ. Τριφυλίας με την εκπαιδεύτρια τους Ελένη Καραγιώργου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο κρεοπωλείο του κύριου Νίκου Παναγιωτόπουλου στα Φιλιατρά.

20170606_173228

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος φοβερά επεξηγηματικός τεμάχισε μπροστά στους σπουδαστές ολόκληρο μόσχο έτσι ώστε να τους παρουσιάσει το κάθε μέρος από το οποίο σιτίζεται ο κόσμος. Έπειτα προχώρησε στο τεμαχισμό πουλερικών και τέλος στην παρασκευή ενός κομματιού λαιμού χοιρινού με πορτοκάλι.

20170606_174018

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές απορίες τους με ζωντανά παραδείγματα. Το αλλαντοποιείο εφαρμόζει σύστημα Haccp. ISO: 22000:2005. Οι σπουδαστές έμαθαν να ξεχωρίζουν τα καλά κομμάτια κρέατος και τα σωστά κομμάτια για την κάθε παρασκευή που θα πρέπει να κάνουν μελλοντικά στην δουλεία τους.

20170606_185845

Από την επιχείρηση δόθηκε ως δώρο σε κάθε σπουδαστή ένα καπνιστό χοιρινό συσκευασμένο και ένα λουκάνικο για την δοκιμή τους και για την παρασκευή οποιασδήποτε συνταγής στο εργαστήριο μαγειρικής.