ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “Cuisinons en français” Institut français de Thessalonique-Officiel -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ – APLF-DU

14 Απρίλιος 2022
….«Με πόσες δυσκολίες βγάλαμε αυτό το βιντεάκι και να ξέρατε…
Εκτός από αγάπη και ζήλο, έχουμε και μια δόση τρέλας γι’ αυτό που κάνουμε..
Αυτοσχέδια η κουζίνα λόγω ειδικών συνθηκών του καταστήματος κράτησης.
Πολλά τα σκεύη που κουβαλήσαμε για να το πραγματοποιήσουμε..
Τεράστια η πείρα του chef μας!
Το μόνο Δημόσιο ΙΕΚ που ανήκει στα ειδικών συνθηκών και καταφέρνει να συμμετέχει στο μήνα της Γαλλοφωνίας!
Περάσαμε όλοι όμορφα παρόλα αυτά και ελπίζουμε να το μεταφέρουμε και σε εσάς έστω και λίγο..
Ιδιαίτερο το ευχαριστώ στην διοίκηση που μας επέτρεψε να το κάνουμε και ειδικά στον αρχιφύλακα μας.
Χωρίς την συμμετοχή και των σωφρονιστικών- Β’ εκπαιδευτών που αναφέρονται στο τέλος του βίντεο δεν θα μπορούσαμε να το πραγματοποιήσουμε.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Institut français de Thessalonique-Officiel Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τον !» …
Αυτά έγραψε σήμερα η Εύη Μαρανή και πρέπει να πούμε ότι οι εκπαιδευόμενοι του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας συμμετείχαν με ενθουσιασμό και μεράκι στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Cuisinons en français» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2022, όπως αυτός διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο.
Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν στη γιορτή της Γαλλοφωνίας.
Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών του πλαισίου λειτουργίας του ΔΙΕΚ Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας, η εκπαιδεύτρια Μαρανή Ευδοκία, ο chef Αναστασιάδης Αναστάσιος και οι β’ εκπαιδευτές με τη δημιουργική φαντασία τους, ξεπέρασαν κάθε εμπόδιο για την υλοποίηση του βίντεο που σας παρουσιάζουμε και σας προσκαλούν να «απολαύσετε» εικονικά το γλυκό που φτιάχτηκε με αγάπη και κέφι.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτές μας που εκπροσώπησαν με επιτυχία το ΔΙΕΚ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ σε αυτό το τόσο σημαντικό πρόγραμμα..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι καταρτιζόμενοι, οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδεύτριες και η διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, είμαστε περήφανοι για τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα “Cuisinons en français” η οποία διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου και τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, δημόσια και ιδιωτικά.
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, με τη βοήθεια του Εxecutive Chef και εκπαιδευτή του Δ.Ι.Ε.Κ. κ. Αναστασιάδη Αθανάσιου, οι καταρτιζόμενοι της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας (Chef), θα παρασκευάσουν μιλφέιγ: Η ονομασία του προέρχεται από τη γαλλική λέξη mille-feuille που σημαίνει “χίλια (1000) φύλλα” και είναι ένα γλυκό γαλλικής προέλευσης. αναφέρθηκε πρώτη φορά στο βιβλίο Cuisinier François του François Pierre de La Varennein, ενώ αργότερα βελτιώθηκε από τη Marie-Antoine Carême στα τέλη του 18ου αιώνα.
Η διαδικασία παρασκευής του θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Μαρανή Ευδοκία, καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας, υπεύθυνη του προγράμματος και εκπαιδεύτρια του Δ.Ι.Ε.Κ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ.
Για το σύλλογο διδασκόντων του Δ.Ι.Ε.Κ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Η Διευθύντρια
Δουλγερίδου Μαριάννα
https://www.facebook.com/institutfrancaisthessalonique/videos/5877468168946336
278383607 10228053870310776 8021961341961406804 n 278368147 10228053871870815 6558686957715440543 n
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση