Συσκευή «εμφανίζει» και «εξαφανίζει» αντικείμενα

Μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία «εξαφανίζει» και «εμφανίζει» αντικείμενα με την χρήση ενός διακόπτη, κατάφεραν να δημιουργήσουν επιστήμονες.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντάλας στο Τέξας, με επικεφαλής τον δρα Αλί Αλίεφ, χρησιμοποίησαν φύλλα νανοσωλήνων άνθρακα πάχους μόλις ενός μορίου, τυλιγμένων γύρω από μικροσκοπικούς κυλινδρικούς σωλήνες.

Η συσκευή βασίζεται στο φαινόμενο του αντικατοπτρισμού στη φύση, ιδίως στις έρημους, και παράλληλα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το φαινόμενο κατά βούληση, όσες φορές επιθυμεί ο χρήστης.

Για την κατασκευή της εν λόγω συσκευής οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντάλας στο Τέξας χρησιμοποίησαν φύλλα νανοσωλήνων άνθρακα πάχους μόλις ενός μορίου, τα οποία τύλιξαν γύρω από μικροσκοπικούς κυλινδρικούς σωλήνες.

Οι νανοσωλήνες αυτοί διαθέτουν την πυκνότητα του αέρα και ταυτόχρονα την αντοχή του χάλυβα. Επίσης είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και τη μεταφέρουν στις γύρω περιοχές, για αυτό το λόγο θεωρούνται ιδανικό υλικό για την αξιοποίηση του φαινομένου του αντικατοπτρισμού.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2067001

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων