Αρχική » Roma Inclusion » Ώρα για δράση!

Ώρα για δράση!

Δραστηριότητα που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ζηπαρίου στα πλαίσια του σχεδίου Erasmus  “Let’s know each other: Strategy for the Equity Inclusion of Roma Students»

Λίγα λόγια για τη δραστηριότητα:

Οι μαθητές/τριες γίνονται προσεκτικοί παρατηρητές ιστοριών παράνομης παιδικής εργασίας που εξελίσσονται καθημερινά γύρω τους. Μέσα από τεχνικές δημιουργικής γραφής και αξιοποίησης ψηφιακών ιστοριών (digital story) ανακαλύπτουν κρυμμένες αλήθειες γύρω από το ζήτημα της παράνομης παιδικής εργασίας και παίρνουν θέση προτείνοντας λύσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών προσφύγων, μεταναστών κ.α. Ο εκπαιδευτικός ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες να αναλάβουν δράση στην ίδια την  κοινότητά τους. Είναι ώρα για δράση!

Προβάλλουμε στα παιδιά καρέ καρέ ένα comic, το οποίο σχετίζεται με την παράνομη παιδική εργασία και τις μορφές της στις σύγχρονες κοινωνίες. Στη συνέχεια καλούμε τα παιδιά να το παρατηρήσουν προσεκτικά και: α) να καταγράψουν τι μορφές παιδικής παράνομης εργασίας που εντόπισαν, β) να αξιολογήσουν εάν ο/η ήρωας της ιστορίας αντέδρασε σωστά, γ) να προτείνουν τι θα μπορούσε να κάνει ο ήρωας για να βοηθήσει τους ήρωες της ιστορίας ή σε ποιον φορέα θα έπρεπε να είχε απευθυνθεί.

Translate

Visit our TwinSpace

Visit our TwinSpace

Visit our Facebook

f

Visit our Instagram

2

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση