Feed
Άρθρα
Σχόλια

Αγαπημένα μου Πρωτάκια,

μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε! Νέες γνώσεις, νέες περιπέτειες!

Στη Γλώσσα, είδαμε το οι, που φωνάζει -ι και μπαίνει στο τέλος και στην αρχή, όταν κάποιοι είναι πολλοί. Στο e-class, θα βρείτε μερικές ασκησούλες να εξασκηθείτε στη νέα αυτή ενότητα, με τίτλο “Σκανταλιές”. Σας δίνω ένα παράδειγμα:

Βάλε τις λέξεις στη σωστή σειρά και διάβασε τις προτάσεις

Το μόνο που θέλω, είναι να δουλέψετε λίγο παραπάνω την ορθογραφία. Δεν αρκεί να γράφετε απλά τις λέξεις και τις προτάσεις στο κόκκινο τετράδιο. Πρέπει να εξασκείστε στην ορθογραφία, να συνδέετε τις λέξεις με κάτι που θα σας θυμίζει το σωστό γραμματάκι, να γράφετε ξανά τις λέξεις χωρίς να τις βλέπετε και να σκέφτεστε όλα όσα έχουμε μάθει: Ξεκινάμε με κεφαλαίο, τα ονόματα θέλουν κεφαλαίο, στο τέλος βάζουμε τελεία. Τα κοριτσάκια θέλουν -η, τα ουδέτερα θέλουν -ο και -ι, τα αγοράκια θέλουν -ος και -ης. Επίσης, όταν κάποιος κάνει κάτι, θέλει -ει, όταν παθαίνω κάτι βάζω -αι, ενώ όταν είναι πολλοί, βάζουμε -οι.

Ξέρω πως οι κανόνες γίνονται ολοένα και περισσότεροι. Όμως όσο πιο καλά, κουμπώνουμε στο κεφαλάκι μας όσα ξέρουμε, τόσο πιο εύκολα θα μαθαίνουμε τις λέξεις και θα βλέπουμε την ορθογραφία σαν παιχνιδάκι! Θέλω να γίνετε οι καλύτεροι παίκτες! 🙂
Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε ακόμη ένα τραγούδι που θα σας βοηθήσει με τους κανόνες ορθογραφίας.

Στα Μαθηματικά, πήραμε το καινούριο μας βιβλίο. Αφήστε στο σπίτι το παλιό και ετοιμαστείτε για καινούριες γνώσεις. Τώρα στην αρχή θα δούμε ξανά γνωστά μας πράγματα. Θυμάστε την κυρία Μονάδα και την κυρία Δεκάδα;
Τώρα θα τις γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα. Οπότε, στο e-class δείτε ξανά την ενότητα με τις μονάδες και τις δεκάδες και θα τα θυμηθείτε στο πι και φι! Ένα παράδειγμα:

Σύγκριση αριθμών μέχρι το 50

Και μην ξεχνάτε να δουλεύετε καθημερινά τους αριθμούς μέχρι το 50. Και αυτή η ενότητα σας περιμένει να την δουλέψετε ξανά στο e-class. Ένα παράδειγμα:

Πόσα είναι όλα;

Σας αποχαιρετώ με το τραγούδι για τους πολλούς που θέλουν το -οι:

Με αγάπη,
η κ. Χριστίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων